Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A koja dva tipa mreže imaju? Ovo me kopka već neko vreme, a nikako da pitam. Meni su nudili 6 meseci, a kod mene je Huawei. On je skuplji (i zašto), a drugo je jeftinije?

Mnogi ovako rezonuju, ali zakonski je zapravo suprotno. Dok si pod UO, to se smatra ugovorom na određeno, pa bi trebalo da bude dovoljno da im samo u bilo kom trenutku kažeš da ne nastavljaš saradnju, makar to bilo i poslednjeg dana UO. Kada ona istekne, ugovor je na neodređeno (do daljnjeg), pa otad moraš mesec dana unapred da se najaviš, jer van toga ne postoji jasna granica. E, sad, problem je što svi (makar svi veći) igrači na tržištu ignorišu taj zakonski momenat i sve smatraju ugovorima na neodređeno, te nameću otkazni rok.
Jel imam ja neke benefite nakon UO(nemam) jel su meni oni nesto dali da sam ja nj7ma duzan(nisu) tako da ti nisi njima u obavezi bilo sta da najavljujes, ti si u obavezi to da najavis dok si pod UO jer su oni tebi nesto dali, pa su planirali dobit/troskove a ti kad im sve to odsluzis 24 mes, zasto si ti njima duzan bilo sta da objasnjavas ti si lobodan igrac tada i mozes da ides u koji god ISP zelis.
Ne to nije i ne moze biti po bilo kom zakonu a ovde se zakon o obligacionim odnosima gleda, ti si se obavezao na 24 mes i oni su te u sistemu planirali to vreme oni nista nakon 24 mes ne gube nikakvu dobit niti bilo sta, stoga ni zakonski nemaju pravo da ti traze da ti jos 30 dana budes u njihovoj mrezi njihovom voljom.
U zakonu pise dalje da niko ne moze da naplati nikom uslugu koju nije koristio. Dodjes u poslovnicu oni te hebu za 30 dana otkaznog roka(haha pa nisu me oni zaposlili da mi daju otkazni rok) ti lepo vratis njima svu opremu usluga ne moze biti sprovedena i nemaju zakonski sta da ti potrazuju, za to ako hoce GUBE na sudu pa mozes to sve lepo naplatiti, drugo je sto oni zaprete pa se ljudi uplase jer ne znaju svoja prava pa tu love.
Ja namerno necu da otkazujem evo imam jos 20 dana do kraja UO aj da vidim kako ce me naterati da mi naplate ukoliko mi ne daju ono sto bi me vezalo za novih 24 mes UO.

Nikako da nađem. Pre sam u MtS imao Iris na VDSL, a šta je na optici MTS isto iris ili nepto drugo. Kakav je kvalitet slike na MTS optici?
Iris ili Move. Ja imam iris i move

Jel imam ja neke benefite nakon UO(nemam) jel su meni oni nesto dali da sam ja nj7ma duzan(nisu) tako da ti nisi njima u obavezi bilo sta da najavljujes, ti si u obavezi to da najavis dok si pod UO jer su oni tebi nesto dali, pa su planirali dobit/troskove a ti kad im sve to odsluzis 24 mes, zasto si ti njima duzan bilo sta da objasnjavas ti si lobodan igrac tada i mozes da ides u koji god ISP zelis.
Ne to nije i ne moze biti po bilo kom zakonu a ovde se zakon o obligacionim odnosima gleda, ti si se obavezao na 24 mes i oni su te u sistemu planirali to vreme oni nista nakon 24 mes ne gube nikakvu dobit niti bilo sta, stoga ni zakonski nemaju pravo da ti traze da ti jos 30 dana budes u njihovoj mrezi njihovom voljom.
U zakonu pise dalje da niko ne moze da naplati nikom uslugu koju nije koristio. Dodjes u poslovnicu oni te hebu za 30 dana otkaznog roka(haha pa nisu me oni zaposlili da mi daju otkazni rok) ti lepo vratis njima svu opremu usluga ne moze biti sprovedena i nemaju zakonski sta da ti potrazuju, za to ako hoce GUBE na sudu pa mozes to sve lepo naplatiti, drugo je sto oni zaprete pa se ljudi uplase jer ne znaju svoja prava pa tu love.
Ja namerno necu da otkazujem evo imam jos 20 dana do kraja UO aj da vidim kako ce me naterati da mi naplate ukoliko mi ne daju ono sto bi me vezalo za novih 24 mes UO.

Treba da razlikuješ ugovor o pružanju usluga na neodređeno vreme koji smo svi potpisali kao i aneks ugovora u vidu minimalnog važenja tog ugovora kroz UO od 24 meseca.

Nema više suda sad sve odmah ide izvršitelji koji će za ovakve stvari uvek presuditi u njihovu korist.Javi se za neka 3-4 meseca da nam se požališ kako ti je izvršitelj rokno naplatu duga za MTS i plus njegov trošak da ti se odbija od plate. Možda ti budeš imao sreće pa da pređeš kod drugog provajdera koji koristi MTS infrastrukturu bez raskid UO u MTS onda svakako ne bi imao taj otkazani rok. Ali u stvarnosti je da te MTS neće pustiti prvo moraš otkazati UO pa tek onda može drugi provajder da traži od istog tog MTS tvoj prelazak.

Poslednja izmena:
Gledam sad mts box 3. Najjeftiniji paket 5500 rsd?????!!!
Nisam pratio cene ali sto bi neko uzeo optiku u Mts-u ako moze da uzme u A1 ili Yettel za manje novca???? 3,5k vs 5,5k. Meni je to suvise velika razlika u ceni. Znam da mts daje fiksni i malo brzi net ali kapiram da to vecini ljudi ne igra nesto mnogo.
Pa realno imaju oni svojih prednosti u tehnickom smislu, ignorisuci to kakvo su preduzece. Sigurna javna ipv4 adresa na optici, dostupnost (doduse nezvanicna) bridge moda i pppoe parametara, ipv6 ponegde, 400Mbps upload u odnosu na 150 na najmanjem paketu, laka promena javne ipv4 adrese (zgodno za download sajtove, privatnost...)
Cak mi je pomalo zao sa tehnicke strane sto se rastajemo, ali bas su preskupi.

Istina, velikoj vecini nista od navedenog ne znaci apsolutno nista.

@peca89
apsolutno se slazem
Istice mi ugovor u yettelu za par meseci pa cu da ih kontaktiram da vidim sta nude 🙂

Danas se završila saga oko ugovora kad su ponudili 24x50. MTS je barem u mojoj računici daleko najpovoljniji. Bio sam spreman da predjem na Yettel, ali i pored mojih upozorenja da će kad zatraže moje preseljenje mts dati ponudu koja se ne odbija nisu hteli da daju bolje od 12x50. Tako da svedeno na iste usluge, mts je čaka 700 din povoljniji mesečno od yettela. Ukoliko bih izbacio Deezer, koji mi jedino nešto znači razlika je još veća 1100 din mesečno.
Ne razumem te menadzere u Yettelu koji ne forsiraju neke bolje mogućnosti popusta, jeste da imaju neke eksluzivne kanale ali to nije dovoljno za razliku u ceni, mts ih razbija. A da probali su do poslednjeg trenutka da mi u mts prodaju više paket ali rekoh da mi ne treba dovoljan je ovaj box 4 plavi na kom sam i pristali su.

Treba da razlikuješ ugovor o pružanju usluga na neodređeno vreme koji smo svi potpisali kao i aneks ugovora u vidu minimalnog važenja tog ugovora kroz UO od 24 meseca.
Naravno da znam razliku.

Nema više suda sad sve odmah ide izvršitelji koji će za ovakve stvari uvek presuditi u njihovu korist.Javi se za neka 3-4 meseca da nam se požališ kako ti je izvršitelj rokno naplatu duga za MTS i plus njegov trošak da ti se odbija od plate. Možda ti budeš imao sreće pa da pređeš kod drugog provajdera koji koristi MTS infrastrukturu bez raskid UO u MTS onda svakako ne bi imao taj otkazani rok. Ali u stvarnosti je da te MTS neće pustiti prvo moraš otkazati UO pa tek onda može drugi provajder da traži od istog tog MTS tvoj prelazak.
Nema suda ima zakona a zakon kaze nesto drugo a zakon je jaci od bilo kakvih nebuloznih pravilnika Mts ili bilo kog drugog. U zakonu lepo pise da niko ne moze nikome da naplati uslugu koju nije koristio, ti kad vraris opremu ti vise nemas cime da primas signal i ti uslugu niti koristis niti ti isporucuju.

Niko ne dobije lagano. Ako si pročitala sve što smo pisali, prvo odbujaš ponude za 6, pa za 12, pa za 18, meseci dok nakon isteka UO ne dođu one dobre 21-24 meseca po 50%
Naravno da sam procitala, i naravno da sam sve to primenila i sve je pocelo mesec dana pre isteka UO, ali nije vredelo, i naravno, presli u A1. Kod mene je, pre skoro 2 godine, bio drugi slucaj, i relativno brzo sam dobila ponudu 24mx50% ali sada su definitivno tezi. Videcu za par meseci sta ce opet biti..

A koja dva tipa mreže imaju? Ovo me kopka već neko vreme, a nikako da pitam. Meni su nudili 6 meseci, a kod mene je Huawei. On je skuplji (i zašto), a drugo je jeftinije?
Pa ne znam tacno, imaju neke oznake i telekom im razlicito naplacuje koriscenje, tako da je zbog toga razlika u ponudi.
Ja sam resio da posle mnogo godina predjem sa SBB-a coax premium paketa na A1 optiku. Uzeo sam samo interent paket 600/300, dobicu mesh na koriscenje. Fiksni ukidam, za televiziju imam naloge na koriscenje i od A1 i EON-a. SBB mi je nudio 10 meseci po dinar da zadrzim paket, generalno sam bas zadovoljan uslugom imao sam net 700/70 sa pingom 10, nadam se da se necu prevariti 😆
MTS nisam ni razmatrao zbog cena i politike podizanja cena...

Ne znam da li me razumete zasto sam ogorcen.Zvao sam ih 7 dana pre isteka.Ponudili su 1 mesec 50%,pa su me onda zvali i ponudili 8x50%.I tako proslo 9 dana i na dan kad mi je istekao ugovor zvao ponovo i opet isto nude 8x50%.Rekao sam da proslede dalje i onda me zvala ta bezobrazna koja je rekla da moze maksimalno 12x50% i ako ne zelim,da vratim opremu i ispostujem otkazni rok.E onda sam popodne zvao agenta A1 i sve zavrsio sa njim.Uzeo Duo Plus i Neo Ultra i on ce zavrsiti sa prebacivanjem.I kad je danas on podneo zahtev MTSu,zovu opet sa 064733 i sad moze 18X50%.Pa j b t,pravo pilicarenje.Rekao sam da sam odlucio da prelazim na A1 a ona kao,pa ne znam kolike su kod njih povoljnosti,pa kao da prosledi dalje.Pa dokle dalje,pitam se?A neki ovde dobiju iz prvog puta.Da su mi prvi put ponudili tipa 20x50%,bez problema bih pristao.A ne ovako,njihov sam korisnik godinama i onda me za.ebavaju.Tako da mi sad ponude i 24 meseca,ne zelim,dovidjenja.Necu tu vise da ciganisem sa njima.

I eto sad,kako si ti uspela iz prve?E to me nervira.
nisam iz prve,pre manje od mesec dana u poslovnici podnela zahtev za raskid jer nije bilo dogovora,zvali tog dana nudili 6 meseci upola i ostalo puna cena.Niko nije zvao dok nism pre par dana zvala 733,daje 12 meseci upola cene,insistirala sam 24,drcna,bezobrazna...kaze Gospodjo ovo je najvise sto moze....preko aplikacije sam trazila ponudu za obnovu ugovora,javili se sutradan.Pitala me da li imam neki predlog kako bi nastavili saradnju.Rekla sam da mi A1 nudi za duo Tv i internet koji kosta 3499 odmah 40% popust,i odmah je ponudila 20meseci upola,pitala sam da li moze jos kolji mesec,cim se konsultovala,hahaa....moze naravno,i dobila 21 mesecx50%.Da napomenem da sam starijoj rodjaki dala moj kontakt i da su mene zvali,a ona je posle samo potvrdila da se slaze.Osetljivi su na A1 a mozda i sto je podnet zahtev za raskid,svakako nije iz prve ....

nisam iz prve,pre manje od mesec dana u poslovnici podnela zahtev za raskid jer nije bilo dogovora,zvali tog dana nudili 6 meseci upola i ostalo puna cena.Niko nije zvao dok nism pre par dana zvala 733,daje 12 meseci upola cene,insistirala sam 24,drcna,bezobrazna...kaze Gospodjo ovo je najvise sto moze....preko aplikacije sam trazila ponudu za obnovu ugovora,javili se sutradan.Pitala me da li imam neki predlog kako bi nastavili saradnju.Rekla sam da mi A1 nudi za duo Tv i internet koji kosta 3499 odmah 40% popust,i odmah je ponudila 20meseci upola,pitala sam da li moze jos kolji mesec,cim se konsultovala,hahaa....moze naravno,i dobila 21 mesecx50%.Da napomenem da sam starijoj rodjaki dala moj kontakt i da su mene zvali,a ona je posle samo potvrdila da se slaze.Osetljivi su na A1 a mozda i sto je podnet zahtev za raskid,svakako nije iz prve ....
mislim da ce kada u njihovom sistemu vide da je podnet zahtev kod drugog operatera zvati i odobrice veci popust.ja nisam htela da insistiram na 24 upola jer je nepoznanica kako funkcionise A1...nemas nikakvu obavezu prema A1 dok ne potpises...

Jos jedna činjenica, ljudima na box 3 paketu nude obnovu odmah u poslovnici za 1760 din koje pre toga koristio dve godine besplatno TV i net uz fiksni, dok npr koje koristio usluge super net i TV dve godine besplatno uz fiksni sada za nastavak daju max 12 meseci ali tek na 733 sto u proseku na mesečnom nivou za plan 3 Lite koji inače nude za ovakve prilike iznosi 3750 .
I treba da bude na box paket jeftinije jer je to preko VDSL, super plan je preko optike ali razlika u pretplati je velika

Poslednja izmena:
Ne daju mi vise bez formalnog otkaza, iako sam na "dan 4" zvao da kazem da sam dobio bolju ponudu od A1 (zaista jesam). Tj, ostali su na 21x50% za sadasnji BOX 3 S, a ponudili su dodatno 23x50% za BOX 3 M - sto je jos vise u apsolutnom novcu za pune dve godine. Rekao sam da znam da ce pozvati sa boljom ponudom kad im stigne zahtev za prenos i da ce tada biti kasno, kazu zao nam je, donesite opremu.
Update, pa ko hoce da isprati moj slucaj - cak i nakon podnetog zahteva za IDP od strane A1, zvali su me, ali nisu ponudili 24x50% za BOX 3 S, vec samo za M i to im je bila poslednja ponuda, tj 3200 mesecno x 24.
Zahvalio sam se.

jedno pitanje, prebacili me u ponedeljak sa Supernova coax na mts Optiku 600/600 (box paket, net + tv + fiksni), merio sam na svim speedtest serverima vise puta, skidao sa steama itd, ali nigde ne prelazi 564Mbps download i 568Mbps upload, kao da je tu limit i ne moze vise, kad upalim speedtest skoci na skoro 700Mbps pa odma vrati na 564 gde stoji zakucano do kraja testa (isto i za upload)... zanima me koliko blizu tih 600 sa papira bi trebao da imam? vredi li da zovem ili idem u poslovnicu da pisu reklamaciju?

Na osnovu Ratelovog pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga član 5:
...

Uobičajeno dostupna brzina treba da bude veća ili jednaka 80% maksimalne ugovorene brzine i dostupna u 90% vremena. Ukoliko se utvrdi da uobičajeno dostupna brzina nije dostupna u najmanje 90% vremena mereno u skladu sa ovim pravilnikom, podaci o odstupanju propisanih parametara za navedenog operatora biće objavljeni na internet stranici Agencije.

...
Tako da nemaš na osnovu čega da se žališ. Predpostavljam da svima radi baš koliko si rekao: na mts optici paket 600/600 sam upravo izmerio 564Mbps a na SN optici 600/600 565Mbps.

Na osnovu Ratelovog pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga član 5:

Tako da nemaš na osnovu čega da se žališ. Predpostavljam da svima radi baš koliko si rekao: na mts optici paket 600/600 sam upravo izmerio 564Mbps a na SN optici 600/600 565Mbps.
hvala na odgovoru, a sta sa ovim fiksnim koji su uvalili da placam a naravno ne treba mi ni najmanje, plus ga nisu ni pomenuli kamoli doneli i dali? pretpostavljam nema sanse da ga "izbace" iz pretplate, jedino sto mogu je da trazim da mi ga daju?

Update, pa ko hoce da isprati moj slucaj - cak i nakon podnetog zahteva za IDP od strane A1, zvali su me, ali nisu ponudili 24x50% za BOX 3 S, vec samo za M i to im je bila poslednja ponuda, tj 3200 mesecno x 24.
Zahvalio sam se.
Sasvim očekivano. Ja sam pre godinu dana na jednoj lokaciji isto tako uspeo za box3 da dobijem 24x50% ako pređem na viši box3 paket.
Tako da to nije ništa novo, naprotiv vrlo dobro poznata stvar.
Ono što čudi je da su u u međuvremenu neki javljali da su uspeli da dobiju taj benefit a da su ostali na istom paketu. Verovatno je to bilo nešto trenutmo

Pa nije bas sasvim ocekivano. Prosli put sam bez vecih problema dobio po drugi put 24x50% sa istim paketom...
A tek cudi to sto im je poslednja ponuda 24x3200 zapravo losija (vise novca) nego one od pre nedelju dana - 21x2700+3x5400

@peca89
Nisi pazio na času, to je bilo još kada smo sami tražili idp. Već više od godinu dana nije tako, otprilike od kada su uveli da operater završava prebacivanje, a ne mi tražeći idp.
Ne možeš očekivati da nešto što je važilo pre dve godine i dalje važi

Nazad
Vrh Dno