Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Box je pored rutera, udaljenost 10 cm 😀
Čak i korišćenje USB - UTP adaptera ne pomaže mnogo, valjda zbog ograničenja samog USB porta.

Управо тако... 2 GB RAM, 8 или евентуално 16 GB ROM, USB 2.0, 100 mbps мрежни адаптер (мада није обавезан), wifi 200-250 mbps. Апсолутно ништа више није потребно. Милина једна.

Uzeo sam eon daljinski, upario ga sa boxom. Sve radi, osim što ne izlazi u meni kad pritisnem home (dugme sa ekranom iznad Back dugmeta) kao na iris daljinskom, nego moram da pritisnem dugme sa kružićem. Jel to tako mora, moze li button maler da resi?

Dugme sa kružićem (ili sa baš ikonicom kućice umesto kružića u zavisnosti koju verziju Eon / Notus daljinca imaš) jeste Home a "dugme sa ekranom" to nije i ta 3 tastera iznad D-Pad bez remapiranja funkciju imaju samo u ("fabričkoj", sistemskoj) Eon aplikaciji na Eon boxu gde otvaraju TV, VoD i radio sekcije aplikacije.

Kad se upari na drugi Android uređaj nekolicinu tastera Eon daljinca mapper aplikacija registruje da šalju isti kod pa prema tome ne mogu ni da im se dodele različite funkcije. Tipa ja na TCL-u ne mogu da dodelim 4 različite funkcije za ove kružiće crveni, zeleni, žuti i plavi (a navikao sam da ih koristim u Kodi dok sam koristio Eon box).

Ok, dugme sa ekranom u smart tv eon aikaciji otvara now on tv, druga 2 ne rade. Probaću remap sa nečim.

Ovaj daljinac se prijavljuje kao notus, jel ima on osvetljenje? Kupio sam polovan da probam da li mi je bolji od irisa. Ovom ne radi osvetljenje, da li treba nekako da se uključi, ili je crklo, ako ga uopšte ima?

Edit: uspeo sa button mapperom

Poslednja izmena:
@DjoleMC
Eon daljinac ima osvetljenje na tasterima ali ne na svim nego samo u jednom delu, koliko se sećam primarno tu oko D-Pad su osvetljeni. Ne koristim svetlo kod mene je ugašeno.

Svetlo se pali / gasi iz podešavanja Eon aplikacije na Eon boxu ( = verzija sa Store-a nema te opcije, mora na Eon boxu sa aktiviranom fabričkom app).

Kad nemaš na raspolaganju Eon box da njime manipulišeš daljincem po volji ako se dobro sećam i ako u međuvremenu nisu promenili ponašanje daljinca kroz firmware update bilo je da kad se nekom kombinacijom tastera (koje se ne sećam) uradi ili factory reset daljinca ili "komanda za unpairing" da onda daljincu po default-u ponovo sisaju ti tasteri.
Naravno da je moj ćale uspeo nekako da ubode taj kombo 2-3 testera i upali daljinac pa posle mesecima nisam imao kako da ugasim svetlo jer nemam Eon box sa aktiviranom fabričkom Eon app.

Kako idu te kombinacije tastera možda se sećaju @kalehrl @Salac UE @Gileb? Ili vidi da li to ne daj bože piše u PDF sa uputstvom za programiranje daljinca.

Ok, dugme sa ekranom u smart tv eon aikaciji otvara now on tv, druga 2 ne rade. Probaću remap sa nečim.

Ovaj daljinac se prijavljuje kao notus, jel ima on osvetljenje? Kupio sam polovan da probam da li mi je bolji od irisa. Ovom ne radi osvetljenje, da li treba nekako da se uključi, ili je crklo, ako ga uopšte ima?

Edit: uspeo sa button mapperom
Osvetljenje može da se upali i ugasi samo u eon aplikaciji na njhovom boksu. Takođe % za stanje baterije se registrujete samo na njhovom box uređaju.

Ok, hvala obojici. Nije mi to toliko bitno, samo me zanimalo da li je ispravan. Imam sad i iris i eon, pa ću da vidim koji mi više lezi

Imam oba daljinca plus xiaomi tv daljinac. Iris stoji u fioci,koristim ili Eon ili taj xiaomi tv daljinac(kopija sa ae) za moj mi tv stik 4 k. On barem pali-gasi stapic(xiaomi tv daljinac). Iris mi je nekako robustan.

Radi osvetljenje na eon daljincu, nego je slabo pa nisam primetio preko dana 😀

Nazad
Vrh Dno