Šta je novo?

Veš mašine

Zdravo, imam Gorenje W7523 masinu i desava se da se bubanj napuni vodom iako nije radila nekih 20 sati prije toga. Juce je oprala ves oko 10 ujutro, izvadila sam ga i prebacila u masinu za susenje, a jutros kad sam oko 6 usla u kupatilo, bubanj je bio ispunjen vodom i voda se prelila po podu. Sta moze biti razlog, ima li svrhe popravljati ili odmah da gledam novu (ova je stara 8 godina)?

El. ventil procurio.

Zdravo, imam Gorenje W7523 masinu i desava se da se bubanj napuni vodom iako nije radila nekih 20 sati prije toga. Juce je oprala ves oko 10 ujutro, izvadila sam ga i prebacila u masinu za susenje, a jutros kad sam oko 6 usla u kupatilo, bubanj je bio ispunjen vodom i voda se prelila po podu. Sta moze biti razlog, ima li svrhe popravljati ili odmah da gledam novu (ova je stara 8 godina)?
Elektroventil otisao, sam ventil je jeftin, popravka laka, brza i isplativa.

Elektroventil otisao, sam ventil je jeftin, popravka laka, brza i isplativa.
Izmedju dva pranja, zavijajte slavinu od masine da ne puni se vodom, do zamene ventila.

Da li se mašine koje su ujedno i za pranje i sušenje isplati kupovati...tačnije, da li se češće kvare od običnih mašina?

Opšti odgovor ne postoji. Zavisi od modela do modela.

Ukoliko ima prostora, svakako je bolje kupiti odvojene mašine.
Ako nema prostora, onda nema ni mnogo izbora.

Idemo ispočetka, Gorenje WPNEI84A1SWIFI reklamirana tri puta u prvih 5 meseci, tražio zamenu vratili mi pare.
Naravno moram što pre naći zamenu. Ima li neko pametan savet šta uzeti do 40ak hiljada koliko je košatala i ova?
Nisam zahtevan korisnik, mašina se uključuje jednom - dvaput nedeljno, 1200 obrtaja je sasvim dovoljno, 8kg...

Pisao sam davno da sam je reklamirao ubrzo posle kupovine, čulo se glasno lupanje prilikom centrifuge. Bio majstor i konstatovao da je crevo za vodu bilo problem i da je kod centrifuge udaralo bočno o lim. Zategao crevo vezicama i sve je bilo ok mesec dana kada je lupanje opet počelo. Naravno da sam svaki put dokumentovao video klupom šta se dešava. Drugi put došao otvorio skroz mašinu zatezao vezicama sve što je mogao i video kao potencijalni problem. Opet radila nekih dva meseca ok i krenula ponovo da lupa kao blesava. Tad mi je već bilo dosta, nije prošlo 6 meseci od kupovine I tražio sam zamenu. Gorenje odobrilo, radnja nema zamenu i vratiće mi pare. Dakle mašina funkcionalno nije bila problematična u smislu pranja, ali lupanje pri centrifugi je stvarno bilo preglasno. Nešto očigledno kod sklapanja nije bilo dobro upakovano.

Idemo ispočetka, Gorenje WPNEI84A1SWIFI reklamirana tri puta u prvih 5 meseci, tražio zamenu vratili mi pare.
Naravno moram što pre naći zamenu. Ima li neko pametan savet šta uzeti do 40ak hiljada koliko je košatala i ova?
Nisam zahtevan korisnik, mašina se uključuje jednom - dvaput nedeljno, 1200 obrtaja je sasvim dovoljno, 8kg...

Ova nije loša ni skupa.

Prilozi

• Screenshot_20260824_003449_Gallery.webp
    Screenshot_20260824_003449_Gallery.webp
    83.9 KB · Pregleda: 50
Jel koristi neko Xiaomi veš (kombinovane) mašine? Sve u stanu mi je Xiaomi maltene pa rekoh možda da probam i sa ovim

Da li kada se naruci preko ananasa ves masina donesu do stana, ili samo do ispred zgrade. Da li neko ima ovaj model Samsung WW80FG5L32TELE, ako moze da napise utiske.

Meni uneli u stan prošle godine

Sta uzimati od veš mašina koje se pune odozgo?
Ima AEG (7kg), Haier (8 i 7kg), Elektrolux (7kg), raznih voxova, slatkisa, midea koje ne bih ni razmatrao...
Da li su isto samo simboli na odozgo punecim Haier ili tu pise naziv programa?
Da li i oni imaju vise programa kroz aplikaciju nego na samoj masini ( rucnom biracu programa)?
AEG 5 godina, Haier 7 godina garancije... sta misite koje su bolje, kvalitetnije i pouzdanije?

@Zexa
Drugar je u petak porucio tu haier od 8kg za nekih 60 soma.
Ovaj model
Do sada je koristio neku candy i majstori su stalno visili kod njega.Sve zivo su na njoj promenili i izdrzala je nekih 7 godina.I nece da je popravlja.
Nece da uradi centrifugu stane na pola pranja,naravno garancija istekla i resio je da kupi novu.
Gledao je i electrolux ali one imaju dosta manji bubanj nego ova haier od 8kg.Plus garancija 7 godina njemu znaci.
Kazem valjda ce ga bolje sluziti od stare candy sa kojom je imao gomilu problema.
Inace kupatilo mu je malo i moze stati samo masina sa gornjim punjenjem.

Pa bas taj Haier je radjen na Candy platformi.Haier nema iskustva u proizvodnji top load masina za ves.

Dal sam ja negde procitao da je Haier vlasnik Candya,neka me neko ispravi ako gresim.

Pa bas taj Haier je radjen na Candy platformi.Haier nema iskustva u proizvodnji top load masina za ves.
Da, interesantno je to da su kupovinom GE appliances za severnoameričko tržište došli so vrhunske topload tehnologije... koje naravno u Evropi nema.

@Zexa
Drugar je u petak porucio tu haier od 8kg za nekih 60 soma.
Ovaj model
Do sada je koristio neku candy i majstori su stalno visili kod njega.Sve zivo su na njoj promenili i izdrzala je nekih 7 godina.I nece da je popravlja.
Nece da uradi centrifugu stane na pola pranja,naravno garancija istekla i resio je da kupi novu.
Gledao je i electrolux ali one imaju dosta manji bubanj nego ova haier od 8kg.Plus garancija 7 godina njemu znaci.
Kazem valjda ce ga bolje sluziti od stare candy sa kojom je imao gomilu problema.
Inace kupatilo mu je malo i moze stati samo masina sa gornjim punjenjem.
Pitaj drugara da li ima dugme (opciju) za pojacano ispiranje, da uzme vise vode pri ispiranju ili pranju i ispiranju?
Pitaj ga i da li su samo simboli na komandnoj tabli ili pise na nekom citljivom jeziku (srpski, engleski ili barem nemački) naziv programa?
Pitaj ga koje ima dodatne programe i pocije preko aplikacije i wifi?
Moze i koji ss od aplikacije sa telefona?

Pitacu ga mada je on tek juce namontirao ovu masinu i pitanje je kako se uopste snalazi sa njom?Koliko znam ona koristi hon aplikaciju na telefonu.Mislim da su samo simboli na displey-u ali nisam siguran.
Ja imam haier x9 model hw100-14387u1 i masina je top u svemu.E sad ovu sto je on uzeo koliko sam skapirao to nije pravi haier nego candy.Mada je haier kupio candy.
Kako ce mu se pokazati masina vreme ce pokazati.On je nju platio 60 soma a ja moju 65 soma.Mislim da je za njegovu masinu to jaka cena ali kod nas se toliko krece.
Do sada je koristio neku candy i stalno su visili majstori dok je bila u garanciji.Sad posle 7 godina je opet riknula i resio je da kupi novu.Problem mu je malo kupatilo i prostor gde moze stati samo ova sa gornjim punjenjem.Kod nas bas i nema neki izbor.
Za ovu haier je dobio 7 godina garancije i on kaze neka izdrzi toliko bice zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno