Šta je novo?

Grejanje na pelet

Neće ga majci više. Ako ne padne cena sledeće godine 50% ljudi će da batali pelet.

Gde ima po ovim cenama, cene idu od 49 hiljada za tonu. I nije poskupljenje na pocetku grejne sezone vec od jula meseca.

Od oktobra ide na 50.hiljada za tonu

I plus paleta peleta da se prebaci je od 600 do 800 din po paleti

Gde ima po ovim cenama, cene idu od 49 hiljada za tonu. I nije poskupljenje na pocetku grejne sezone vec od jula meseca.
Bogami ja pratim cene od septembra 2025, ekostep 32k tona bila. Od tad je cena pocela da raste i nije se ni u jednom trenutku spustala

Zdravo ljudi. Ovo sa cenom peleta je postala ozbiljan stvar. Da li je moguce da toliko poskupi, da li uopste drzava moze da reaguje na to itd. Elem grejao se 10g. na pelet ali poslednje 3,4 godine kotao ukljucim cisto da ne zariba pumpa, inverter klime meni za sada vrse posao, prosle godine grejna sezona me kostala oko 40 000 rsd, sa peletom bi to bilo duplo skuplje najmanje. Inace grejem 3 prostorije ( jedna 22kv, druga 20kv, 18kv, 2 kupatila po 5 kv - ukupno oko 70 +- kvadrata ali u kupatilima koristim obicnu grejalicu od 2kw kada se tusiramo, nuzda...... Temperatura u sobama 24 stepeni najmanje, izolacija 10cm stiropora, PVC prozori, izolacija na ploci ispod krova 5 cm stiropora.

Pa šta ce za tri prostorije uopšte centralna kotlovnica? Ok kao dio veceg objekta, al ljudi bespotrebno guraju kotlove i sve u individualne objekte od 80-100 m2, to je ludilo...

Crna Gora je ograničila sada kao država 250 i 270 EUR je maksimalna cijena peleta a1 i a1.

Sto veca cena to veci deo kolaca ( poreza ) ide drzavi u dzep... i to je nista.
Generalno sve je u dilu sa drzavom.

Čuveno "Država d'uradi nešto". Premalo ljudi koristi pelet da bi neko trošio reurse da reguliše cene. Socijalni mir se kupuje cenom struje, a i tu nas čeka novo poskupljenje.

Pa šta ce za tri prostorije uopšte centralna kotlovnica? Ok kao dio veceg objekta, al ljudi bespotrebno guraju kotlove i sve u individualne objekte od 80-100 m2, to je ludilo...

Crna Gora je ograničila sada kao država 250 i 270 EUR je maksimalna cijena peleta a1 i a1.
Kupio kotao jer imam jos prostorije koje se nisu grejale do sada, evo vec cerkica porasla i trazi svoju sobu tako da od proleca jos jedna prostorija plus, klinac ima 7 godina tako da ce i on traziti svoju sobu (jos jedna dodatna prostorija) i tada je meni kotao 2015g. na pelet bio najbolje resenje i ono sto sam najbolje smatrao plus je cena bila normalna, ovo sa ovim cenama je katastrofalno i zato sam presao na struju.

Ne znam koliko je ovo tacno, ima vise oglasa i cene su sarenolike, od 100 do 350 evra….

Sta ti je kad je trziste otvoreno i zdravo #dojče

Prilozi

• IMG_0522.webp
    IMG_0522.webp
    70.7 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno