Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

@terzazak Ne, kao što napisa do juče je sve radilo, danas sam ažurirao na iOS 27 i ne radi, odnosno izbacuje ovo upozorenje.
@nenadjow Dobro je onda nisam jedini.

Sve nešto mislim da ih je neko dobro klepio i sad se plaše pa su se ekstra zaštitili.

Ovaj problem je postojao već u beti, prijavio ga je @djtiestoja, ali nije jedini pogođen, a opet ima mnogih kojima radi kako treba. Iz banke mu nisu pomogli, ali nije ni pisao zvaničan prigovor, samo je zvao kontakt centar. Zato im vi drugi pišite, a ni za njega nije kasno, pa će valjda rešiti. Najbolje im pišite preko veb-aplikacije ako ne možete preko mobilne.

Ma ko je njih klepio, zaostavštinu iz 90ih, zaštićene kao bele medvede?

Već 23 dana ne odgovaraju na zvaničnu pritužbu (zakonski rok 15 dana), a račun ne mogu već 45 dana da zatvorim. Kriminal...

Ovaj problem je postojao već u beti, prijavio ga je @djtiestoja, ali nije jedini pogođen, a opet ima mnogih kojima radi kako treba. Iz banke mu nisu pomogli, ali nije ni pisao zvaničan prigovor, samo je zvao kontakt centar. Zato im vi drugi pišite, a ni za njega nije kasno, pa će valjda rešiti. Najbolje im pišite preko veb-aplikacije ako ne možete preko mobilne.

Ajde da opalim i taj prigovor.
Da vidimo ima li tamo kompetetnih 😩

@djtiestoja Piši im na ovom obrascu, ja sam im pisao, pa ćemo videti.

I već su mi odgovorili:

Поштовани,

Захваљујемо Вам се на писму којим сте нам се обратили.

Пошаљите нам слику екрана са свим видљивим подацима са наведеном грешком да проверимо.

Pozdrav ljudi,
Imam tekući račun u PŠ preko koga primam penziju već nekoliko godina. Da li je moguće da mi taj tekući račun pretvore u Račun Plus?

Mislim da ne bi trebalo da ima smetnje i da mogu da promene tip računa na Račun plus. Stari sistem je predviđao promenu računa i paketa, što implicira da verovatno nema problema ni na novom.

Mislim da ne bi trebalo da ima smetnje i da mogu da promene tip računa na Račun plus. Stari sistem je predviđao promenu računa i paketa, što implicira da verovatno nema problema ni na novom.

Hvala na odgovoru. Otići ću do njih da pitam, pa ako može, da to odmah realizujem. Taj račun plus radi ono što mi treba.

Konačno su juče odgovorili na večno uvećavajuću rezervaciju posle 25 dana. Ukinuli su juče rezervaciju, minus je nestao i saopštili da mogu da idem da zatvorim račun, ali da pre toga se javim na određeni broj mobilnog telefona.

U međuvremenu se danas večno uvećavajuća rezervacija ponovo pojavila sa 0,01 EUR. 🤣

@djtiestoja Ako nisi dobio odgovor, dobio sam ja. Dakle postoji problem "bug" u aplikaciji i rade na tome. Najverovatnije će biti neko ažuriranje.

Poštovani,
Detektovali smo problem i radimo na rešavanju.

Do tada možete koristiti i standardno plaćanje.

ali da pre toga se javim na određeni broj mobilnog telefona.

U međuvremenu se danas večno uvećavajuća rezervacija ponovo pojavila sa 0,01 EUR. 🤣
Verovatno je povezano, broj nekoga ko ima mogućnost da opet ubije nove rezervacije, te spremi račun za gašenje. Držim svakako palčeve da uspe iz prve!

Evo odgovora na mail.

Prilozi

• IMG_5624.webp
    IMG_5624.webp
    42.7 KB · Pregleda: 52
Proradila mi aplikacija večeras iz čista mira.
Verovatno su nešto sredili na serveru što sebe tiče one vpn gluposti.
iOS 27

Imam u BPŠ račun, stari od MTS banke koji koristim sporadično za online kupovinu, a kada su pre koju godinu završili transfer MTS > BPŠ , u aplikaciji su se pojavili još neki računi, štedni, ne znam da li je tu i akcijski, pa i namenski za poljoprivredno gazdinstvo.
Kako bih što ređe plaćao mesečno održavanje, gledam da sve transakcije obavim u istom mesecu, kad se već nešto dešava. Kako mi je u julu legla uplata za poljop. Gazd., Novac sam odmah prebacio na osnovni račun za koji su vezane kartice.
Na osnovnom računu je skinuto mesečno održavanje 340 dindži, a sad 2 meseca kasnije dobijam poruku kako mi je račun za poljoprivredno gazdinstvo u minusu (prebacio sam bio sve)!
Da li je greška ili oni za svaki pojedini račun tarifiraju održavanje ako je bilo promena?

Svaki račun je nezavisan, naravno. Nemaju razloga da ti išta "oproste". Trebalo je da ostaviš dovoljno sredstava za održavanje tog za poljoprivredno gazdinstvo.

• Like
Reagovanja: uji
Ne, nego su isključili deo resursa (e/mBanking) da ne bi pukli šalteri po bankama i poštama. Sad će ljudi da rade upite stanja na bankomatima umesto da direktno traže isplatu keša, ali ok, kako god, to je to.

Ako dobro rezonujem, ovo "privremeno" je zapravo u toku radnog vremena, dok će u večernjim i noćnim satima valjda raditi digitalni servisi, što je koliko-toliko okej. U suprotnom je katastrofa, ali valjda ipak dobro rezonujem. Svakako, razumljivo je što su ovo uradili, ali je istovremeno vrlo neozbiljno što nisu najavili unapred. Kao da su tek jutros shvatili da nemaju kapaciteta za sve sisteme, pa su žrtvovali digitalni zarad fizičkog, a opet znaju oni vrlo dobro koliko imaju (nemaju) kapaciteta. U međuvremenu, najviše su pogođeni oni kojima je BPŠ jedina banka (ili glavna, sa najviše sredstava), a potrebno im je da izvrše neko bezgotovinsko plaćanje, mada je iz očiglednih razloga otežano i podizanje gotovine van tih 6k.

Nazad
Vrh Dno