Šta je novo?

Vivo x500 Serija

Pa to je i poenta priče, ništa novo i svako svakog kopira, ne samo Kinezi. 🙂

Ako sam dobro izračunao cena za X500 pro max u Kini je 220e viša u odnosu na x300 pro prošle godine.

Cena sitnica 🤣 doduše ja sam očekivao 1k +, od oppo pro max to očekujem.

910e 12/256 pro max
850e 12/256 pro

Jel su negde izbacili o malom X500?

On nije manji. On je sada srednji. 6.6". Mali je sada x500 pro.

Običan x500 je prošlogodišnji x300s, samo sa 7500mah i Apple platoom

^^Još ne, svi se komadine dovatili brže bolje!

Onda X500 Pro. Ovo veće me ne zanima 😀

Imaš sve info ovde. Samo baci Google translate.
Ima sve 4g frek. za nas, i 6500mah bateriju. Verujem da su mu kamere kao x300 pro minus slabiji telephoto.

Videću da li će te cene i biti oko nove godine kada planiram da menjam telefon. Ili ću na kraju X300 da uzmem i kraj.

Nerealne cene. Nešto mi se čini da x300 pro i x500 pro neće imati toliko nekih opet spec razlika osim u kategoriji baterije, a platiti 500e više za mikro detalj negde tamo u uglu slike, mi deluje suludo.

Edit 1:Sutra izlazi x10 pro max, pa ćemo da vidimo šta će da donese i sa kojom cenom,
Edit 2: Pa bolje uzeti X9U ili X300U, osim baterije, verovatno potentniji u svakom pogledu i dalje, za soma evra, cena koja se pronalazi na KP

Poslednja izmena:
Ne bi biflali cene da se ne kupuje. Ubedili su tržište da nemaju na šta pametnije da potroše pare, iako mnogo jeftiniji telefoni rade odličan posao.

Wooow, rekao bi da je ovo najbliže iphonu od kvaliteta videa do sada što sam video. Nema laga, jittera, pa čak i tranzicije između kamera su ok. I možda tripujem ali u nekim scenama na većoj daljini bi rekao da je i stabilizacija bolja na vivu.

Skromnih 1000/1300e za x500 pro (manji) sa 12/256 ili 16/512 ... moglo je i gore.

Gsmarena izbacila fotke. Iskreno, iste kao pre ako ne i gore. Na istu foru sve bez značajnog napretka u tehnologiji fotosenzora i softvera. Samo uzimanje para. Držite se slobodno starijih uređaja ako vam je fotografija prioritet. Dok se jedan Canon ne umeša u svet mobilne fotografije i napravi darmar do tada izgleda mrka kapa. Mali su to senzori da se u budućnosti očekuju čuda pa ćemo gledati kako AI na mišiće izvlači što se izvući može.

Zato je pixel i dalje kralj fotografija. Uvek znaš šta možeš da ocekujes i to se retko menja kako prolazi vreme.
Kod kineza je to suprotno, sve su gori i gori jer gruvaju AI na max, nevezano za HW

Zoom ostaje kinezima, sve ostalo tu negde, i to je to. Prednosti kineza su se u svemu osim u zumu, podosta smanjile, jer hardver Apla nije više toliko zaostao kao nekada. Ono što i dalje kaska, nadoknadjuje softver, a sad su i sa cenama tu.

Ali koliko to ima smisla? 99.9% korisnika koristi i uvek ce koristiti automatiku. Valjda je logično da je naprave da iskoristi sav potencijal hardvera. U promilima se mere ljudi koji se zezaju sa fotografijom na telefonima na taj način. Point and shoot i to je to.

Nazad
Vrh Dno