Odozgo je reseno takodje i prozore, nova pvc stolarija.Ako imaš dobre prozore hoće. Ako nemaš, smanjiće se, ali ne značajno. I obavezno stiropor na ploču odozgo.
Nikako... Oko 350€ Bosna... A Srbija vjerovatno i gore.Kako pelet cene
Druškane moj, TP je užasno skupa osim ako nemaš vrh izolaciju i možeš završiti posao sa nečim od 8 do 12 kW.290 eura u BiH platio krajem maja. Sad je već 350+. Još mi prodavač rekao "uzmi sada jer može biti samo skuplji". Mislio sam da me navlači ali me ipak dobro posavjetovao. Ako ovako nastavi tj. ako dođe do 400 eura - grijanje na pelet više neće biti isplativo i vjerovatno ću ganjati toplotnu pumpu.
Isto i jaNe vidim sebe da im plaćam sledeće godine 45k za tonu peleta. Videćemo šta ćemo.
Grejao je po toj ceni. Videcemo koja ce cena gasa da bude ove godine, Putin je najavio ozbiljno poskupljenje gasa, a obzirom da vise nismo svrstani u 'prijateljske' zemlje cekamo cenu. Za razliku od proslih godina i prica oko dogovaranja cene gasa, za ovu godinu niko nista ne spominje.Ja prelazim na plin drug greje kucu od 300 m2 za 130k a 24/7 radi!
evo moje matematike juna sam uzeo 9 kubika metrovska izasla 68000 cepanje i secenja 1200 po kubiku, moj radi ok slaganje se ne racunaGledam danas neki video, ako je tacno naravno, u Nemackoj 10 kubika iscepanih drva 350e
Kod nas izadje i vise nego duplo skuplje
Starci su u martu/aprilu ove godine radili centralno grijanje u kući, 2 etaže, ukupno nekih 150m2... bakarne cijevi, 7 radijatora, 2 ljestvi/skala za kupatila, 1 bojler kombinovani 80l, kamin Thermoflux Interio 25kw i ruke majstora - sve ukupno oko 5000€. U pitanju je Republika Srpska. Međutim, pelet je kako sam više puta naveo, kod nas prošle godine bio oko 230€/1050kg a ove godine je 275€ bio u maju/junu. Sada je oko 320€ pa sve do 450€ (ovo su ekstremi, ali eto, prisutni su).Koliko je uvodjenje centralnog na pelet za 140m2 ? Koja je cena cista, znaci radijator varijanta? Nek napise neko ko je skoro radio ako moze.
Nije tema za Pearl premium, ali kako su zadovoljni sa klimom na grejanju? Kupio sam istu, koju mislim da koristim dokle god bude mogla da gura. Moze i u pp.Starci su u martu/aprilu ove godine radili centralno grijanje u kući, 2 etaže, ukupno nekih 150m2... bakarne cijevi, 7 radijatora, 2 ljestvi/skala za kupatila, 1 bojler kombinovani 80l, kamin Thermoflux Interio 25kw i ruke majstora - sve ukupno oko 5000€. U pitanju je Republika Srpska. Međutim, pelet je kako sam više puta naveo, kod nas prošle godine bio oko 230€/1050kg a ove godine je 275€ bio u maju/junu. Sada je oko 320€ pa sve do 450€ (ovo su ekstremi, ali eto, prisutni su).
Starci se sada griju na pelet... i imaju 1x Haier Pearl Premium 18 na spratu u dnevnoj sobi.
Mi kod sebe kući se grijemo takođe na pelet, kombinacija radijator i podno i imamo 3 klime na spratu (LG S12EC i 2x Frozzini 12CHSD/LFI (oko 110m2), planiram takođe ubaciti jedan kamin sa trostranim staklom, da mogu naveče radi ugođaja a i samog osjećaja kada je vatra tu da se grijemo... pa bih na taj način kombinovao struju (klime), pelet i drva, sve po potrebi...
Da, mene bi izaslo u okolini NS oko 7-8 hiljada evra. 5t za sezonu sigurno, aj neka je 4t. To je pocetno odma 9 hiljada evra. Ludacka cifra. Neisplativo za meneStarci su u martu/aprilu ove godine radili centralno grijanje u kući, 2 etaže, ukupno nekih 150m2... bakarne cijevi, 7 radijatora, 2 ljestvi/skala za kupatila, 1 bojler kombinovani 80l, kamin Thermoflux Interio 25kw i ruke majstora - sve ukupno oko 5000€. U pitanju je Republika Srpska. Međutim, pelet je kako sam više puta naveo, kod nas prošle godine bio oko 230€/1050kg a ove godine je 275€ bio u maju/junu. Sada je oko 320€ pa sve do 450€ (ovo su ekstremi, ali eto, prisutni su).
Starci se sada griju na pelet... i imaju 1x Haier Pearl Premium 18 na spratu u dnevnoj sobi.
Mi kod sebe kući se grijemo takođe na pelet, kombinacija radijator i podno i imamo 3 klime na spratu (LG S12EC i 2x Frozzini 12CHSD/LFI (oko 110m2), planiram takođe ubaciti jedan kamin sa trostranim staklom, da mogu naveče radi ugođaja a i samog osjećaja kada je vatra tu da se grijemo... pa bih na taj način kombinovao struju (klime), pelet i drva, sve po potrebi...
Pa okej je taj Haier, grije on... Nije na najboljem mjestu pa je pojak za taj prostor... Po nekim brojkama, ozbiljna je to mašina, mislim ozbiljna... Jako dobra za taj novac, nas je taj Haier Pearl Premium 18 u Republici Srpskoj sa ugradnjom izašao oko 850€, što nije strašno.Nije tema za Pearl premium, ali kako su zadovoljni sa klimom na grejanju? Kupio sam istu, koju mislim da koristim dokle god bude mogla da gura. Moze i u pp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari