Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada?

• Začetnik teme Začetnik teme k1z4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lanzarote, Playa Blanca 13 dana.

Lepo ostrvo.
Hotel sa super bazenima ali na dva min je bila plaza, sto ja vise preferiram. Pescana plaza a voda je top. Stotine riba na 50m od plaze.
Obilazili par dana ostatak ostrva. Rent a car, 20 eur dan. U radnjama su malo jaci sa cenama, bukvalno je skuplje nego u Londonu.
Vulkan Timanfaya, lepo videti ali samo tura busom, sto je bzv. Opusten odmor mada Tenerifi su mi nekako bolji.

Koja je temperatura vode, u okeanu?

Lanzarote, Playa Blanca 13 dana.

Lepo ostrvo.
Hotel sa super bazenima ali na dva min je bila plaza, sto ja vise preferiram. Pescana plaza a voda je top. Stotine riba na 50m od plaze.
Obilazili par dana ostatak ostrva. Rent a car, 20 eur dan. U radnjama su malo jaci sa cenama, bukvalno je skuplje nego u Londonu.
Vulkan Timanfaya, lepo videti ali samo tura busom, sto je bzv. Opusten odmor mada Tenerifi su mi nekako bolji.
Koji hotel? Princess Yaiza ili Grand Hyatt?

Bio sam u Julu u tom hotelu, Jet2 imao solidan deal, napravio sam opširan post na jednoj od prethodnih stranica

Poslednja izmena:
Bio sam u Julu u tom hotelu, Jet2 imao solidan deal, napravio sam opširan post na jednoj od prethodnih stranica

Kul, super post👍
Vidim da si i ti leteo iz UK.

У Децембру идемо на Тенерифе, треба нам препорука за локацију на којој је најбоље тражити смештај? Ауто ћемо рентати свакако, па ме занима да ли поделити тих 8 дана на пола југ пола север? Није ми гушт да се сваки дан возим по сат и по у једном правцу. Циљ је да обиђемо што је више могуће, пошто волимо активан одмор. Помагајте ко је био, хвала унапред 🙂.

Ako ne ideš u neko hotel preko turističke agencije, mislim da bi ti svakako preporučio onda da napraviš AirBnb account i pogledaš na aplikaciji.
Koristim AirBnb već godinama, čak i kad dolazim u Srbiju iznajmljujem preko te platforme.

Računam da ti plaže neće biti preterano bitne u decembru, jer temperatura vode je oko 17-18 stepeni?

Recimo ovako nešto je sa solidnom cenom,

I da, u zavisnosti kad tačno u decembru ideš, pretpostavljam ako je u sklopu vreme oko zapadnog Božića, može biti skuplje

Ako ne ideš u neko hotel preko turističke agencije, mislim da bi ti svakako preporučio onda da napraviš AirBnb account i pogledaš na aplikaciji.
Koristim AirBnb već godinama, čak i kad dolazim u Srbiju iznajmljujem preko te platforme.

Računam da ti plaže neće biti preterano bitne u decembru, jer temperatura vode je oko 17-18 stepeni?

Recimo ovako nešto je sa solidnom cenom,

I da, u zavisnosti kad tačno u decembru ideš, pretpostavljam ako je u sklopu vreme oko zapadnog Božića, može biti skuplje
Идемо у соло режији, прелистаћу Airbnb, 5. Децембра идемо.

U novembru sam 7 dana u Bariju,smestaj je u Fasanu.Neka preporuka gde rentirati auto?

Ja gledam ovde:

Kada koristiš ovakve pretraživače, da li imaš neki exclude uslove?

Recimo, tražim vozilo za konkretan datum i lokaciju i po ceni, prvih 10+ je Drivalia i USave, čije usluge nisam pre koristio, a ocene na tom servisu su im niže od tradicionalnih imena.
Uvek gledam da uzmem 0 excess, da izbegnem moguće komplikacije.

