Šta je novo?

The Witcher 3

Probao imam gomilu pozicija pa sam svuda probao. Trebace ovde jedan fini preset malo da nasvira kontrast i artikulise ovaj crtani film kolorit.
Sa 5080 radi sve na max FG x3 DLSS performance, bez FG daje 70fps. Malo je proble sto to sto se vidi nije vredno tako velike cene u performansama.

Meni generalno radi solidno dokle god nije uključen raytracing, sve na ultra+ u 1080, dlss na quality daje oko 33-35 fps, dok je na Next-Gen bilo oko 44fps.
A sa uključenim frame-genom ide i preko 60fps.
Slika je oštrija i detaljnija, tj, kao da ima više objekata na njoj, pogotovo vegetacija.

Novi foto mod je bomba! 😍
Ne planiram da prelazim ponovo ali ću sigurno utrošiti par sati na fotografisanje.
The Witcher 3 Screenshot 2026.09.29 - 14.57.21.72.webp The Witcher 3 Screenshot 2026.09.29 - 14.55.56.76.webp
The Witcher 3 Screenshot 2026.09.29 - 14.56.07.40.webp The Witcher 3 Screenshot 2026.09.29 - 14.55.30.56.webp

Edit: I fala bogu sredili su alt+tab bug.

Posle toliko godina,meni ostalo jos da odigram DLC-ove.Milion puta sam je kretao iz pocetka,dodjem do nekog dela i batalim.Ne tako davno sam zavrsio glavnu pricu,tako da mi je secanje jos uvek sveze.Sada ima da je zavrsim pa makar.....

Ja mozda napokon odigram u fullu na PS5 i uzmem Platinum. Poceo pre par godina i batalio, a i nesto me mrzi da se igram uopsteno, ali dobro, sad mozda bude nova grafika dodatni boost motivacije. 😀

po prvi put u zivotu probah ovo sad, kao ajde remastred pa da vidim....... auuuuu jel realno ovoliko beskrajnih dijaloga......
sad vidim zasto me nikad nije ni zanimala ova igra, a tako ce izgleda i ostati, quick uninstall.....

po prvi put u zivotu probah ovo sad, kao ajde remastred pa da vidim....... auuuuu jel realno ovoliko beskrajnih dijaloga......
sad vidim zasto me nikad nije ni zanimala ova igra, a tako ce izgleda i ostati, quick uninstall.....

blah GIF

Velika razlika u broju sličica izmedju quality i balance dlssa, inače može da prodje RT sa FG na rtx4070 i ultra wide 3440x1440 i 3840x1440

Izgleda super, ali da li će se igrati ponovo ne znam

Pffff, zlatno pravilo je da o ukusima ne vredi raspravljati, najbitnije je da su ti nama srećan i zadovoljan a u Witcheru će već uživati oni drugi koji znaju da cene pre svega priču i lore...
naravno, ja nikom ne namecem moje misljenje o igri, svako ima ukuse, ali reko, aj da probam, da vidim ima li sta sto bi me malo povuklo, ali, nazalost, nema.....

Pa dijalozi su odlični a ko baš nema strpljenja ne mora da igra side misije.

Šta bi dao da nisam ovo igrao i da sam 10godina mladji eee

Oboren rekord po broju aktivnih igrača na stimu. 😀
Screenshot 2026-09-29 163717.webp

taman stao na NG+

Screenshot_20260929_171058.webp

Screenshot_20260929_171222.webp

Finally!

Instant download... Imam šta i da vidim.

Na Series S mašini koja ima GPU gori nego RTX 2060 (skoro 9 godina star), Quality mod su napravili toliko oštro i ispravili onaj grdni TAA zbog kojeg je foliage izgledao razmazano i pikselizovano, kao i još grđi input lag, gde je 30 FPS bilo gore od slideshow-a.

Kao da su mene pitali šta su najveće tehničke mane i ispravili ih. Ovo je, uz AC Mirage, najbolja TAA metoda koju sam video. Rekao bih možda i bolja od njega.

Igra izgleda bolje na Series S nego prethodna next-gen verzija na PC-u na max podešavanjima. Pre svega zbog tekstura, particle efekata, foliage-a, oštrine, view distance-a i, najbitnije, osvjetljenja.

Na jačim konzolama i PC-u gruva kako izgleda, još uz path tracing.

Ne pokušavati Performance mod na Series S (60 FPS) — izgleda kao PS2 igra. Ovo je namerno napravljeno da se igra na Quality.

Bruka kako kida.

Poslednja izmena:
To je jedna od stvari koja mi ide na K kod ove igre a i kod mnogih drugih, Uredu treba dobra prica naravno samo ne i toliko da pricaju moze to mnogo kreativnije da se odradi sa manje reci pre svega, ali ovde melju ko neke strine nikad kraja tim dialozima. Zato volim stalker koji je isto tako velika igra sa slojevitom pricom, nema ni jednu rec vise nego sto je potrebno.

Malo vise sam se posveti igri nego danas i generalni zakljucak je da ovo nevalja.
Boje uglavno previse vriste sto ne i bio bio problem ako je to neki vizuleni stil igre, nego nije to svuda tako. Balans bele je urnebesan od pretoplih scena i uglavnom su boje previse tople do retko kad stvarno odlicnog i doboro izbalansiranog prikaza. Vrlo vrlo cesto prikaz je ispran i anemican narocito sa ukljcenim PT. Jednostavno ovo nije dobro izbalansirana nadogradnje, ovo treba dodatno da se utegne da bi bilo ono pravo. Uz to performanse su vrlo cudne za ono sto se vidi na ekranu, kao da je neko nastelovao kad se ukljuci PT ili RT da baca toliko FPS nevezano za rezoluciju ili neka druga podesavanje. Nije ovo dobro a sa sobzirom na sarenolik prikaz neverujem da moze i neki mod da ispravi.

Performanse su kod mene očaj, nema velike razlike je li upaljen PT, RT, ili je isto ugašeno

Ja juce probao na PC, i isto uzas, sve neki artefakti. Skinuo nocas na PS5, pa cu popodne da probam. Verujem da ce tamo da radi bolje.

Gledao sam malo stream, 5090 ne može da gura igru u native 4k sa uključenim PT. Ako me sjećanje služi ja sam ovu igru prešao sa pokojnom 1650, čak mislim da sam krenuo da je igram na laptopu sa integrisanom GPU...

Ali igra izgleda brutalno i bez RT i PT, stvarno su odradili remaster vrhunski, plus je besplatan za ljude koji već posjeduju igru.

Svakako zavidim ljudima koji nisu igrali igru, još treba i DLC da izađe.

Ali igra izgleda brutalno i bez RT i PT, stvarno su odradili remaster vrhunski, plus je besplatan za ljude koji već posjeduju igru.
Ne izgleda vrhunski, nesto tu nije uredu, ako je vrhunski da po suncanom danu sve izgleda isprano ne znam kako onda izgleda kada ne valja. Sve to sa RT PT, nesto su zasrali videcmo sta mislim da ce ovo brzo da rese, ima to jos kojesta sto nije bas najbolje uklopljeno, valjda ce sve izbalansirati kako treba.

Ja ne znam sta vam "brutalno" izgleda ovde, male su razlike, ponegde cak original i bolje izgleda. Budzenje endzina preko one stvari

inace kad ukljucim hairworks ubije mi fps, plus izgleda bzvz nesto, mozda je neki bag...

Poslednja izmena:
Ne izgleda vrhunski, nesto tu nije uredu, ako je vrhunski da po suncanom danu sve izgleda isprano ne znam kako onda izgleda kada ne valja. Sve to sa RT PT, nesto su zasrali videcmo sta mislim da ce ovo brzo da rese, ima to jos kojesta sto nije bas najbolje uklopljeno, valjda ce sve izbalansirati kako treba.

Ne znam brate šta je isprano, možda sam oćoravio. Kažem gledao sam na 5090 i izgleda baš vrhunski, ne daleko od najzahtjevnijih igara današnjice tima Crimson Desert a igra je stara preko 10 god...

Je l' probao neko NG+ da krene sa ovim poslednjim izmenama? Ne znam kada cu imati vremena da probam, ali bih uradio reinstall i krenuo NG+. To mi je najsmislenije. 🙂

Nazad
Vrh Dno