Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ja sam pre neki dan dobio 60% na 5ica M paket, svih 24 meseca. Istekao ugovor, podnet zahtev za prelazak u A1. Nudili su prvo 50%. Kasno sam procitao da ste dobijali i 70%, mozda je moglo i to 🥹🤣

Istice mi ugovor sutra, prekosutra da idem u A1 i zatrazim prenos broja na pripejd? Ili moram na postpejd? Da ne potpisujem ugovor za postpejd ako ne moram? Nemam pojma kako to ide i izvinjavam se ako nisam nasao isti post unazad, par stranica sam citao i nije mi bilo jasno, bolje je da pitam. 🙂

5L sam, produzio bih ako bi mi iz MTSa dali 50%.

Ne moraš na postpejd, tako da je pripejd jednostavnija opcija, mada može da se desi da u prodavnici A1 u koju odeš (a često se dešava to u BG) nemaju pripejd kartica. Van toga je svejedno, izvesno je da će te neko iz MTS-a zvati sa ponudom za zadržavanje, a dosad nije bilo problema sa dobijanjem 50% popusta na paket 5ica L, pa se i po tome lepo uklapaš.

Za L moze da se izvuče 6 meseci jeftinija naknada oko 400/500 din pa 18 meseci 50% uz zahtev za prenos u A1.

eko.64870cfc.png
Recikliraj i uštedi do 10.000 RSD

Sada je i mts "unapredio" ponudu.

Ljudi jel se meni čini ili ovi slepci kamataju račun ako se ne plati do 15. u mesecu ? Ako nema ima proverenu info.

Oduvek omiljeni sport I najslađa zarada pored Net BOOST-a ako pri produženju odmah korisnik ne naglasi da želi da ugase taj servis 😁

Mislim da je 70% samo za S, nije još niko pisao da je za M dobio 70%.

Nije niko naveo da je dobio toliki popust na veće tarife ili, u najmanju ruku, to je raritet 😃

Zanima me jel obavezno zovu, bio sam u A1 za prenos broja iz mts-a kaže njihov agent, krše zakon ako zovu nemoj da rizikuješ ako te ne pozovu do utorka broj prelazi u A1. Ne znam šta da radim.

Zanima me jel obavezno zovu, bio sam u A1 za prenos broja iz mts-a kaže njihov agent, krše zakon ako zovu nemoj da rizikuješ ako te ne pozovu do utorka broj prelazi u A1. Ne znam šta da radim.
Skoro svaka služba za zadržavanje korisnika, pozove korisnika kada KORISNIK PODNESE ZAHTEV ZA PRELAZAK U DRUGU MREŽU,... E sada odluka je na Vama da li želite ostati na mt:s-u ili želite preći u A1 SRB mrežu,...

70% popusta 5ica S
60% popusta 5ica M
50% popusta 5ica L
50% popusta 5ica XL

POPUSTI VAŽE SVIH 24 MESECA*, kada Vas mt:s pozove da Vas pokušava zadržati kod njih ( u trenutnoj mreži ),... Ako Vam je ponuda A1 SRB mreže bolja i povoljnija, onda pređite tamo,.. Ako Vam je mt:s ponuda bolja od A1 SRB mreže nakon što Vas mt:s pozove, onda ćete ostati u mt:s-u.

Odluka je na Vama.

Ja bih od danas tehnički mogao da produžim ugovor ( 3 meseca ranije ) , ali pitah momka što radi u poslovnici da li da radim to ili da čekam i on reče " Sačekaj da uđeš u poslednji mesec za bolju ponudu " i verovatno mi kaže iz najbolje namere + će tad nova godina i praznici itd. pa možda i bude novih promocija.....

Ja se izvinjavam ako je pitanje suvišno, ali evo pročitah poslednjih 20ak stranica i samo me nešto tehnički zanima:
Ističe mi UO 30.10. i planiram već 2.11. da podnesem zahtev za prenos broja u A1 (kako bih dobio nešto povoljnije u MTSu od 10% koliko su mi preko kol centra ponudili). Pošto je ugovor na ćaletu, da li da podnese zahtev za prenos u prepaid u a1 ili neki od postpaid paketa i da li tamo išta da potpisuje ili se to potpisuje tek nakon što (odnosno ako) se realizuje prenos?
Svakako nije mi cilj da stvarno pređem u a1, popusti na 5icu S su mi super, a trenutna omorika M me dere sa preko 3000 mesečno.

@Aurum Svejedno je – broj možeš preneti na A1 prepaid ili na A1 postpaid. Kod prepaida se nekada javi problem jer nemaju uvek dovoljno kartica na stanju, pa se može desiti da moraš obići više poslovnica.
Što se tiče postpaid-a, odmah biraš paket i potpisuješ ugovor i zahtev za prenos broja. Važenje tog ugovora je direktno vezano za samu realizaciju prenosa broja, što znači da ukoliko MTS odbije prenos, ugovor automatski ne važi.

Ako se izabere paket 5ica - L u koji je uključen move tv, aplikaciju instaliram na TV i uradim hotspot, za move tv je besplatan protok koliko sam shvatio, da li neko ima iskustva da mts u nekom trenutku može ograničiti hotspot ili nema ograničenja interneta ako se koristi hotspot sa telefona recimo

Nema ograničenja, čitav sadržaj ( tv kanali i video klub ) unutar move i iris aplijacija uopšte ne troši gigabajte iz paketa kad koristiš bilo koji mobilni MTS ( postpejd ili pripejd ) ( govorni ili internet ) paket. Gigabajti iz paketa ti ostaju na raspolaganju za sve ostale internet aktivnosti van move/iris app, plus ako dokupiš NetBoost za 150 din mesečno, ostane ti neograničen internet po brzini do 40 Mb/s nakon potrošenih 1400 GB po max brzini.

Nema ograničenja, čitav sadržaj ( tv kanali i video klub ) unutar move i iris aplijacija uopšte ne troši gigabajte iz paketa kad koristiš bilo koji mobilni MTS ( postpejd ili pripejd ) ( govorni ili internet ) paket. Gigabajti iz paketa ti ostaju na raspolaganju za sve ostale internet aktivnosti van move/iris app, pluš ako dokupiš NetBoost za 150 din, ostane ti neograničen internet po brzini do 40 Mb/s nakon potrošenih 1400 GB po max brzini.
Ovo je onda odlično, znači ispada da je možda najbolje kupiti ovu 9esim karticu i prebaciti esim profil na nju, a onda nju staviti u neki ruter, znači koristiti ovu uslugu multisim. Hvala na odgovoru Jason13

Ovo je onda odlično, znači ispada da je možda najbolje kupiti ovu 9esim karticu i prebaciti esim profil na nju, a onda nju staviti u neki ruter, znači koristiti ovu uslugu multisim. Hvala na odgovoru Jason13
zavisi od paketa Move važi od 6-9 meseci mislim, posle se plaća, ako te pozovu tražiš da bude na 24 meseca ako ti daju.
5ica S - 6meseci, 5ica M - 9 meseci, tek 5ica L i XL važi celu UO. Recimo Deezer samo 3 meseca i sve app uglavnom imaju rok.
Tako da ono što ti treba moraš pitati da li može celu UO.

Proveri za ruter, ima ko to zna, ja mislim da ti Mts neće dati da koristiš u ruteru al možda grešim i da sam pogrešno obavešten !

Proveri za ruter, ima ko to zna, ja mislim da ti Mts neće dati da koristiš u ruteru al možda grešim i da sam pogrešno obavešten !
Bojim se i da pitam nekoga da neću dobiti pravi odnosno tačan odgovor pošto verovatno ni oni sami nisu sigurni u ono šta kažu korisnicima, mislim na sve operatere, da ne bude da mislim samo na mts.

Besplatan mu je multisim tako da ne mora da pita,a ako misli da ovo odradi

Ovo je onda odlično, znači ispada da je možda najbolje kupiti ovu 9esim karticu i prebaciti esim profil na nju, a onda nju staviti u neki ruter, znači koristiti ovu uslugu multisim

trebalo bi da radi kao dobar dan, nema ograničenja za internet, a poruke, koje ne rade, ga u tom slučaju ni ne zanimaju 😃

trebalo bi da radi kao dobar dan, nema ograničenja za internet, a poruke, koje ne rade, ga u tom slučaju ni ne zanimaju 😃
Mts u specifikaciji usluge MultiSIM (Jedan broj na više uređaja) striktno navodi da je usluga namenjena isključivo za:
  • Mobilni telefon
  • Pametni sat (Smartwatch)
  • Tablet
Da bi MultiSIM uopšte radio, uređaj mora da ima aktivnu VoLTE podršku (prenos glasa preko 4G mreže), što 4G/5G ruteri nemaju jer su dizajnirani samo za prenos podataka (Data-only uređaji). [1, 2]

2. Iskustva sa foruma i tehnička blokada
Na forumima korisnici dele iskustva o tome kako Mts sprovodi ovu zabranu u praksi:
  • IMEI restrikcija (Blokada): Mreža automatski prepoznaje tip uređaja preko njegovog jedinstvenog IMEI broja. Kada sistem detektuje da je MultiSIM profil aktiviran na hardveru koji pripada ruteru (a ne telefonu ili satu), saobraćaj se automatski blokira ili kartica gubi mrežu.
  • TTL prepoznavanje: Čak i ako ruter prođe prvu proveru, mreža analizira TTL (Time to Live) pakete. Pošto ruter deli internet na druge uređaje (računare, televizore), TTL vrednost se menja, što signalizira mts-u da se kartica koristi za kućni internet, nakon čega sledi suspenzija te specifične usluge.

• Like
Reagovanja: iOS
Nisam čitao da to rade. Onda je rešenje neki stari telefon i hotspot koji je takođe bez ograničenja 😃

Znači onda ispada da može da se vuče hotspot sa telefona ili tableta recimo, ali i to nije sigurno pošto može biti i da je i hotspot ograničen ili kod njega nema ograničenja kako je neko već rekao, a da se koristi move tv aplikacija preko pametnog tv-a i vuče internet putem hotspota. Ako se za ovaj paket 5-ica L može dobiti 50% prelaskom iz druge mreže u mts onda za 2100 dinara imamo 3 usluge, tv, net i mobilni.

Znači onda ispada da može da se vuče hotspot sa telefona ili tableta recimo, ali i to nije sigurno pošto može biti i da je i hotspot ograničen ili kod njega nema ograničenja kako je neko već rekao, a da se koristi move tv aplikacija preko pametnog tv-a i vuče internet putem hotspota. Ako se za ovaj paket 5-ica L može dobiti 50% prelaskom iz druge mreže u mts onda za 2100 dinara imamo 3 usluge, tv, net i mobilni.
ja koristim drugi telefon u kući kao hot spot i to radi bez problema, koristi ćerka i unučići, tako da je provereno. 800Gb interneta pa ne možemo ni svi zajedno da potrošimo više od 200 - 250 Gb tako da ladno radi sve ok.

Nazad
Vrh Dno