Bili u Nea Kalikratiji, 9 noci, od 31.08-09.09, prva dva dana isli na gradsku plazu alu su konobari neljubazni(najverovatnije juzni susedi nasi), onda smo ostatak isli na Cavo Nissos , sitan pesak odlican za decu, dug plicak. imali smo talase nekoliko dana uglavnom popodne ali je voda pretopla i za decu odlicna.
Kalikratija je malo mesto , ima gradksi trg setaliste sadrzaja za decu, vozenje automobila, automati i ostala sr za izvlacenje para
Isli jedno prepodne na Saharu, medjutm veci deo plaze je zatvoren zbog kraja sezone, i lezaljke u prva dva reda su neto tipa 100e konzumacija, na su smestili neki 6. ili 7. red tako nesto sto nam otezava da nadgledamo decu. Plaza je prelepa , cista, nema trave, cene su tu standardne kafa, ili sok 6e a uslov za lezaljke 20e.
Ovamo gde smo veci deo dana proveli uslov za lezaljke su dva pica , nije ograniceno vrmenski za razliku od gradske plaze gde te na 4h uslovljavaju sa picem.
Sto se tice puta krenuli iz Nisa u pola jedan, nema guzvi, put kroz MK je katastrofa jos sa kamerama vrlo dosadan za voznju ali Waze zavrsava posao. U povratku posli u 23h po Grckom, nema guzvve kroz Solun, na granicama takodje nije bilo guzve

Mi smo ove godine opet na Sitoniju, ovaj put smo igrom slucaja zbog overbooking greske u hotelu koji smo inicijalno hteli, dobili smestaj u jednom od ekskluzivnijih hotela, Ammoa Resort & Spa, za vise od duplo manje nego sto je cena zeljenog hotela bila kad smo bookirali u avgustu.
Hotel je 5*, sve cisto, uredno, radnici preljubazni, lezaljke besplatne na plazi, pored tj u nastavku je jedna javna plaza (zaboravih sad ime) koja je veoma popularna zbog cistog mora i pescane plaze. U hotelu smo imali polupansion, hrana je i vise nego odlicna (za veceru stejkovi, skoljke, tomahawk stejk i jos gomila odlicne hrane).Nama licno je zamerka bila na preskup beach bar, gde nijedno jelo nije bilo ispod 20e (pice, paste i burgeri), pica i sladoledi isto, nista ispod 5e (pivo 0.4 je 7e). Nikiti je na par minuta autom, pa se moglo skoknuti i na rucak tamo. Sve u svemu, za pare koje smo mi platili, i vise nego odlicno, nisam siguran da bih isao tamo za redovnu cenu.

Ми смо били тамо почетком јула, добар је хотел, али прескуп за то што нуди. Плажа није нешто, добар део хотелске плаже има неку стену/камен која смета приликом уласка у море, ми смо због тога ишли скроз на крај, где нам је после и било практичније, ту је бич-бар, свлачионице са тоалетом, као и велики базен.
Храна је добра, избор је велики, волео бих да су имали тематске вечери - грчка, италијанска, мексичка нпр, овако је свако вече било пар рандом јела па шта налети, мени се свидело, жена и ћера нису гурмански типови.
Највише нам је недостајала ширина, хотел је мали, и нема никакве стазе за шетњу увече, Никити је предалеко, а и тамо је катастрофа гужва, били смо једно вече и брзински побегли назад. Бука од магистрале смета, вероватно већина не би ни приметила, али ми смо навикли на мирније окружење.
Фали и дневних и вечерњих садржаја за хотел тог ценовног ранга.
Особље стандарно грчки збуњено, за десет дана нису успели да смисле колико флаша воде треба да добијемо сваки дан.
Мени је било екстра, иако сам био прегласан да се иде тамо јер је претходни хотел “досадио”, испливао се само тако, читао књигу, циркао и напунио батерије колико се могло за десет дана.
IMG_6394.webp
IMG_6399.webp
IMG_6570.webp
IMG_6532.webp

Da, to sve stoji. Prosle godine smo bili koji kilometar ispod, u Lagomandra Beach Hotelu, koji je svakodnevno (u toku dana i uvece) imao zanimaciju za decu, sto ovde npr je bilo jednom, dva put.. Plazu smo isto gadjali taj desni deo, gde nam tih stena. Da, nema puno tj nigde da se seta, srecom nasa deca se premore na plazi tako da jedva zavrse i veceru. Jednom bili do Nikitija isto.
Mi smo bili u onim odvojenim bungalovima, okrenutim plazi, pa nismo ni culi magistralu a flase vode zamenske smo dobili pretposlednji dan 😀
Opet, za cenu koju smo mi platili (ispod 2k), mislim da u tom trenutku (rezervisali smo pocetkom avgusta 😀 ) je bio best buy. Da li bih opet isao? Za normalnu cenu verovatno ne.

Taj hotel je uništio jednu od lepših plaža na Sitoniji. I pogled sa krivine kad se ide od NM prema Nikitiju...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno