Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Verovatno da Choice nije garancija već način na koji je pošiljka poslata odnosno preko koje kineske kompanije. Citiram @dedamrsoje : treba nam još uzoraka.

Moje iskustvo sa choice reklamacijama.
Dispute odma rešava Ali ,za 5 minuta dobiješ refund ili ne.

Da, ostavite zemlju na MKD zbog coins popusta a rucno kucajte kodove za Srbiju, meni tako radi.

Vaze i za Srbiju.

IFPMXU3E – Popust $2 za narudžbine preko $18
IFPYALHK – Popust $6 za narudžbine preko $45
IFPAYMBI – Popust $12 za narudžbine preko $89
IFPSRWNN – Popust $20 za narudžbine preko $159
IFPLQMDL – Popust $30 za narudžbine preko $239

Prilozi

• Screenshot_2026-09-18-15-38-07-56_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.webp
    Screenshot_2026-09-18-15-38-07-56_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.webp
    30.3 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Gomila stvari na 95%, 13k novčića sam potrošio kao ništa prošle nedelje, sad plačem. 😭

Jasno mi je da za par $ nije nesto, vise mi treba da punim gomilu sporih uredjaja (satovi, tablet, stari fon) i sl. Moze li da posluzi za to?

Danas mi je BEX isporucio stvar koju sam platio $3.81 a na POST+ nalepnici €8.41 i naravno 20% na to. Prvi put od kako BEX isporucuje da je dosta vise naplaceno nego sto treba iako sam poslao cirkularnu poruku prodavcu da mi napise manju vrednost nego sto je placeno. Za neku skuplju stvar bi bilo neprijatno iznenadjenje, narocito ako bi nesto placeno 20-30 prebacilo €50.

Prodavac moze da ti kaze da ce da napise i da svejedno ne napise, ne racunaj nikad na to

To su i meni odgovarali neki prodavci, da mogu da imaju problema sa export carinom (pri izlasku iz kine), sto mislim da u teoriji jeste tacno, ali u praksi je smesno, jer sam imao pakete vrednosti 80,90 dolara (modeli autica, i to 5,6 komada, zbog reference), gde je prodavac regularno pisao 5 do 7 dolara vrednost za ceo paket, i na osnovu toga naplacen PDV 100-140 dinara, a onda mi drugi prodavac za 1 autic napise pravu vrednost od 20 dolara, kaze ne sme zbog carine...tako da zavisi na koga naletis...ja sam vec napravio trijazu za ono sto meni treba pa imam par prodavaca koji ispostuju svaki put.

Ja imam teoriju oko toga.
Kada realizaciju porudžbine (pakovanje i slanje) radi Aliexpres, moguće je da oni na pakete stavljaju vrednost proizvoda pre svih (ili nekih) popusta, kupona, novčića koje inače koristimo pri kupovini !
Ti popusti umeju da budu "divlji", tipa navedena vrednost proizvoda npr. 18$ ali pošto je "akcijski period" izađe 10$, dodatno uz kupon prodavnice i kupon aliexpresa i regionalni kupon i novčiće cena se na kraju skreše na 1,40$ !!! da ne stavljam skrinšotove pogledajte u istoriji ličnih kupovina.
Mislim da Aliexpres iz nekog razloga ili neće ili ne može da upiše tu finalnu cenu koliko je proizvod zaista plaćen već koriste cenu bez popusta!

BTW. od 1 do 3 Oktobra je u Kini dan državnosti ali većina neće raditi do 7 Oktobra...

Poslednja izmena:
Ja imam teoriju da i kod njih negde nesto moze, negde ne, sve zavisi odakle roba krece i gde je izvozno carinjenje, cisto sumnjam da je u tolikoj kini sve utegnuto kao svajcarac i da svi rade svuda isto.

Upravo sam hteo to da dodam, totalno si u pravu.
Nedavno je za firmu trebalo nešto da se nabavi hitno, cimnem agenta, kaže "ne može" (iz Shantoa), to se smatra opremom za kockanje i zabranjeno je za transport avionom (on other hand, brodom ide normalno) !!! Ali, ako prebacimo do Hong Konga i pošaljeno odatle -> "no problem"... Make it make sence...

Nazad
Vrh Dno