Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Шећерко, прва сезона.
Добра серија, добра музика, лепи инсерти из старих филмова, добра глума Колина Фарела, добра плава корвета... Све супер, али
која је сврха да он буде ванземаљац?!?!
. Без овога у спојлеру верујем да би имао (барем мени) већу оцену.,
Друга сезона (после прве 3 епизоде) - опет
па зар је опет морао нестали лик да буде наркоман? Нису имали друге идеје?
Stigao do sedme epizode prve sezone, i ne dade mi đavo mira te otvorih spojler 😳

The Studio - Vrlo kul serija, kao neki mix Extras i Entourage, bas mi izgleda prijaju ovakve serije.

Tires - Gotivim Gilisa ali mi je nekako bila odbojna serija, ocekivao sam bas losu glumu. Bezveze pustio prvi epizodu i pokidao se od smeha.
Bukvalno ne pamtim kad sam se ovoliko smejao na glas gledajuci neku seriju - svaka preporuka.

The Gentlemen dobar, druga sezona jos bolja. Dobar kasting glumaca, atmosfera, muzika. Realna ocena na IMDB.

Poceo da gledam Lioness i kad videh da njih 6,7 i tri psa pobise pola ruskog garnizona, auu, rekoh ovi ce ladno do Moskve, pa jos i pola dronova poskidase, odmah sam prekinuo ovu glupost da gledam, a solidne su bile prve dve sezone, ***

Sugar S01

Završih je posle fatalnog otvaranja spojlera. Da li mi je to poremetilo koncepciju? I jeste, na neki način.

Serija mi je super išla do pete epizode, ali tada su krenule neke stvari koje nemaju veze sa spojlerom, ali sitnice u realizaciji, valjda da bi se lik lakše kretao kroz priču i koje mi svakako utiču na celokupni utisak o nečemu. Nakon odgledane preostale tri epizode, te sitnice zapravo tek sada nemaju nikakvog smisla da ih pominjem u nekom kontekstu, jer su nebitne u priči koja je otišla u drastično drugom smeru.
Nisam razočaran, nemam predstavu gde će ovo otići, ali ostavljen je dobar triger za drugu sezonu.

ST: Strange New World se zavrsio
Ne znam kako bi ocenio, likove i glumu kao 7.5 a pisce kao 3.0 (vadi ih to samo sto su od nekih likova uspeli da izvuku neke emocije i to je to)

Pohvalno je to sto su vecina glumaca likable neki su i interesantni, na primer meni Kirk i La an, oko likova su ispricali necije price manje vise lepo, ali da li su star trek univerzum prosirili, nikako, iskreno osim par epizoda uopste se ne secam glavnih prica kojih i ako je bilo nisu sluzile nicemu

Najgore mi ostaje osecaj da su 2 sezone cele bile oko spock love zapleta koji je bio glup, prost i ne interesantan do maksimuma

Prve 3 sezone imaju zestoko prenaduvane ocene, mozda kad odlucim da repriziam gledanje neki detalji dobiju vise smisla, pa mi se ukupna ocena i podigne do mozda 6.5, ali velika steta da sa ovakvom dobrom ekipom glumaca, idioti i retardi od pisaca su sjebali da naprave vrednog naslednika ST univerzuma

Sugar S01

Završih je posle fatalnog otvaranja spojlera. Da li mi je to poremetilo koncepciju? I jeste, na neki način.

Serija mi je super išla do pete epizode, ali tada su krenule neke stvari koje nemaju veze sa spojlerom, ali sitnice u realizaciji, valjda da bi se lik lakše kretao kroz priču i koje mi svakako utiču na celokupni utisak o nečemu. Nakon odgledane preostale tri epizode, te sitnice zapravo tek sada nemaju nikakvog smisla da ih pominjem u nekom kontekstu, jer su nebitne u priči koja je otišla u drastično drugom smeru.
Nisam razočaran, nemam predstavu gde će ovo otići, ali ostavljen je dobar triger za drugu sezonu.
Ako je nešto spojler onda je to. Šteta što si se zeznuo. Autocorrect je ovo zeznuo promenio u ženio 😂

Reacher 4. sezona je prihvatljiva, mada se opet pokazuje da scenaristi nemaju materijala i/ili kvaliteta za sezonu od 8 epizoda. Više nije pitanje da li će, nego kada će u sezoni da dođe do osetnog pada kvaliteta. Prve 4 epizode su solidne, 5. i 6. osetno slabije, pa onda 7. i 8. opet malo bolje, mada ne sjajne. One dve indonežanske pevaljke nisu za glumu, osim možda u filmovima za koje moraš da kucaš pin kod za sadržaj za odrasle. Za mene je pozitivno što se Neagly ne pojavljuje u ovoj sezoni, dobila je svoju seriju, pa može tamo da ne zna da glumi.

Sugar S01

Meni je serija bila cool do tog spojlera koji me je totalno poremetio. Možda je nekom to zanimljiv twist za dalje ali meni je pokvario celokupno gledanje i nemam nikakvu želju da nastavim sa S2. Iskreno sad žali bože što sam bacio vreme na S1, osećam se nasamarenim 🙃

Zavisi od očekivanja, očekuješ da će serija otići nekim tokom posle toga pitanje je da li će...
Druga sezona je na nivou prve a ta priča pozadinska se samo malo produbljuje i ne remeti koncept detektivske serije. Ali ipak polako širi tu priču.

Vrlo dobra!

Stranger Things: Tales from `85 - мени изгледа боља од прве сезоне.

Black Snow S01

Upravo sam obnovio gradivo i uopšte se ne kajem. Možda je ne bih ni reprizirao da nisam video da je izašla druga sezona.
A kako se nešto mnogo ne udubljujem u imdb premise (bitno da ladnije od leda otvaram spojlere), pretpostavio sam da je nastavak prve sezone, a ne zasebna priča.

Pre tri godine sam ostavio opširniji osvrt, tako da se ne bih ponavljao, ali mogu reći da mi je posle drugog gledanja ostavila još bolji utisak (ocenio je sa 8/10), možda i zbog toga što se uopšte nisam sećao radnje, jedino kraja, gde mi je jedna stvar zasmetala, možda ne ovoliko kao prošli put, ali motiv ubistva je morao biti ubedljiviji od identiteta počinioca .

Gledao sam toliko dokumentaraca, pa se ne sećam da sam se emotivnije vezao za neki filmski lik kao što je to bio slučaj sa Isabel Baker (Talijah Blackman-Corowa). Kroz sezonu je napravljen tako dobar kontrast između onoga kakva je bila i onoga što joj se dogodilo da sam, čak i pri drugom gledanju, imao gotovo stvaran osećaj gubitka.

Zanimljivo je da mi se to nije dešavalo ni sa dokumentarcima o stvarnim žrtvama. Iako su takve emisije često posvećene upravo njima, žrtve su uglavnom prikazane kroz ono što im se dogodilo i ono što je prethodilo zločinu. Kao gledalac se više vežeš za sam slučaj, misteriju i tok istrage nego za osobu koja je stradala. U ovoj sezoni mi je bilo potpuno drugačije i možda mi je to najemotivniji deo u seriji.

au. blast from the past.

Sugar - prva sezona mi je totalna papazjanija. Počelo ok, onda dolazi taj famozni spojler koji se meni uopšte nije uklopio u priču, a kasnije opet neki preokreti koji ne deluju prirodno, nego preokreti radi preokreta, kao da ti se scenaristi unose u lice i deru se "A? Šta kažeš na ovo? Nisi to očekivao?". Sezona se često vuče, a onda pokušavaju da natrpaju gomilu toga u malo vremena i na kraju mi je sve nekako nedorečeno, nedovršeno, nerazrađeno, mnogo toga fali. Kolin Farel je dobar, atmosfera je uglavnom isto dobra, bar ti noar delovi, ali mi je glavni utisak da je sve nedovoljno i polovično. Ne mogu da se odlučim da li da gledam drugu sezonu, ili da otpišem vreme koje sam potrošio na prvu i da gledam nešto drugo.

Nazad
Vrh Dno