Imalo je na stanju pocinkovanih sa 65cm duzine, ali sam hteo duze. A nismo ni imali vremena tih dana da nesto istrazujemo i cekamo isporuku, nego sam odlucio da idu obicni, ali duzi - od 72cm. Uredjaj je inace montiran kada je vec padao mrak, jer nismo mogli da odlazemo za neki drugi dan i zbog mojih i zbog monterovih obaveza. Kako god da korodiraju, izdrzace zasigurno min 10 tak godina. Bitno mi je bilo da SJ bude sto nize zbog samostalnog lakog ciscenja, te da bude i sto vise udaljena od fasade. Postoji mini problem dole na plocniku, da merdevine kasnije prilikom ciscenja, mogu da postavim 100% sigurno samo sa desne strane klime (znaci tamo gde stoji logo General) i ceono-ispred elise. Sa leve strane je malo problematicno zbog velikog otvora u plocniku levo od SJ (ispod je kanalizacioni cvor za zgradu) koji je pokriven limom i koji mi bas ne odaje sigurnost da sa mojih skoro 100kg mogu bas bezbedno da se popnem i lepo ocistim levu stranu izmenjivaca jer bi merdevine morale sa oba kraka da se oslanjaju na taj lim. I ceono ce biti mali problem zbog leve strane oslonca merdevina, morace da udju u zonu tog lima, ali ispod lima u jednog delu postoji betonska stopa 20 x 20 cm na koju moze levi krak merdevina mez problema. Zato sam gledao da desne strane sto jednostavnije mogu da doprem do cele povrsine zadnjeg dela izmenjivaca, a da levu njegovu stranu cistim sa frontalne strane, a da sve vreme merdevine ne oslanjam na lim koji pokriva tu "sahtu", nego na plocnik od bekatona. Zato je i montirana nize, i najdalje moguce od fasade.Jel' nije bilo pocinkovanih nosača
Poslednja izmena: