Vladimir2101
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.01.2018
- Poena
- 95
Nikakvih problema sa poravnanjem noževa itd itd? 195€ na kp vidim?
Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.Posle nepunih 7 dana sa mojom pričom sam zaključio da je mlin usko grlo. C3 Esp koristim i odličan je ali braćo moja, 7 kafi dnevno da meljem me ubija. Ćaletu napravim 2-3, sebi isto tako.. burazer devojka iha haj.
Eh sad gledam kakva je situacija sa mlinovima i par zanimljviih ima.
Prvo da kažem kako se troši kafa. Znači menjaju se dve vrste na dvevnom nivou (dok ne probam još novih). Alba blend i Brazil iz CRM.
Šta sam gledao i češljao po forumu ovde je sledece:
Eureka Mignon Specialita
Eureka Mignon Zero 55s
Eureka Mignon Manuale
Fellow Opus 2
I vidim neki CG305 se pominju kao i DF54 ali imaju neke boljke sa allignment noževa. Pa bih njih mozda preskocio?
Jurim kvalitetan mlin koji će da traje.
Imam eureku mignon single dose. Probao sam i Di Grano kafu na njemu nikakvih problema nisam imao da samelje dovoljno sitno. Verovatno je bio problem do tvog primerka. Mlin je brz, tih, cist (nema kafe okolo). Milina za koriscenje.Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.
Moguce da je do mog primerka bilo. Pomenuti drugar mi je prodao (on je prvi vlasnik, ja drugi). Kad je dosao, zajedno smo gledali mlin, ali iznutra je sve bilo kako treba. Ali za Di Grano smo toliko isli sitno, da su nozevi poceli da varnice od trenja 😀Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari