Šta je novo?

Kampovanje 2023..... Sator, Kamp prikolica, Kamper....

• Začetnik teme Začetnik teme Mudri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20260723_202826.webp20260723_202846.webp

Duzina tovarnog prostora 77.5cm, sirina 42.5cm, a cena je 6000din na K/P.
Ne bi skodilo da su duza kolica ali u vecoj verziji je kod nas uglavnom 100cm duzina i oko 50cm sirina, a cena je 3-4x veca. Takodje na vecini njih dolaze oni uski tockovi koji kada se kolica natovare uopste nisu zgodni ako teren nije idealno ravan. Ovi moji jesu bucni kada se guraju prazna kolica ali kada se natovare daleko je lakse gurati kada je tocak duplo siri, ako ne i vise naspram ostalih modela.

Jos jedan dan je na akciji i ponovo moze da se poruci posle duzeg vremena. Video sam ga uzivo u Ceskom Dekatlonu i znatno je bolji nego onaj jeftiniji sa samo 3 police. Jeste glomazniji ali ima i mesta za duks, jaknu i sve ostale stvari kada se ide na vise dana. Narucio sam ga jer mi je letos promakao ispred nosa, a dosadilo mi je da stalno otvaram i zatvaram kofer i trazim stvari svaki dan kada mi nesto sitno zatreba. Narocito prosli mesec kada sam kampovao pa imao problem sa mravima.

Sto se satora tice gledao sam raznorazne opcije i odlucio sam se da cu svoj Arpenaz 4.1 zameniti istim ali samo u Fresh&Black opciji. Sacekacu Black Friday jer ce verovatno biti neki popust tada. Odlucio sam se za isti sator iz razloga sto ako bih isao na verziju za 5 ljudi to je bukvalno samo siri sator, a po duzini se smanjuje dnevna soba. Sto mi ne odgovara jer ako pada kisa i ne nosim paviljon zelim da sedimo u satoru. Air opcije iako su skupe nisu toliko nedostizne. Problem sa njima mi je sto je svaka rezervna tuba oko 30-40e, a trebalo bi imati barem dve u rezervi. Takodje i jos jedan-dva rezervna ventila i to je samo u rezervnim delovima vec oko 100e, a gde je pumpa koja ne ide uz sator? Bilo koji rezervni deo za njih ako se pocepa ili zagubi je poprilicno skup. Ono sto me najvise odbija je ono o cemu sam razmisljao, a video sam samo ovde. Jasno mi je da su takvi vetrovi retki ali imao sam dve jace oluje prilikom kampovanja i ovakvo nesto ne moze da se desi sa sipkama. Naravno ako su neku uragani slomice sipku ali pri tolikom vetru ce i da pokida vazdusnu tubu pa je opet problem isti.
Gledao sam i Berghaus satore koji su skroz ok i svidja mi se sto su prozracni sa mesh opcijom na ulaznim vratima napred i sa strane. Problem je sta raditi ako se ista osteti, kako reklamirati ili naruciti rezervni deo? Za reklamiranje skuplja pita nego tepsija, a za rezervne delove shipping + bi verovatno roknuli i carinu..
Decathlon ipak gde god da krenem u Evropi imam ga na nekih 20-30min kolima pa sta god da zatreba od rezervnih delova ili narucim online pa stigne sutradan u prodavnicu ili ako je na stanju odem pa odmah kupim.

Proveo jednu noc sa klincima i drustvom na Garaskom jezeru. Fino je radila babuska. Jezero je puno ribolovaca.

Prilozi

• IMG_0787.webp
    IMG_0787.webp
    114.3 KB · Pregleda: 64
  • IMG_0786.webp
    IMG_0786.webp
    258.1 KB · Pregleda: 62
Ima li neko preporuke za priuštljivu opremu za kampovanje (šator), da mogu iskoristiti za bikepacking? Znači nešto da je pogodno za pakovanje, manjih gabarita. Vidim da se najviše preporučuje Hikenature Cloud Up, ali trenutno mi se ništa ne poručuje iz Kine pogotovo što košta 100+ EUR, pa da vidim ima li boljih ponuda, potencijalno kod nas.

sve sto je kvaliteteno, lagano i kompaktno je i skupo

Deacthlon Simond
Planetbike Sea to Summit

Nazad
Vrh Dno