Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To ti pricam! Bravo i cekam impresije...posebno me interesuje battery koliko je bolji od 14/15u koji su po svemu sto sam cuo ocaj.

Edit: daj jedan kolektivni photo svih telefona na gomili to bi bilo top 😀

To ti pricam! Bravo i cekam impresije...posebno me interesuje battery koliko je bolji od 14/15u koji su po svemu sto sam cuo ocaj.

Edit: daj jedan kolektivni photo svih telefona na gomili to bi bilo top 😀
Slozim nesto ovih dana, trenutno sam na Bracu nakon dobre sezone, 17u ce nadam se do petka doci na box now.

Malo su mi dopizdili vivo, oppo i xiaomi 15u i 14u, mislim se uzet 17u,

Kako vam se pokazao vama koji ga imate duze od 90 dana?
Odlican telefon. Baterija za moj nacin koriscenja traje lagano dva dana. Za moje potrebe ima kameru i vise nego odličnu. Koristim sve telefonu, brzo punjenje, uvek upaljen ekran, sve sto moze da se popali, popaljeno je. Jedino sam se malo iscimao da nadjem kvalitetniju masku posto maska koja dolazi sa njime u kutiji nije nesto, dosta je klizava.

Ja dan završavam sa ~30% na 17u. Od 6 i 30 do 12 uveče pa se puni preko noći sporim punjačem. Odradio je 17 ciklusa i sve mi se sviđa sem par stvari, npr. haptika, vibracija je generalno očajna, kao na midrange telefonu pa je ni ne koristim i to mi najviše smeta. Takođe, leđa su nekako jeftina na dodir jer su plastična. Kameru često čujem u džepu dok šetam, posebno kad se sinhronizuje hod i klackanje iste. 😂

Sve u svemu jedan od boljih telefona koje sam imao, posebna pohvala za širok ekran kao na ajfonu i za kamere naravno. Sledeća kupovina će najverovatnije biti Find X9 Ultra. 🙂

Imam 5 mobitela trenutno, 14u, 14u, x200p, x300p i s26u. Zao mi se rastat od ijednog, a jos jedan bi bio katastrofa.
prodaj Samsunga i Vivoe i to je to 😀

elem, s obzirom da sam imao i 14u i 15u i 17u sada, pretpostavljam da sam kompetentan da dam misljenje, mada si vec porucio telefon tako da ces videti i sam.

14u je pravio jako, jako lepe fotografije, i dan danas kad mi iskoce fotke na widgetu sa google photos-a, tacno prepoznam da je slikano na 14u. problem je bila konstantnost i los kvalitet fotografija kad mu se nece. pre godinu-dve sam cistio photos od viska slika i dosta sam fotografija i obrisao sam solidnu kolicinu fotografija 3x floating tele je bio super, 5x takodje prirodan. toliko smo prozivali imx 858 a ispade da su bili najnormalniji senzori.

15u je u teoriji imao najbolje od 14u i 17u (minus variabilna) ali mi je u praksi ostao nekako mid. kvalitetnije fotke nego 14u, ali svedenije, nisu onako iskakale, i bile su ostrije nego na 14u sto me je jako nerviralo.

17u mi je super. glavna kamera i procesing na glavnoj su predobri, ali bas predobri, i 17u mi je prvi telefon nakon pa realno mozda nakon note 10+ gde vise koristim glavnu nego telefoto kameru. sve do 17u sam vise koristio telefoto nego glavnu.
Continuous zoom je zanimljiv, u zatvorenom prostoru se vidi fina razlika izmedju 75 i 100mm, deluje malo ali znaci za framing. napolju se ta razlika skoro i ne vidi.

edit - zaboravih da dodam, makro bas fali. close up fotke su lepe zbog velicine senzora i DOF je lep i 8.6x izgleda korektno kad ima dosta svetla, ali ~30cm mfd bas smara.

pravi kvalitetnije fotke i od 14u i 15u, jedino me nervira bokeh i generalno kako HP senzor izgleda, ali s obzirom da si koristio i Vivo i Xiaomi sa tim senzorom, nece ti biti nista novo ni strano.
steta sto ne uzimas Leitz edition, m9 profil je genijalan.

22047.webp
22046.webp

*** ne da mi da upload-ujem m9 processed
22049.webp
ali se ovde vidi razlika u teksturi.
tako da mi Leitz vredi razlike u novcu samo zbog toga.
a u hos 4 beti postoji Leica m10r simulacija tako da će biti još jedan mod koji bi trebalo da ima AWB u odnosu na zaključan AWB u m9.
tako da ćemo dobiti built in gcam u suštini.

Poslednja izmena:
prodaj Samsunga i Vivoe i to je to 😀

elem, s obzirom da sam imao i 14u i 15u i 17u sada, pretpostavljam da sam kompetentan da dam misljenje, mada si vec porucio telefon tako da ces videti i sam.

14u je pravio jako, jako lepe fotografije, i dan danas kad mi iskoce fotke na widgetu sa google photos-a, tacno prepoznam da je slikano na 14u. problem je bila konstantnost i los kvalitet fotografija kad mu se nece. pre godinu-dve sam cistio photos od viska slika i dosta sam fotografija i obrisao sam solidnu kolicinu fotografija 3x floating tele je bio super, 5x takodje prirodan. toliko smo prozivali imx 858 a ispade da su bili najnormalniji senzori.

15u je u teoriji imao najbolje od 14u i 17u (minus variabilna) ali mi je u praksi ostao nekako mid. kvalitetnije fotke nego 14u, ali svedenije, nisu onako iskakale, i bile su ostrije nego na 14u sto me je jako nerviralo.

17u mi je super. glavna kamera i procesing na glavnoj su predobri, ali bas predobri, i 17u mi je prvi telefon nakon pa realno mozda nakon note 10+ gde vise koristim glavnu nego telefoto kameru. sve do 17u sam vise koristio telefoto nego glavnu.
Continuous zoom je zanimljiv, u zatvorenom prostoru se vidi fina razlika izmedju 75 i 100mm, deluje malo ali znaci za framing. napolju se ta razlika skoro i ne vidi.

edit - zaboravih da dodam, makro bas fali. close up fotke su lepe zbog velicine senzora i DOF je lep i 8.6x izgleda korektno kad ima dosta svetla, ali ~30cm mfd bas smara.

pravi kvalitetnije fotke i od 14u i 15u, jedino me nervira bokeh i generalno kako HP senzor izgleda, ali s obzirom da si koristio i Vivo i Xiaomi sa tim senzorom, nece ti biti nista novo ni strano.
steta sto ne uzimas Leitz edition, m9 profil je genijalan.

Pogledajte prilog 554412
Pogledajte prilog 554413

*** ne da mi da upload-ujem m9 processed
Pogledajte prilog 554414
ali se ovde vidi razlika u teksturi.
tako da mi Leitz vredi razlike u novcu samo zbog toga.
a u hos 4 beti postoji Leica m10r simulacija tako da će biti još jedan mod koji bi trebalo da ima AWB u odnosu na zaključan AWB u m9.
tako da ćemo dobiti built in gcam u suštini.
upravo to, 15u bi u teoriji trebao biti bolji, ali radi losije fotke od 14u

Screenshot 2026-09-24 093010.webp
Screenshot 2026-09-24 093044.webp

Vecina fotki sa 15u izgelda "ispišano" jer promaši wb i sve ode u žutu,

IMG_20260923_181404.webp
A desilo se i ovakvih situacija gdje samo izgori sliku, to mi se na 14u nikad nije desilo.

Screenshot 2026-09-24 093357.webp

A i ljude voli baš bespotrebno pooštrit i izbijelit.

Nadam se da me 17u nece ovako razocarat.

Imao sam 15 Ultra ''na nišanu'', tad se tek pojavio u prodaji i bila je ona promocija sa poklonima, ali mi se nije svidelo to što sam video (vezano za kamere) pored 500e jeftinijeg 14 Ultra, u istoj prodavnici. Zato nisam ni kupio 15U, iako je kao uređaj generalno malo bolji od 14U.
Što ne znači da 15U ponekad ne može da snimi bolju fotografiju od 14U/17U, ali generalno nisam baš oduševljen tim telefonom.

E sad, jesu vremenom popravili i 15U kamere ali i dalje bih preskočio taj model. Dakle, ili 14U za male pare, ili 17U, koji je ipak najbolji Xiaomi do sada, i pored svih mana.

Prešao sam sa HM6 pro na 17U. Kamere naravno nebo i zemlja. Ono što me zanima je da li znate gde ima dobrih maski za ovaj fon? Ova plastična što ide uz njega je meni baš krš.

Slab je izbor za Ultre u SRB, za 14 Ultra sam našao samo Nillkin Super Frosted Shield (valjda je to naziv), koštala je oko 2k din. i dobro se pokazala, dosta je bolja od te fabričke krš maske.
Isti model koliko vidim postoji i za 17 Ultra, i Iceblade Prop Magnetic case (oko 4200 din.)

I ja imam ovu klot crnu. Meni odgovara, čvrsta je, a ujedno i dovoljno mekana gde treba, dobro zaptiva da ne ulazi prašina.

Nazad
Vrh Dno