Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Pa da, važi tih 30k potrošnje debitnim karticama i dalje, a od novembra će čak i zvanično biti deo tarifnika. Sve u svemu, može tako kako si zamislio, neće biti nikakve razlike.
Ima razlike. BankMax uz prenos zarade ne plaća održavanje kreditne kartice, ali mislim da se održavanje CC plaća ako je BankMax ostvaren na druge načine (potrošnja, postpaid ugovor u yettelu)

Kad smo kod toga, je l znate u slučaju prestanka primanja plate (i ne ispunjavanja tog drugog uslova) kad kreće naplaćivanje bank max paketa?
Pominjali smo više puta, čak i skorije, ali nije ništa posebno zaključeno. Da li možda @Pera-kojot, koji je poslednji to pitao i preneo da su mu preko četa rekli da više nema grejs perioda, sada ima konkretniju informaciju? Svakako, trebalo bi da pošalju obaveštenje da je pogodnost ukinuta, a i da se pojavi brojač potrošnje na početnoj stranici.

Ima razlike. BankMax uz prenos zarade ne plaća održavanje kreditne kartice, ali mislim da se održavanje CC plaća ako je BankMax ostvaren na druge načine (potrošnja, postpaid ugovor u yettelu)
Ne plaća se, kreditna je bezuslovno besplatna. Bukvalno sam linkovao tarifnik, hahah. Doduše, taj važi od novembra, ali isto je u aktuelnom. Jedino što je bilo strogo vezano za zaradu jeste osiguranje koje ide uz karticu, ali ono se više ni ne dobija (makar potvrđeno ne za nove klijente, dok nekim starima i dalje produžuju), a ko ga već ima sigurno dobro zna taj uslov. Mada opet, to je (bilo) za (re)izdavanje, ne ukida se polisa nakon što plata ne legde, samo se prosto ne (re)izda onima koji u tom trenutku nisu primaoci zarade.

Priupitao bih gospodu iz Yettela kad ce omogućiti uslugu IPS prenesi

Tvoja ponuda za Dozvoljeno prekoracenje istice 03.10.2026. Pronadji je na pocetnom ekranu nase mobilne aplikacije u delu ,,Moje ponude", klikni ,,Saznaj vise" i prihvati ponudu. Uvek tu, Yettel Bank.

O čemu se ovde radi, ništa mi nije jasno. Ja koristim Kreditnu karticu, dali se ovo odnosi na kreditnu karticu ili je nešto drugo ? Do 15. u mesecu vratim dug pa ispošetka. Ovo mi odgovara, a da plaćam kamatu nebih.

Tvoja ponuda za Dozvoljeno prekoracenje istice 03.10.2026. Pronadji je na pocetnom ekranu nase mobilne aplikacije u delu ,,Moje ponude", klikni ,,Saznaj vise" i prihvati ponudu. Uvek tu, Yettel Bank.

O čemu se ovde radi, ništa mi nije jasno. Ja koristim Kreditnu karticu, dali se ovo odnosi na kreditnu karticu ili je nešto drugo ? Do 15. u mesecu vratim dug pa ispošetka. Ovo mi odgovara, a da plaćam kamatu nebih.
Ovo je ponuda za dozvoljeni minus, samoinicijativno su ti predodobrili pa ti kazu da prihvatis ukoliko se slazes sa ponudom.

Jedino što je bilo strogo vezano za zaradu jeste osiguranje koje ide uz karticu, ali ono se više ni ne dobija (makar potvrđeno ne za nove klijente, dok nekim starima i dalje produžuju)
Ja sam taj stari kome su produžili putno osiguranje u julu ove godine, i upravo mi danas poslali mail da ga neće više produžavati

1790089172736.webp

Ocekujem povrat novca na krrticu od gigstixa za odlozen dogadjaj, danas su mi javili da su novac prebacili, ja sam dobio notifikaciju "transakcija karticom izvrsena" trenutno stanje xy - odgovara stanju sa uplatom iznosa, ali kada sam kasnije usao u aplikaciju, tog iznosa nema niti te transakcije u istoriji transakcija... Sta raditi?

Ocekujem povrat novca na krrticu od gigstixa za odlozen dogadjaj, danas su mi javili da su novac prebacili, ja sam dobio notifikaciju "transakcija karticom izvrsena" trenutno stanje xy - odgovara stanju sa uplatom iznosa, ali kada sam kasnije usao u aplikaciju, tog iznosa nema niti te transakcije u istoriji transakcija... Sta raditi?
Trgovački povraćaji se proknjiže na račun klijenta tek finansijskim potvrdama koje dolaze kad prođu kliring, uvedeno koliko se sećam pre više godina zbog "zanimljivih" zloupotreba.

Dal idalje imaju one benefit izjave poput prenesem platu i daju 500 kinte 10 meseci
Bio pre neki dan u poslovnici i baš se raspitivao za eventualne benefite. Na pitanje ljubazne operaterke da li sam zadovoljan uslugom i mog potvrdnog odgovora reče mi da svim novim korisnicima koji prebace primanja kod njih daju jednokratni bonus od 5000d nakon prvog priliva. Dala mi i neki QR uz pomoć koga se vrši prijava i ostvaruje taj benefit.

• Like
Reagovanja: fiy
Bio pre neki dan u poslovnici i baš se raspitivao za eventualne benefite. Na pitanje ljubazne operaterke da li sam zadovoljan uslugom i mog potvrdnog odgovora reče mi da svim novim korisnicima koji prebace primanja kod njih daju jednokratni bonus od 5000d nakon prvog priliva. Dala mi i neki QR uz pomoć koga se vrši prijava i ostvaruje taj benefit.
Da li možeš da šeruješ tah QR kôd ili moramo i mi po lični benefit?

Imas opciju. Ukoliko imas sredstava na racunu (ili dozvoljeni minus), podigni sa bankomata iznos koji zelis da vratis (ne znam koji je iznos u pitanju) ili u vise navrata pa uplati natrag u bankomat i onda im trazi naplatu po revolving modelu sa kreditne kartice, kada transakcije budu proknjizene. To ti je bez provizije jer i dalje nisu implementirali taj paritet sa prethodnom mobi aplikacijom.
Samo da potvrdim da ovo funkcionše bez problema, podigao keš na bankomatu prošle nedelje i danas na chatu tražio da se ta i ta transakcija naplati sa kreditne po revolving modelu. Nije bilo ni natezanja sa operatorkom, jedino njeno dodatno pitanje je bilo kako glasi naziv trgovca, ja odgovorio"atm yettel shop delta city" i posle par sati mi se pojavila sredstva na tekućem.
Hvala ti puno za ovaj korisni hack, ovako nešto se može naučiti samo na ovom forumu 😊

Da li revolving funkcionise od dana podizanja/placanja, pa 45 dana moze da se vrati novac na kreditnu ili nekako drugacije?

do 15. u mesecu možeš da vratiš na kreditnu bez ikakve kamate za sve što si trošio prethodnog meseca, tako da praktično bude od 15 do 45 dana od dana podizanja/plaćanja

Samo da naglasim da se ne gleda datum autorizacije (plaćanja, rezervacije...) nego knjiženja, što može da promeni situaciju. Naravno, na knjiženje se mora i sačekati pre javljanja.

Ako se nešto plati ili gotovina podigne poslednjeg dana u mesecu (npr. 30. septembra), sigurno upada u sledeći (u primeru oktobar), pa dospeva tek onog tamo (u primeru 15. novembra). Skoro izvesno bi isto bilo i pretposlednjeg dana u mesecu (npr. 29. septembra), mada se tu i dešava da odmah sutradan (u primeru 30. septembra) proknjiže, pogotovu ako je bila jutarnja kupovina ili u inostranstvu. Naravno, ovo se odnosi na radne dane, jer neradnim nema knjiženja. U maju su zato već plaćanja od 28. maja (četvrtak) upadala u jun.

Povezana stvar, kod prebacivanja na revolving (sa debitne) ili podele na rate (sa obe), treba imati u vidu da se to mora odraditi do kraja meseca u kom je transakcija proknjižena. Drugim rečima, ukoliko bi vam nešto bilo proknjiženo poslednjeg dana u mesecu, morali biste da delujete tog dana, jer bi sutra već bilo kasno. Nadam se da sam razjasnio glavne nedoumice.

Juce mi je dva puta odbijeno placanje master karticom, jednom u tc beo za parking i drugi put za cargo. A ostala placanja tokom dana su prosla regularno. Cargo je prvo bila odbojena transakcija pa naplaceno, pa vraceno na racun...

Nazad
Vrh Dno