Šta je novo?

Windows 11 već ima tu mogućnost: vi diktirate, a on piše i pretvara u tekst

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-11-Voice-Typing.webp

Windows 11 već ima tu mogućnost: vi diktirate, a on piše i pretvara u tekst​

Windows voice typing omogućava da govor pretvorite u tekst pritiskom na Windows + H prečicu i radi u gotovo svakom tekstualnom polju u Windows sistemu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...st-vi-diktirate-a-on-pise-i-pretvara-u-tekst/

Ajde, prevedite još neki članak.
Al ne morate ni to, engleski će postati službeni jezik u Srbiji a i šire. Kakve veze ovaj tekst ima sa nama, kad ovo na srpskom ne radi? Da malo proverite? Istraživanje, testiranje, šta to beše? Kvalitet članaka je ispod nule, posebno kad su stvari koje uopšte nisu dostupne kod nas u pitanju. Koga briga. Važno da znamo šta ima u USA.

Ja stvarno poštujem Benchmark, ali ovo je na nivou Blica.

Ne mora da znači samo USA, moj bratanac je doktorirao u Švajcarskoj na Speech recognition još 1980ih. U teoriji, to nije vezano samo za engleski. Novi super comjuter i baza podataka u Kragujecu imaju jedan od zadataka da isto urade za srpski jezik,

Ima slovenački, bugarski, hrvatski. Srpski naravno nema. (T)ko nas ****.

Svako govorno područje i zemlja su odgovorni za svoj jezik, MS ne radi to za njih/nas. Naši su radili na prevodu windowsa na srpski. Nisu se baš proslavili ali ipak.

Koristim ovu opciju preko Copilota već nekoliko meseci i radi! Kad se pokrene Copilot, klikneš na Mikrofon ikonicu i prvo se obrati na engleskom i posle toga kažem mu "Pričaj srpski" i dalje pričamo na srpskom. Posle samo klikneš na "tekstualni deo" u Copilotu i imaš i tekst čitavog odgovora ili razgovora. Imam instaliranu web kameru s mikrofonom na vrhu monitora postavljenu i tako pričam dok sedim za kompom na normalnoj udaljenosti kao i pre pojave ove opcije diktiranja. Ne znam o čemu ovde drugi pričaju da ne radi? Meni radi sve normalno kako sam opisao.

Nazad
Vrh Dno