Šta je novo?

Alternativa za kupujem prodajem

• Začetnik teme Začetnik teme dj90
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mahom imam pozitivna iskustva na KP, mada je za ovih 15 godina bilo i par loših, ali naučio sam da prepoznam prevarante. Sa nekim ljudima sarađujem i preko 10 godina.

Koristim najvise Limundo i KP, sto za kupovinu sto za prodaju, nije neki wow broj ocena ali u zbiru na obe platforme imam oko 300 saradnji.
Iznenadio sam se kada sam posle nekog perioda nekoriscenja KP hteo da postavim neke sitnice na prodaju, video da je u odredjenim kategorijama ogranicen broj besplatnih oglasa u toku godine, tipa na 2, sto mi je sa aspekta povremenog korisnika apsolutno besmisleno, sigurno necu placati za postavljanje oglasa jer mi prodaja tog tipa nije primarna.

Pa i nije besmisleno da u nekim kategorijama imaš ograničenje broja oglasa u godini. Ako nisi preprodavac to je ok. Prodaješ svoj sony, xbox i sl. Ako si prodavac/preprodavac - plati. Ja čak plaćam i obnovu pojedinih oglasa. Recimo imam apartmane koje izdajem, nije mi problem da obnovu plaćam oko 150din na svake 4 nedelje. Mogu ja i nov da napravim, ali mnogo ljudi mi prati oglas.

Besmislenu su samo kategorije za koje je ovo uvedeno. Nije za sve.

Ja do sad nisam imao negativne utiske za KP ni kao kupac ni kao povremeni sitni prodavac da kazem, jedino sto me zivciralo tojest to vazi i dan danas, kad pitam kulturno i uljudno prodavca za neki predmet a on mi ostavi "seen" znaciii pritisak mi skoci na 50.000... A od danas mi se vise ne isplati da budem ni povremeni prodavac tamo jer banalan primer kupim laptop za 2000din ostecen, ulozim 2000din da ga dovedem u normalno stanje, stavim cenu 6000din jer je stariji model i dok spustim malo cenu kupcu, dok platim oglas a u toj kategoriji preko noci ti oglas ode na 30+ stranicu = zaradaaa pa nema je 😅

Tako da limundo a mozda se i neko smiluje pa napravi nesto slicno KP sa pravom fer polisom oglasavanja

Koji je sledeći problem KP u narednom periodu i takoreći ubijanja sitnih prodavaca je to što smo tamo navikli da nabavljamo sve od igle do lokomotive e sad kad su igle nestale ne verujem da će ce se baš toliko održati na lokomotivama u vidu broja poseta sajtu jer su ti sitni prodavci i raznovrsnost činili srž popularnosti. Ja sam tu i tamo ponekad prodavao nešto, više kupovao neke jeftne stvari, neke sitne delove, opremu itd sada kada znam da toga vise tamo nema tražiću alternativu. Limundo-Kupindo pa i Lalafo deluju kao razuman izbor, pre svega Lalafo jer su oglasi besplatni baš onako kako je KP nekada bio.

Inače, naleteo sam skoro na ovdix dok sam gledao šta ima kao alternativa KP-u. Deluje skroz okej za klasične oglase, pogotovo ako si manji prodavac. Još je nov, pa ćemo videti kako će zaživeti, ali nije loše baciti pogled.

Deluje kao Etsy i sličan je interfejs, omasovljavanje je upitno, ali svakako jeste pohvalno. Ovako u razgovoru sa mojim poznanicima, vlada jednoglasno mišljenje da je Facebook Marketplace ubedljiva alternativa za kp, dok se lalafo i Halo oglasi spominju ređe.

Ja sam skoro naleteo na kosnica .net (nisam siguran da li sme da se okaci link).
Lik je aktivan na x mrezi, tako sam saznao.

Nazad
Vrh Dno