Težina i debljina nikada nisu problem,
Problem je
radna dužina alata, to jest gde se može zavući alat i nešto zašrafiti/probušiti.
200-300g teže baterije 20V?
20V baterije imaju 5 ćelija, 12V baterije imaju tri ćelije. Masa 16850 ćelije je između 43 i 50g, što u zbiru daje 88-100g težu bateriju. Ako pričamo o 2Ah kod oba sistema, za veće kapacitete, to se multiplikuje.
Što se tiče ovih malih performance 12 V bušilica,
Aktuelna (megaproblematična, Owim-ova) PBSPA 12 E4, je od vrha futera do leđa dugačka 170mm, dok
PSBSAP 12 A1 (Kompernasova, dosta hvaljena i pritom jača) od vrha futera do leđa 153 mm.
Toliko o praktičnosti.
Ova koju predlažeš zelena, imam njenu varijaciju

(samo sa funkcijom vibracionog bušenja i ručkom), identičnu po dimenzijama kao ta predložena, i.... korektno je to, ali to je 195mm dugačko, mnogo puta pri korišćenju nisam mogao da je zavučem gde sam hteo(majstorisanje oko auta, montaža nameštaja, šrafljenja u kućištu kompjutera, rek ormanu..itd). Za bušenje u metalu je očajna, spora, nejaka. Pri pranju nameštaja, enterijera auta, tepiha sa montiranom roto četkom, počele da smrduckaju četkice, i imaju miris od tada pri svakom korišćenju.
Onda je bila neka akcija i kupim PABSP 20-li C4 i PSBSAP 20-li C3 odjedno (impulsivna kupovina)

Do tada je zelenko bio korektan, mogao da zabuši i nešto sitno u zidu, malteru, ali sa ovom manjom crnom sam progledao!
Razlika u radu, snazi, dimenzijama...neuporedivo. Manja, snažnija, brža,
ne smrdi uopšte....bukvalno progledao!
Ovu drugu malo jaču...i ne koristim, stoji u kutiji, nova novcijata, korištena kad je probana i još jednom dok je ova manja crna bila vraćena na garanciju (čuveni Owim prenos/otkaz prve brzine), jednostavno mnogo znači ta razlika u dužini u realnoj upotrebi. Zgodna mala bušilica sposobna.
Zato mislim da što se tiče ovih od 12V treba birati kraću, dužina znači mnogo(bez obzira šta mi muškarci tvrdili 😬 ), a ako se pri tom uzme u obzir i snaga, plus iskustva sa prethodnim i aktuelnim verzijama istih, kao i činjenica da jednu pravi najgori proizvođač, a drugu najbolji u grupaciji....izbor je i više nego očigledan.