Vladimir2101
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.01.2018
- Poena
- 95
Nikakvih problema sa poravnanjem noževa itd itd? 195€ na kp vidim?
Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.Posle nepunih 7 dana sa mojom pričom sam zaključio da je mlin usko grlo. C3 Esp koristim i odličan je ali braćo moja, 7 kafi dnevno da meljem me ubija. Ćaletu napravim 2-3, sebi isto tako.. burazer devojka iha haj.
Eh sad gledam kakva je situacija sa mlinovima i par zanimljviih ima.
Prvo da kažem kako se troši kafa. Znači menjaju se dve vrste na dvevnom nivou (dok ne probam još novih). Alba blend i Brazil iz CRM.
Šta sam gledao i češljao po forumu ovde je sledece:
Eureka Mignon Specialita
Eureka Mignon Zero 55s
Eureka Mignon Manuale
Fellow Opus 2
I vidim neki CG305 se pominju kao i DF54 ali imaju neke boljke sa allignment noževa. Pa bih njih mozda preskocio?
Jurim kvalitetan mlin koji će da traje.
Imam eureku mignon single dose. Probao sam i Di Grano kafu na njemu nikakvih problema nisam imao da samelje dovoljno sitno. Verovatno je bio problem do tvog primerka. Mlin je brz, tih, cist (nema kafe okolo). Milina za koriscenje.Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.
Moguce da je do mog primerka bilo. Pomenuti drugar mi je prodao (on je prvi vlasnik, ja drugi). Kad je dosao, zajedno smo gledali mlin, ali iznutra je sve bilo kako treba. Ali za Di Grano smo toliko isli sitno, da su nozevi poceli da varnice od trenja 😀Ja sam uzeo DF 64, imam ga oko godinu dana, meni se pokazao odlicno, tako da mogu da preporucim. Pre njega sam imao Eureku Mignon Single Dose, i kad sam prvi put kupio Di Grano kafu, nije mogao da samelje dovoljno sitno za espresso. Prvo sam mislio da je nesto do kafe, s obzirom da kilo kosta 1700, medjutim dosao je drugar sa rucnim mlinom 1Zpresso J Ultra, koji je mogao da samelje tu kafu toliko sitno da nije mogla da prodje kroz portafilter. Tako da sam tu odlucio da prodam Eureku, i kupio sam DF 64, koji radi savrseno. E sad, on ima ravne nozeve, nisam siguran sto se tice profila kafe, da li bi bilo bolje da ima konusne.
Zaboravih da ubacim video, link je za momenat gde poredi Opus2 sa drugim mlinovima. Vredi odgledati ceo review.Ja sam poručio Fellow Opus Gen2. Po nekim testovima je bolji od DF54 koji sam isto hteo da uzmem. Cenovno su tu negde, Opus je čak i malo jeftiniji, nekih 15€.
https://www.printables.com/model/473351-updated-grind-setting-dial-v20-universal-fit-eurek ???Posle sumiranja mojih misli i šta mi treba, poručih Eureka Mignon Zero (Italijansku verziju, ne 55s).
Sad samo još da nabavim sa strane king knob ili neki 3d print i mirna bačka.
Nasao sam hibrew g5 za 115 €Koji mlin preporucujete uz Sage bambino plus?
Ove sam nasao kao neke budzet opcije.
- Hibrew g5
- Df54
- Avx shardor 64mm
Ok, ubedio si me. Kupicu i ja fellow opus 2 pa nek ide zivot, ziveli 🍻Ne znam, ali znam da sam ja bio iznenađen činjenicom da je mlin bitniji od samog aparata za kafu. Kad mi je rečeno da dobar mlin nema ispod 250+ eura, bilo je 😱.
Pa sam uzeo aparat za kafu DeLonghi Stilosa EC230.BK koji je ispod 90 eura i zahteva učenje i prilagođavanje, jer ima non-presurized korpice i standardni milk wand (ne Panarello).
Ali zato je mlin skoro 300 eura 🙃, jer je kvalitet kafe sa ovakvim aparatom prilično uslovljen kvalitetom samog mlina. Ako želiš ponovljivost i dobar ukus i ko zna šta još (jer sam ja početnik), negde mora da se plati cena.
Ma gotovo nema sta 🤣Ne, ne, ne ubeđujem te ništa, samo iznosim svoj "slučaj" 😂. Istraži, pretraži, prekopaj, pa odluči. Živeli 🍻
E bravo, taj sam i gledao. 2000 dinara traže za print po kpu
Samo moras sve mere proveriti. Mignon zero mozda nije isti kao i klasicni mignon.E bravo, taj sam i gledao. 2000 dinara traže za print po kpu
ko što žabu ubeđuješ da uđe u vodu...Ne, ne, ne ubeđujem te ništa, samo iznosim svoj "slučaj" 😂. Istraži, pretraži, prekopaj, pa odluči. Živeli 🍻
Proverih da da, samo za stare MCI modele kako videh ne odgovara. A u komentarima su ljudi kačili slike printova.. nadje se i po koja zero 😀Samo moras sve mere proveriti. Mignon zero mozda nije isti kao i klasicni mignon.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari