Šta je novo?

Yunet optika - mts

Kod mene, na mts optici, eon van mreže, na dva webOS sistema na prilično starim LG televizorima radi besprekorno, kao što je radio sve ovo vreme koliko sam na mts. Imam dva smart TV naloga i oba koristim. Slika perfektna, oštra (jedan LG je oled), nema zastajkivanja, baferovanja. Ne koristim EON box.

To bih očekivao i na Yunet-u, a sada čitam ovde oprečne informacije.

Internet u bilo koje vreme dana i noći, prema SBB serverima i SOX-u je na mom maximalnom protoku 385/375. ( 400/400 paket)

I ja hoću da menjam provajdera zbog cena. I namerio baš na yunet. 🙄
Nisam 100% siguran ali ovde ko se žali mislim da nemaju eon van mreže. Po nekim pravilima bi verovatno taj van mreže trebalo da ima neku prednost u radu na svim mrežama.

Pa nekada je Eon radio samo na Yunetu(u mrezi). Kad su ga kupili,pustili su svima i bez ogranicenja. Tako je bar bilo.

Nisam 100% siguran ali ovde ko se žali mislim da nemaju eon van mreže. Po nekim pravilima bi verovatno taj van mreže trebalo da ima neku prednost u radu na svim mrežama.
Ja imam eon van mreže već 8 godina i ovakav problem do sad nisam imao kod prethodnih provajdera. Nije problem do eona nego do loše rute i slabog protoka na relaciji yunet - sox i yunet - sbb i to traje uveče posle 20h do negde 00/01h.

Pisao sam vec,imao 200/100 i godnu i po nije ni secnulo. Kad su izleteli sa akcijom 500/250, sve se raspalo.

malopre sam pokusao da skinem OllamaSetup fajl, nekih 1.5GB
YUnet ~20mbps
mts - ceo gigabit

Kupio sam neki iptv account iz USA. Preko dana radi super. Posle 19h secka na svakih 30 sekundi. Isti problem kao i sa EON. Nemaju oni kapacitet za broj korisnika koje su privukli poslednjih nekoliko meseci.

Evo sad proverih i ja, pa ovo je kriminal kako im se raspada mreža u Novom Sadu i tu ne mislim samo na EON.

Evo ga ratel nettest, ko bude prijavljivao kvarove mislim da je ovaj relevantan skroz. Ovo je za raskid ugovorne obaveze na keca.
1000016307.webp

Pišem im odmah ujutru, sreća u celoj nesreći je što je problem dosta širi od EON-a i ne bi trebalo da bude natezanja previše za raskid ugovora.

Prilozi im i rezultate ovog testa

• Like
Reagovanja: J__
Meni nije loše kao vama.

Prilozi

• Screenshot 2026-09-20 at 23.05.35.webp
    Screenshot 2026-09-20 at 23.05.35.webp
    31.4 KB · Pregleda: 47
Izgleda da je samo u Novom Sadu/Vojvodini izražen problem

Je l probao neko RATEL nettest u toku dana možda? I generalno problematični serveri, da li se situacija skroz sredi ili samo nije jeziva kao uveče?

Ja sam probao u toku dana ka SOX serveru i stvarno je krš, ali meni ne pravi problem jer ne gledam EON, a ni Netlfix, ni HBO.
MOVE aplikacija radi bez greške, nema seckanja, torenti isto rade okay, uveče je malo sporije, ali mi je svejedno za koliko vremena će nešto da se skine.

sinocni yunet raspad mreze se poklapa sa pikom na soxu
1789979901560.webp

Nazad
Vrh Dno