Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Da te lepo služi 🙂 piši za koji dan kakva je baterija na tom manjem Pro modelu 🙂

Do koliko će maximalno da padne cena, do nove godine, za 11 Pro XL, 16/512?
Jer vidim da su na kp krenuli da cinculiraju prvo 256, pa kad njega isfuraju, krenuće sa 512..

Ako bude slično kao prošle godine, pro xl 256 će biti oko 900€ oko NG.

17 qpr 1 je izašao za 11? meni na 11 pro ne stiže, ima li neka fora da se ubrza, tipa vpn i slično?

Inače vezano za onaj parcijalni grain, izoštravanje i artefakte pri slikanju u original modu, koje sam prijavio, bio je security update I nakon njega više toga nema u original looks, minimal mi je i dalje neupotrebljiv , i dalje generiše neki grain proizvoljno, ali original/vanila i ostali modovi ne, tako da mu verovatno treba još peglanja. Uglavnom slikam u vanilla zbog toplijeg balansa bele.

17 qpr 1 je izašao za 11? meni na 11 pro ne stiže, ima li neka fora da se ubrza, tipa vpn i slično?

Inače vezano za onaj parcijalni grain, izoštravanje i artefakte pri slikanju u original modu, koje sam prijavio, bio je security update I nakon njega više toga nema u original looks, minimal mi je i dalje neupotrebljiv , i dalje generiše neki grain proizvoljno, ali original/vanila i ostali modovi ne, tako da mu verovatno treba još peglanja. Uglavnom slikam u vanilla zbog toplijeg balansa bele.
Mislim da je pisao ovaj lik na reditu da nema za 11 jer je 11 već sve imao pre nego što je qpr 1 izašao za ostale modele.
Evo ss:

Svakako to za vpn i slično, nema potrebe, izlazi svima isto. Plus možeš ručno na sajtu da ga skineš i flashuješ ako se baš ne pojavi, ali mi se nije nikad desilo.

Prilozi

• Screenshot_20260918-215856.webp
    Screenshot_20260918-215856.webp
    52.3 KB · Pregleda: 16
Konačno stigao u DE po telefon i sat.
Prvi utisci, konačno telefon bez lagovanja, Pixel 8 Pro je od prvog dana seckao pri scrollu, pa ga poprave, pa ponovo pokvare i tako u krug. Ovaj već out of the box radi odlično.

1000017274.webp

1000017275.webp1000017276.webp

Da te lepo služi 🙂 piši za koji dan kakva je baterija na tom manjem Pro modelu 🙂
baterija i dalje ludački varira, odnosno da budem precizan:
a) u startu sam sve popalio što sam gasio na 7 pro - 5G on, ekran na max rezoluciju, 2 google naloga, aplikacije nisam dirao što se tiče rada u pozadini i tako to.... I dobijao sam nekih 5-6 sati SoT-a, ništa impresivno.
b) onda sam ugasio 5g, vratio rezoluciju ekrana na high, pobrisao 1 od 2 google naloga, ograničio neke aplikacije da ne rade u pozadini (sve od Meta-e!), i narednog dana izvučem preko 10 sati SoT-a (istina, uglavnom sam bio kući. ali ne sve vrijeme!), bez dopunjavanja ikakvog. Šta je napravilo najveću razliku od svega ovog, ne znam.

Pitanja za ostale:
1) na starijem Xiaomi wireless punjaču više ne puni. S ovim novima ne izvlačim ni blizu deklarisanih vrijednosti. Sad već imam dva qi2 punjača (Baseus Powerbank i Ikea-in zidni), gledano iz aplikacije Ampere nisam ni blizu 15w, možda je neki max koji sam vidio 7w... Možda se i tu stanje normalizovalo u zadnje vrijeme, ali...
2) punjenje kablom isto nije prebrzo, sem ako se upali ručno svaki put onaj njegov extreme charging mode, razočaravajuće.
3) kad se puni, ima onaj novi screensaver koji prikazuje primarno podatke za punjenje baterije, ali sad mi ga ili ne prikaže uopšte, ili prikaže, pa se prešalta brzo na neki generički digitalni sat... Džaba ja u podešavanjima za screensaver disejblujem sve sem taj jedan, ostaje problem. Je li se još neko suočava s ovim? Takođe, negdje na YT sam vidio da screensaveri mogu da se mijenjaju svajpovanjem, ja sam probao da aktiviram više njih, ali nikakvo svajpovanje ne daje rezultate.
4) za qpr 1... Ja ili ga nisam dobio, ili se apdejti sad instaliraju bez restartovanja telefona? Jer sam vidio par puta poruku "your phone has been updated", ali nije se restartovao ja da znam?

Najviše razlike u trajanju baterije ti pravi 5G.
možda, madaaaaa sumnjam... Palio sam ja 5G i na 7 pro, pa nije bila toliko drastična razlika.... Znači pričamo o skoku SoT-a za jedno 50% ukupno, po mojoj procjeni.

još 2 problema, da pitam imate li i vi:
5) glasovne poruke na vajberu idu samo s gornjeg zvučnika, kao da sam prislonio tel na uho, a nisam. Vama?
6) na 7 pro sam podesio quick phrases, tako da kad me neko zove, kažem ANSWER i tel se javi i prebaci na spikerfon odmah, a korisne su još i komande DECLINE i SILENCE za pozive i STOP i SNOOZE za alarme... Rekao bih da to sad ne radi na 11-icama, a vama?

@joriq da li podešavao telefon ispočetka ili preneo podatke sa drugog uređaja?
Imao sam takođe 2-3 dana skoro 10h sit, I onda je nešto počelo da mi vuče bateriju i da se greje, bio je to Twitter, tek sam po wakelockovima u Battstats app provalio. Od kako sam ga obrisao, sot se poboljšao drastično ali mislim da mi još nešto vuče bateriju. Tako da je na pro modelu 10h SOT definitivno moguće.
Qpr1 takođe nisam dobio na pro modelu, ispada da na 11 pro nije još izašao, većina funkcija je već tu ali vizuelnih promena još uvek nema.
Screensaver ne koristim a ne mogu da ti potvrdim trenutno ni za glasovne poruke.

možda, madaaaaa sumnjam... Palio sam ja 5G i na 7 pro, pa nije bila toliko drastična razlika.... Znači pričamo o skoku SoT-a za jedno 50% ukupno, po mojoj procjeni.

još 2 problema, da pitam imate li i vi:
5) glasovne poruke na vajberu idu samo s gornjeg zvučnika, kao da sam prislonio tel na uho, a nisam. Vama?
6) na 7 pro sam podesio quick phrases, tako da kad me neko zove, kažem ANSWER i tel se javi i prebaci na spikerfon odmah, a korisne su još i komande DECLINE i SILENCE za pozive i STOP i SNOOZE za alarme... Rekao bih da to sad ne radi na 11-icama, a vama?
Nisam nikad koristio to za javljanje i slično, a deluje kul.
Pokušao sam da upalim i testiram, al nije nešto išlo..(pixel 10 Pro xl doduše)

5G u BG zna da jede bateriju, pogotovo ako ste negde gde je loš signal, ja zbog toga držim 4G.

Nazad
Vrh Dno