Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Postoji ova diskusija vec negde na forumu, mozda bas stranu iza u ovoj temi i ja sam prvi rekao da nije moguce napustiti viber upravo zbog dece, vrtica, roditeljskih grupa, raznih majstora...
Moja poenta je da se viber ne koristi tamo gde ne mora. Ako ti se drugar javi, kazes mu da to ne radi preko vibera. Garantujem da ce apsolutna vecina da poslusa i da shvati poentu, a siguran sam i da vecina sama izbegava. Ostaje ekipa koja koristi viber, ali su u manjini, ne moras da se bijes sa vetrenjacama i menjas ceo svet. Kada se broj konverzacija smanji i kada samo povremeno dobijes neku poruku, nista od bljuvotina nema znacaj. Meni sada samo stizu kurirske poruke i par promocija od nekih radnji. Van toga 3-4 osobe. Stanodavac mi salje poruke na viber i to je redovno, a poslednja poruka van toga je 04.06. Ne znam za reklame, za nove funkcije jer ne koristim.
To sto ce proces trajati dugo, ne znaci da ne treba ni da pocnes. Probaj samo, reci narednoj osobi da te kontaktira na whatsapp.
Ako pomenes telegram, ispominjace ti celu familiju.
најједноставније решење инсталирати вибер Смеће на компјутеру, ради одлично и на линуксу, а на телефону га обришеш.

Signal je uveo opciju dodavanja drugog mobilnog uređaja na isti broj/nalog. I rade na optimizaciji za android desktop mod

WhatsApp izgleda cenzuriše sadržaj ako smatra da nije prikladan za vas

Now you can optionally register for Signal without a phone number. Phone-numberless registration requires a small one-time fee to help prevent spam, but this in-app purchase is never directly associated with the new Signal account. We sincerely appreciate your help beta testing this new feature!
After payment, users receive an Account ID and Account Key, which Parrelli compared to a username and password.
Signal is also adding optional two-factor authentication for numberless accounts, initially using TOTP codes from authenticator apps.

Pa greska, WhatsApp jeste krs u odnosu na Telegram, ali je onako jedno 100god ispred one abominacije. Viber mora da se zakolje, sve ostalo posle je stvar ukusa. 😀

Ja iskreno ne razumem da je toliki problem da se instalira jos jedna od 200 aplikacija koje imas na telefonu.
Mada ako imas iskljucivo viber (nemas jos makar whatsapp) za komunikaciju onda..
Vecina ljudi ima barem jos whatsapp cime se ubijanje ove posasti znatno olaksava.
Ni ja ne razumijem zašto je problem da ostane jedna (recimo Viber) od 200 aplikacija koje imaš na telefonu.

Stavite svakoj aplikaciji restricted na bateriju i Android je ugasi poslije 10 minuta. Doći će ti notifikacija kada je ponovo otvoriš što je kod mene jednom u dva dana, i trajaće sve dok je ne zatvoriš.

Mogu da živim sa svim šumom oko mene, ali isključivo kada ja biram kada će taj šum da se pojavi . . .

U 95% slučajeva kod mene..

Sagovornik: "Super. Pošalji mi to na Viber."
"Ne koristim Viber, može WhatsApp."
"Ali.. ja nemam WhatsApp.."

Google Chat im i ne spominjem. Tu se tek izgube, iako ga praktično svi već imaju.
E-mail spasi situaciju.
Ako znaju koja im je adresa.

U neku ruku ne razumem ako već instaliraju nešto preko onoga što već imaju omogućeno kupovinom telefona, zašto ne insistiraju i popularniji IM, iako nije popularniji kod nas.
Vidim da WhatsApp imaju ljudi koji su informativno svestraniji, nazvao bih tako.

Ni ja ne razumijem zašto je problem da ostane jedna (recimo Viber) od 200 aplikacija koje imaš na telefonu.

Stavite svakoj aplikaciji restricted na bateriju i Android je ugasi poslije 10 minuta. Doći će ti notifikacija kada je ponovo otvoriš što je kod mene jednom u dva dana, i trajaće sve dok je ne zatvoriš.

Mogu da živim sa svim šumom oko mene, ali isključivo kada ja biram kada će taj šum da se pojavi . . .
Nije problem da ostane, problem je da se koristi.

Ma sve je to pilićarenje...
Da hoće, mobilni operateri bi omogućili da se kroz sms (kao što je privremeno bilo na Google Massages) pošalje-primi sve što je potrebno...

Nazad
Vrh Dno