Najčešće se mogu pronaći adapteri za korišćenje Parkside baterija na Makita alatima. Mnogi makita alati imaju samo dva kontakta na prihvatu baterije, Plus i Minus, i to bez problema radi na Makiti.
Pre ko zna koliko strana, sa ne znam kime, diskutovali smo o Parkside alatima, i svrsishodnosti tog trećeg pina, ja sam mislio da je to samo za komunikaciju sa smart baterijama, međutim nisam bio u pravu, kasnije sam i sam probao, a stvar je u tome da se ta komunikacija koristi i za ograničavanje korišćenja drugih baterija na Parkside alatima.
Evo sada sam upravo probao ponovo na bušilici i brusilici da stavim krep traku na taj srednji pin na alatu, i navučem bateriju, samo zasvetli i to je to....neće da radi.
Treba probati na Ingco alatu isti test, izolovati srednji pin na alatu(ako ga ima) i probati da li radi samo sa plus i minus konekcijama, ako radi onda ćeš barem moći koristiti Parkside baterije na Ingco alatima uz adapter, a ako ima samo 2 pina, onda ćeš sigurno moći da ih koristiš.
Ingco baterija na Parkside alat...možda ako koriste isti protokol za komunikaciju, ali čisto sumnjam...mada ništa nije nemoguće.