Jel imam ja neke benefite nakon UO(nemam) jel su meni oni nesto dali da sam ja nj7ma duzan(nisu) tako da ti nisi njima u obavezi bilo sta da najavljujes, ti si u obavezi to da najavis dok si pod UO jer su oni tebi nesto dali, pa su planirali dobit/troskove a ti kad im sve to odsluzis 24 mes, zasto si ti njima duzan bilo sta da objasnjavas ti si lobodan igrac tada i mozes da ides u koji god ISP zelis.A koja dva tipa mreže imaju? Ovo me kopka već neko vreme, a nikako da pitam. Meni su nudili 6 meseci, a kod mene je Huawei. On je skuplji (i zašto), a drugo je jeftinije?
Mnogi ovako rezonuju, ali zakonski je zapravo suprotno. Dok si pod UO, to se smatra ugovorom na određeno, pa bi trebalo da bude dovoljno da im samo u bilo kom trenutku kažeš da ne nastavljaš saradnju, makar to bilo i poslednjeg dana UO. Kada ona istekne, ugovor je na neodređeno (do daljnjeg), pa otad moraš mesec dana unapred da se najaviš, jer van toga ne postoji jasna granica. E, sad, problem je što svi (makar svi veći) igrači na tržištu ignorišu taj zakonski momenat i sve smatraju ugovorima na neodređeno, te nameću otkazni rok.
Ne to nije i ne moze biti po bilo kom zakonu a ovde se zakon o obligacionim odnosima gleda, ti si se obavezao na 24 mes i oni su te u sistemu planirali to vreme oni nista nakon 24 mes ne gube nikakvu dobit niti bilo sta, stoga ni zakonski nemaju pravo da ti traze da ti jos 30 dana budes u njihovoj mrezi njihovom voljom.
U zakonu pise dalje da niko ne moze da naplati nikom uslugu koju nije koristio. Dodjes u poslovnicu oni te hebu za 30 dana otkaznog roka(haha pa nisu me oni zaposlili da mi daju otkazni rok) ti lepo vratis njima svu opremu usluga ne moze biti sprovedena i nemaju zakonski sta da ti potrazuju, za to ako hoce GUBE na sudu pa mozes to sve lepo naplatiti, drugo je sto oni zaprete pa se ljudi uplase jer ne znaju svoja prava pa tu love.
Ja namerno necu da otkazujem evo imam jos 20 dana do kraja UO aj da vidim kako ce me naterati da mi naplate ukoliko mi ne daju ono sto bi me vezalo za novih 24 mes UO.
Iris ili Move. Ja imam iris i moveNikako da nađem. Pre sam u MtS imao Iris na VDSL, a šta je na optici MTS isto iris ili nepto drugo. Kakav je kvalitet slike na MTS optici?