Šta je novo?

Yunet optika - mts

Dobio i ja ovaj generički odgovor. Pitanje je da li zaista nešto rade po tom pitanju ili nas samo zavlače.

Prilozi

• IMG_0143.webp
    IMG_0143.webp
    92 KB · Pregleda: 100
Nadam se da će biti u narednih par dana. Dobro je bar što ne negiraju problem i ne prave se ludi u potpunosti. Još bolje bi bilo da su na vreme radili stvari da do ovoga ne dođe. Čekali su da dođe do potpunog pucanja mreže da bi preuzeli neke korake.
1000016441.webp

Da se upišem, iptv (lista) ne radi preko Yunet-a (Novi Sad). Kada prebacim na hotspot na Yetel mobilnu mrežu, stream radi, a kada vratim na Yunet stalno zapinje, praktično ne može da se gleda (buffering).
Tako da ne preporučujem ovog provajdera.
Ovo je obmana, kakva crna optika 500/250, adsl bolje radi.
Dakle, ko gleda TV preko interneta, zaobići.

Zju, meni forum izbacio ovu temu iz onih koje se prate pa sad tek vidim pisanje za poslednjih mesec dana...
NBG, 62. blok i sve kao što ste pisali prethodnih nekoliko nedelja, doduše, meni Youtube/Netflix/HBO rade kako treba, samo EON je negledljiv, što reče neko, TV prijavljuje 2-5Mbit i štuca...
Nego nisam pridavao pažnju tome jer ne stižem da gledam ništa poslednjih par nedelja, ali gospoja gunđa svako veče.
Onda prošle nedelje umre access point pa sve svalim na njega, eto, mučio se pred sam kraj života s tvojim EON-om van mreže. 🤣
Još pokazujem speed testove od 800-900/470 kao vidiš da je sve OK, to je wifi zezao, uzeću u ponedeljak novi... nakačim ga u utorak uveče, ali avaj... isto sve, slika očaj, dovedem i kabl do tva, ne pomaže ništa.

Danas konačno i ja popiz... jer mi ni na laptopu ne radi EON app pa sa drugom ChatGPT krenem u istraživanje. Ukratko sve ovo što ste pominjali ovde i mi zaključismo da je do providera.

Zanimljiv momenat koji nije bio pomenut, kad se nakačim na VPN do klijenta koji je na Orionu, EON progleda i ima skroz drugu rutu do sbb servera tj nema pomenutih 5 212.200.40.225 6 212.200.6.161 7 212.200.7.64 Telekom hopova, zapravo ovaj prvi napravi nekih 70ms povećanje pinga, ali očito nije samo ping problem.
Packet loss nemam, samo je indikativno da tu nastaje zagušenje.

Na sreću, nađoh međurešenje, poteram običan Windows VPN do Orion korisnika i EON opet radi normalno, ali daleko je to od normalne usluge. Ali možda nekome pomogne da premosti situaciju, doduše, probao sam i VPN do još nekoliko klijenata i nije bilo pomaka na bolje.
Šteta, a bili su OK provajder... po pisanju iskusnijih kolega ovde, ovo nije problem koji se brzo i lako rešava.

Nazad
Vrh Dno