Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali za nvr ti treba i dobar hard disk i switch, tako da ne može za 100€.
NVR ti i nije neophodan jer skoro sve novije kamere imaju slot za memorijsku karticu na kojima može da se memoriše od 7 dana pa i do par meseci neprekidnog snimanja. A verujem da je dovoljno i 3 dana za kontolu privatnog dvorišta. Drugo su javni prometni prostori gde se po zakonu snimci čuvaju mesec dana, da može da se vidi ko je i kada prolazio.
Za kamere od 8MP je potreban i bolji internet i mnogo više memorije. Značajan faktor je i u kom formatu može da snima, zbog raspoložive memorije.
Dakle, ima niz situacija na koje treba računati pri odabiru kamere i u zavisnosti od prohteva su i troškovi veoma različiti.
Za opisanu situaciju, od jeftinijih rešenja, možeš pogledati wi-fi kamere sa zumom poput xiaomi cw700S ili outdoor 4 pro (obe su sa zumom i za spolašnju upotrebu), a ima i sličnih drugih marki i rešenja.
Ne bih uzimao wifi kamere i memorijske kartice jer mi nije tako praktično. Do 100€ sam mislio samo NVR, poe svič i kamere bih uzeo one ne spadaju u ovih 100€ ali bih ciljao nešto 30-35€ po komadu ukoliko ima u tom rangu. Svakako nemam utičnicu za struju blizu pa mi i više smisla i ima poe.

Skoro sve su kineske, ne znam koja nije.
Pa bitno mi da podržava da mogu da otvorim preko regularno preko IP: port ili preko neke third party aplikacije da ne ide preko kineskih servera sve i slično zato i ne bih wifi kamere dosta njih ne rade bez interneta čak i lokalno jer idu preko kineskih servera

Treba mi kamera koja se montira na špijunku standardnih vrata. Molim za preporuke. Hvala

Treba mi kamera koja se montira na špijunku standardnih vrata. Molim za preporuke. Hvala
Najbolje je da pogledas kakvih ima na Aliekspresu i sa kakvim su mogucnostima. Ima nekih i ovde, sve zavisi sa cime bi bio zadovoljan, neki su wi-fi, sa monitorima, sa memorijama, sa aktiviranjem na pokret, neki mogu da se koriste i preko interneta i aplikacije... a i sam dizajn moze da ti se ne svidja. Jedna od mogucnosti je i da stavis neku kamericu blizu vrata visoko.

Mislio sam da nađem nešto ovde. Otpada iznad vrata, komšije prolaze, izbegao bih pitanja.
Važno mi je da može da snima, i video i zvuk.

Nije dozvoljeno ni video da snimaš.
Hvala za Ezviz, videh da ima nekoliko dobrih modela, ali se naručuje, nemaju na stanju. U tom slučaju, kupiću sam preko.

Postoje i interfoni koji su prevashodno, prekidac-zvono na ulaznim vratima, cime izbegavas preterano natezanje sa komsijama.
Imaju opciju i A/V komunikacije sa nekim gostom ispred vrata dok nisi kuci a moze i da posluzi za tvoje potrebe zastite.

Ima i na KP, 100 do 200€, ali na aliekspresu su dosta jeftinije i imaš veći izbor da odabereš koje funkcije ti odgovaraju. Taj ezviz sam video i nije ništa posebno, a ne znam ni kakva mu je slika i osetljivost. To se može preporučiti jedino posle testiranja. Inače je to brend hikvisiona, za koji se može primetiti da posustaje na tržištu i po kvalitetu i po potražnji.

Moze li preporuka za kameru koju bih postavio na terasu (prizemlje, licna bezbednost) do 10.000 dinara?
Da li ici na cloud pretplatu ili neki ssd?

Moze li preporuka za kameru koju bih postavio na terasu (prizemlje, licna bezbednost) do 10.000 dinara?
Da li ici na cloud pretplatu ili neki ssd?
Pogledaj, ako bi ti odgovarala, Tenda CH7-WCA V2.0 4MP ili RH7-WCA. Za razliku od mnogih drugih nizih cena, tenda ima i kompenzaciju pozadinskog osvetljenja (hlc i blc, sto je jako bitno da je ulicno osvetljenje ili jake svetlosti ne zaslepljuju i da se vide i delovi slike u senci), veoma dobro drzi wifi vezu sa ruterom i na vecoj udaljenosti, a aplikacija im je dobra i pouzdana. Slika im je vrlo cista i u boji i nocu na minimalnom ulicnom osvetljenju. Ova kosta oko 5000 din i treba ti jos sd memorijska kartica, dosta i od 128 Gb za 7 dana neprekidnog snimanja, sto bi za kvalitetnu karticu bilo 2500 din, verujem da je to dovoljno za kucnu upotrebu i uklapa ti se sa cenom.

EZVIZ EP 4...koristim pola godine, 4k kamera, vrh slika...ali cena nije mala, bila je na kp 22500 sa fiskalnim...montaza za par minuta...baterija drzi krvnicki dugo, slika odlicna...ima vise melodija za zvono, naravno snima na sd po 10ak sec kad neko prodje...aplikacija i na telefonu. Ja sam prezadovoljan sobzirom da sam precednik zajednice, cesto mi neko zvoni kad nisam tu pa mi valja da imam ja evidenciju ko je navracao...sto se tice snimanja...hm da, po zakonu je svasta nesto zabranjeno, al mi smo drzava bezakonja tako da...

PS inace je prvobitno kupljena prevashodno da deca ne moraju se penju na spijunku da dohvate za oko kad neko zvoni posto ostaju sama neretko...i za tu namenu je top, dugo sam trazio resenje, hteo budzim neki video interfon ali mi ovo top, sobzirom da nema busenja kablova i sl...

Da se nadovežem i ja sa pitanjem.
Hteo bih da kupim kameru za video nadzor vikendice. Pošto se tamo ne boravi često, razmišljam se da uzmem i opciju sa cloud čuvanjem snimaka. Dakle ideja mi je da snima na sd karticu i kači na cloud. Kamera bi radila samo kada ona vidi pokret na terenu.
Nekako sam našao ovaj model: Tapo C510W. Naravno, ako imate vi neki predlog, ja se baš i ne razumem. Ovo su neki kriterijumi koje sam uzimao pri odabiru modela:
-snimanje na sd karticu;
-cloud podrška;
-da može da se rotira po obe ose;
-što bolja slika (budžet mi je 50e za kameru bez kartice);
-da može da razazna pokret čoveka u odnosu na pokret krošnje drveća ( ne želim da mi stižu notifikacije na svaki pomeraj grane);
-da ne gubi wifi signal, jer se ne boravi stalno;
-da ima aplikaciju za telefon kako bih mogao preko nje da gledam snimke, pomeram kameru;
-poželjno je da ima mikrofon i zvučnik.

Svaka pomoć je dobrodošla. Cene mogu biti i preko kupujem prodajem.

Nazad
Vrh Dno