Takve vožnje su idealne za ljude koji ne znaju koliko mogu. Ja prvi, nisam neko ko juri cifre. Vozim zbog opuštanja uživanja u prirodi. Obično oko 50,60 ili 70km mi je taman. Ove vožnje gde je puno biciklista su takve da se u prvih 10km razdvoje grupe. Svako vozi koliko brzo i sa koliko pauza može. Malo je više naglasak na druženju, pa je praksa da se negde pravi duža pauza za jelo, kafu... Koliko je dobro, toliko je i loše jer se ohlade mišići i posle je teže voziti. U principu, pravim se dosta kraćih pauza od po par minuta. Mi kao organizatori pokušavano da nađemo što manje zahtevne rute i da ispratimo i one na začelju. Na Istočnom Obruču smo imali dva auta koja su bila uvek uz bicikliste i mogla brzo da reaguju na poziv. Sada nismo, nego smo ja i još jedan prijatelj iz organizacije išli na kraju i “povukli" malo one koji su bili na granici da odustanu. Tako da, ko god nije siguran da li može, moj savet je da proba.
Samo vrti, kad 50km u danu postane normalno, onda je stotka samo stvar odluke i plana puta 🙂Idi bre, ja ponosan sa svojih 4 kruga oko ade, a ovde se postuju ture od 100+ km…
Da, mislim da u poslednje vreme pišu isključivo realno vrednosti. Ne znam da li su i dalje voljni za dogovor ako im napišeš. Ako ide preko Bexa, tražiće ti potpunu dokumentaciju, izvod sa kartice, screenshot sa order summaryja i link na aliexpressu gde si kupio. Džabe u tom slučaju šta je kinez napisao.Јел наручивао неко нешто са Алиекспреса у вредности од преко 50е? Узео бих циклокомпјутер, па се питам да ли би прошло ако би Кинез ставио нижу цену, рецимо уместо 150е да стави макар 100е. 😁
Da, mislim da u poslednje vreme pišu isključivo realno vrednosti. Ne znam da li su i dalje voljni za dogovor ako im napišeš. Ako ide preko Bexa, tražiće ti potpunu dokumentaciju, izvod sa kartice, screenshot sa order summaryja i link na aliexpressu gde si kupio. Džabe u tom slučaju šta je kinez napisao.
Koji računar si planirao uzeti?
Ја имам Magene C606v1. Одличан је, има пуно опција. Једна ствар која ми се не свиђа је то што кад учиташ gpx датотеку, не препознаје обележене тачке на рути.Значи постали смо озбиљна земља. 😁
У принципу, највише ми се допадају Igpsport bsc500 и Magene c606v2. Скоро две године користим Igpsport bsc100s и презадовољан сам њиме, што ми је била препорука да гледам њихове напредније моделе, али колико видим и Маген има добре рецензије.
А он не може без учитавања gpx мапа?Ја имам Magene C606v1. Одличан је, има пуно опција. Једна ствар која ми се не свиђа је то што кад учиташ gpx датотеку, не препознаје обележене тачке на рути.
Може. Има могућност да преузмеш мапе директно на њега. Можеш руте да правиш у апликацији, па да пребациш, а можеш и да учиташ gpx датотеку. Можеш и без мапа.А он не може без учитавања gpx мапа?
Друга опција, односно трећа, би ми била Garmin Edge Explore 2 који се може наћи за двестотинак евради, колико би ме отприлике изашли и ови Кинези са царином и пдв-ом.
Ja sam sinu kupio Geoid cc600. On je veoma sličan cc700,samo manji ekran. Odličan je sa opcijama, mada ja sada kada bih kupovao Komo, kupio bih Igpsport igs320 zbog baterije. A za planiranje ruta koristim https://ridewithgps.com/Ja sam generalno prezadovoljan sa Geoid CC700 (što mu dođe Magene C506 SE), poprilično se dobro nosi sa rutama, rerutiranje mi radi začuđujuće dobro i brzo. Sa obzirom da je koštao 5000 RSD sa svim troškovima sam prezadovoljan. GPS je poprilično precizan, radi preciznije od mog Garmin sata. E sad, da budem iskren da mi fale feature-i sa Garmina, voleo bih ostati uvezan u ekosistem, voleo bih imati sistem live mapa, funkcije kao što je climbpro.
Mislim da je C606 odličan uređaj, a sad da li bih za istu cenu birao između Explore 2 ili Magene, mislim da bih izabrao sigurno Garmina, iako je stariji i na papiru uređaj lošijih specifikacija.
Da se vratim na rutiranje gore, koristio sam Komoot sad za vikend da isplaniram rutu Beograd - Aranđelovac, skinuo GPX i ubacio u sam uređaj. Iako sam izabrao "road cycling", poslednjih ~12km bio je baš paklen gravel, a ja na slick gumama, nenormalno sam snage izgubio, da sam na kraju čak i "bonkovao". Znači ovo je drugi put da me komoot ovako prevari, obrisao sam aplikaciju i mislim da je više nikad neću instalirati. Kako vi planirate rute, šta koristite najviše? Strava, Garmin? Šta Vam se pokazalo najbolje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari