Ovo je MTS? Tako mi se čini da to je Nokia Pandion, multiband RRU. A1 koristi ove Nokia Pandion RRU uređaje , model AHEGHA B1 + B3 + B7 + NRPogledajte prilog 553746Evo pogledaj druze to je taj Repetitor
Ovo je MTS? Tako mi se čini da to je Nokia Pandion, multiband RRU. A1 koristi ove Nokia Pandion RRU uređaje , model AHEGHA B1 + B3 + B7 + NRPogledajte prilog 553746Evo pogledaj druze to je taj Repetitor
I ja bi rekao da a1 u Uzicu nisu ni farbali stub, iste sajle isti stub i naravno isti izgled nokija antena e sad u ue mts ima huawei pa ne znam kako izgleda njihova oprema....Ovo je MTS? Tako mi se čini da to je Nokia Pandion, multiband RRU. A1 koristi ove Nokia Pandion RRU uređaje , model AHEGHA B1 + B3 + B7 + NR
Ako gledamo antenu onda liči na MTS tako mislim. A nisam znao da i oni koriste takve Nokia Pandion RRU uređaje. I sad sam pogledao drugu sliku na koji vidi se kabinet, i to je MTS sigurno.Azt is mondanám, hogy az uzicei a1 még az oszlopot sem festette le, ugyanazok a kábelek, ugyanaz az oszlop és persze a Nokia antenna kinézete is ugyanolyan, most pedig az ue mts-ben egy huawei van, szóval nem tudom, hogy néz ki a felszerelésük....
Sigurno nema N78 radio, ili možda samo nisi video? Tamo gde sam ja video, sad na svim stubovima ima A1 N78 5G radio. Ako nije AAU massive MIMO, onda je Nokia 8T8R sa pasivnom antenom, ali ovo još nisam video na mnogo mesta. Ovo rešenje sam video u Novom Bečeju: Nokia Osprey 8T8R RRU + obična antena. U sredini je N78 radio na kom piše broj 1, Nokia Osprey, i ide kabl na desnu stranu u običnu antenu. To je jeftinije i manje snažno rešenje, kao AAU massive mimo.Rešena misterija oko A1 promene kod mene u kraju (Pirot i Niš jednako, isto se desilo) zanima me da li je i u ostatku Srbije?
Naime, situacija je sledeća... Od juče ujutru na ogromnom broju A1 baznih stanica u Pirotu i okolini, kao i u Nišu i okolini koje nemaju n78 5G radio module na njima, došlo je do sledećih promena:
- Omogućen je Inter-site EN-DC, odnosno da telefon zakačen na jednu BS koristi NR sa neke druge.
- Time je efektivna pokrivenost 5G mreže što se teritorije tiče - povećana oko 3 puta, jer ne mora telefon da koristi 4G sa neke od 5G baznih stanica, već možeš da budeš na 4G baznoj stanici a da 5G carrier koristiš sa susedne.
Ono što je čisto "marketing", to je da je A1 podesio GSMA config mode na: Config D, koji u praksi znači, pokaži korisniku 5G ikonicu ako postoji teoretska šansa da se poveže NR carrier, bez obzira da li je NR carrier dostupan na lokaciji. Ovo je urađeno na sledeći način:
- Kada je telefon povezan na LTE baznu stanicu u nekoj okolini 5G baznih stanica (do čak 10km) BS dozvoljava Inter-site EN-DC, i osnovni carrier je: B28, B3, B1 ili B7, korisnik vidi 5G ikonicu bez obzira da li je 5G nakačen.
- Kada je telefon povezan na LTE baznu stanicu u nekoj okolini 5G baznih stanica (do čak 10km) BS dozvoljava Inter-site EN-DC, i osnovni carrier je: B20, korisnik vidi 4G/LTE ikonicu. Ako je telefon na B20 kao osnovni carrier i telefon se zakači na NR sa susedne, onda se ikonica menja u 5G.
Da li ste primetili i u ostatku Srbije ovako nešto na A1?

Evo da prenesem stanje sa terena iz Pirota i kako sada A1 radi... Prvo lokacije baznih stanica i njihove "sposobnosti":Sigurno nema N78 radio, ili možda samo nisi video? Tamo gde sam ja video, sad na svim stubovima ima A1 N78 5G radio. Ako nije AAU massive MIMO, onda je Nokia 8T8R sa pasivnom antenom, ali ovo još nisam video na mnogo mesta. Ovo rešenje sam video u Novom Bečeju: Nokia Osprey 8T8R RRU + obična antena. U sredini je N78 radio na kom piše broj 1, Nokia Osprey, i ide kabl na desnu stranu u običnu antenu. To je jeftinije i manje snažno rešenje, kao AAU massive mimo.
U susednom gradu ima jedan mesto gde pre 2 nedelja su pustili 5G N78 , ali nisam video massive mimo ni 5G RRU, barem se sa ovog poslednjeg iz vozila u pokretu ne vidi. Moraću to da pogledam izbliza. Na leve stranu stuba Nokia Pandion AHEGHA RRU B1 +B3 + B7 /NR, sredinu Nokia Osprey RRU N78 8T8R , desna strana, neki Nokia B1/B3 RRU

Bilo je vreme. Ovi podac su još je iz Q1, ili možda početak Q2Još jedno ažuriranje je bilo na RATEL-a. Vratili se sa odmora.
Da, i za Niš, istočno sam video isto... Ima li još negde?
Najgore je što baš varira. Bio kod njega petnaestak minuta i tokom merenja na telefonu išao od 30, 150 pa i preko 300ms. Jako nestabilan tako da će verovatno ostati na kljakavom Supernova coaxu.Treba ali ne verujem da ide ispod 30-40. Bar ja nisam video bolje na telefonu a ruter moze biti samo gori.
Signal je solidan, oko - 71dbm ili kako već se označava. Meni se čini da nisu pustili pravi 5g već neku budževinu u vidu poboljšanog 4g+ koji se prepoznaje kao 5g.To je najviše do kvaliteta signala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari