Šta je novo?

Yunet optika - mts

Isto stanje... Na cbr eon ne radi, mora abr što baš obara kvalitet slike. Testovi ka sbb-u.
Test ka yunet malo bolji ali ooet ne 500/250, svega 88/183.
Postaje previše zagušeno uveče.

Prilozi

• Screenshot_20260917_211608_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    Screenshot_20260917_211608_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    22.2 KB · Pregleda: 78
  • IMG_20260917_211012.webp
    IMG_20260917_211012.webp
    60.9 KB · Pregleda: 79
Krenulo i kod mene veceras... Ne samo prema SBB-u, svuda. Pas mater...

Evo sad i ja rešio da proverim, iako nemam nikakvih problema.
Dakle, trenutno slušam muziku preko strimera, torent radi u pozadini, a junior koji se kači bežično piči neku igru na svom kompu.
Prva slika je kad sam se zakačio na Yettel server, a druga na YUnet.

Prilozi

• Screenshot 2026-09-17 at 22.32.00.webp
    Screenshot 2026-09-17 at 22.32.00.webp
    22.1 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot 2026-09-17 at 22.32.50.webp
    Screenshot 2026-09-17 at 22.32.50.webp
    20.8 KB · Pregleda: 80
Samo to i radi - mts, a1 i yettell. Ostali daju download na kašikicu i sve štuca na domaćem terenu. Youtube radi ok. Stremio, nuvio katastrofa.
Paket 500/250, Beograd.

Prilozi

• Screenshot_20260917_223655_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    Screenshot_20260917_223655_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    33.2 KB · Pregleda: 78
Evo i drugih servera...sa leva na desno
Orion, SOX, A1
Očigledno postoji problem sa SOX serverom.

Prilozi

• Screenshot 2026-09-17 at 22.44.11.webp
    Screenshot 2026-09-17 at 22.44.11.webp
    21.5 KB · Pregleda: 66
  • Screenshot 2026-09-17 at 22.46.44.webp
    Screenshot 2026-09-17 at 22.46.44.webp
    22.7 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot 2026-09-17 at 22.47.38.webp
    Screenshot 2026-09-17 at 22.47.38.webp
    22.1 KB · Pregleda: 68
SOX, Kladovonet isp, ninet nis, sbb novi sad, sat trakt becej, next fiber sjenica, unlimited.rs, telemach Sarajevo, telekom Podgorica... Svi katastrofa. Moraće da se ozbiljno pozabave BGP rutama jer sve ukazuje na prebukiranje peering linkova samog provajdera ka drugim mrežama i SOX-u. Očigledno da yunet nema dovoljno zakupljenog kapaciteta, pa paketi čekaju u redu na ruterima, što u potpunosti ubija TCP protok.

Jedino rešenje je da što više nas prijavi ovo podršci kako bi rešili problem.

Misliš da će ako se budemo žalili reći okay, daj da uzmemo još par hiljada Gbit-a, hoće ljudi da surfuju na max.
How yes no...
Ja na sreću ne šnjuram po komšiluku i nemam zagušenje, a ni junior se ne žali.
Ponekad mi jedino baš ovaj forum štuca, učitava stranicu malo duže (trenutno radi super), ostalo što koristim redovno, radi dobro.

Pa vidi, ja ću da probam da prijavim. Imam i ja alternative i neograničen a1 na telefonu, i komšijin wifi itd, i vpn, ali kad nešto plaćam želim da to radi makar koliko toliko pristojno. A i ne košta me ništa da otkucam 1 mejl.

1789681173185.webp

Ovo su moja merenja od večeras, blok 70, Novi Beograd. Sva su merenja sa single konekcijom, jedino SOX zeza koliko vidim. Koristim svoj ruter, Nokia stoji u kutiji.

Osim ovih većih yettel, a1, mts i Orion kod mene su svi drugi problem. Takođe nokia stoji u kutiji. Poslao sam mejl podršci pa ću da javim odgovor ako ga bude

Neki problem definitivno, meni na optika YUnet secka IPTV prebacim se na mts mobilni internet tamo ne. Idem u drugu kucu gde je mts optika i tamo isto secka...
Ko da mobilni internet drugom putanjom ide naspram optike. Ja sam ovo primetio.
Sve je pocelo pre par dana od ~21h do ~23h...

Poslednja izmena:
Znaci nema izmena nakon sto su po njihovoj najavi imali radove? Ja cu cim budem kuci proveriti opet i zvati support ukoliko jos uvek postoji problem.

Za sada je normalno kod mene. Sinoc su 00:10 iskljucili net, ali videcemo veceras.

Ja od 00 do 00,25 jutros nisam imao net. Pretpostavljam da su tada bili radovi, trenutno situacija ovakva,bolja nego uveče, single conection /1000 Mbps:
Serbian OX - 120/186
SBB Nis - 161/192
SBB Novi Sad - 171/177
Yunet doo- 132/191
Netops Beograd 395/237
Telekom mts Beograd/yettel/A1/xnet ni net Beograd /Orion Beograd - oko 470/230

Odgovor podrške:
Poštovanje,
Preduzeli smo neophodne aktivnosti i prosledili problem višem nivou podrške.
Svesni smo neprijatnosti koje ovakve situacije mogu izazvati, međutim neke provere iziskuju više vremena u cilju efikasnog rešenja, te Vas molimo za strpljenje i nadamo se razumevanju.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete kontaktirati Službu tehničke podrške, radnim danima od 08.00 do 20.00h i subotom od 09.00 do 15.00h, na telefon 0700 300 400, (011) 202 3636, ili putem e-maila: [email protected]
Yunet international Vam želi prijatan dan i sigurne veze.

Poslednja izmena:
Au,klasicni Mts. Mozemo se slikati,izgleda. Koji me djavo terao da potpisujem UO.😡

i ja tek potpisao, videcemo, pa ako skontam da to ide u losem pravcu, moze se otkazati bez prevelikih penala.

Pa tesko ce to ici. Njima servis radi dobro,problem je do Eona,bar kod mene. Nista drugo ne stuca. Racunam da za to nema raskida.

Pa uvek postoji opcija da platim razliku između cene sa popustom i bez UO i završim sa njima. Svakako ću ispariti malo. Ne može biti baš do EON-a ako sa svih ostalih provajdera radi kako treba.

Treba oni to da priznaju ali nece nikada. Videcemo.

ako cu da raskidam ugovor, ne moraju da priznaju nista. To nam zakon dozvoljava - uz odredjene penale naravno. Al sto si skorije potpisao to su manji

Tu imam srece,nema ni 3,4 meseca.

Ali imate možda naknadu za montažu usluge koja se ne naplaćuje ako odradite svih 24 meseca ugovorne obaveze. Mislim da je bila reda 20k, ali treba proveriti u uslovima.

Videćemo večeras da li su radovi bili vezani za servere koji su takoreći nedostupni posle 8.

Ali imate možda naknadu za montažu usluge koja se ne naplaćuje ako odradite svih 24 meseca ugovorne obaveze. Mislim da je bila reda 20k, ali treba proveriti u uslovima.
Nemam ja to,meni su ugradili ,potpisao na 6 meseci. Posle toga bio godinu i po bez UO i onda samo resili mailom. Nisam cak nista ni potpisivao ali ne bih coveka *****ao,ucinio mi da ne moram da se zezam sa kuririma i papirima.

Super, znam da je orion imao 20k, a posle su čak podigli na 60k, i još u ugovoru koji je potpisivan za novih 24m (znači za već postojeće klijente) su stavljali tih 60k.

E to me znam a nemam ni gde da proverim jer nemam novi ugovor,samo dogovor sa covekom da me stavi na 500/250.

Pa vidi, ja ću da probam da prijavim. Imam i ja alternative i neograničen a1 na telefonu, i komšijin wifi itd, i vpn, ali kad nešto plaćam želim da to radi makar koliko toliko pristojno. A i ne košta me ništa da otkucam 1 mejl.
Ovde iz tvoga pisanja da koristiš svoju opremu već mogu da nasluti krajnji odgovor da nije do njih da je kod njih sve uredu.Pa onda verovatno nastavak odgovara,vidimo da ne koristite našu opremu a pošto nemamo dalji pristup ne može mo da proverimo dalje parametare.

Pre nokie su delili baš ovaj xiaomi ax3200 koji koristim, tako da mu dođe na isto. Uostalom, nijedan ruter neće rešiti problem sa zagušenjem na strani provajdera, vide oni veoma dobro status linka u podešavanjima opreme. Kad tranzitni link zakuca u plafon saobraćaj čeka na redu na njihovim ruterima ne na mom.

Ja juče uveče nisam primetio, možda su rešili... al pratim pa javljam. Al problem nije po meni do yunet/mts nego SOX

Juce je bilo najgore do sada iako je obecavalo,u toku dana. ping bio normalan,brzina nista posebno ali opet solidna. Uvece se sve raspalo.

Nazad
Vrh Dno