Ma naravno da neću pomešati, nego ne volim da bacam pare kada ne moram. A ovo mi deluje baš kao takva situacija. Dao sam X para da dobijem Y, a za to sam mogao da dobijem Y1 + Z, pritom Y1>Y (3J vs 1.9J). Kao što @PJ reče, neću verovatno imati potrebe za jačom mašinom, ali zašto ne imati makar rezervu snage? Evo "držim ruku na okidaču" da kupim sve ovo odjednom, čekić, brusilicu i šrafilicu. A Einhell da prodam ili ostavim za rezervu, ali je besmislena rezerva za nešto što se koristi jednom u nikad.I ja imam i Einhell i Parkside i nije mi neki problem. Samo gledam da ne počnem da kupujem i nešto treće. Alati ni iz bliza ne liče jedni na druge tako da ne postoji šansa da pomešaš i greškom poneseš pogrešnu bateriju ili slično.
Ne birini, počečeš da koristiš sad kad imaš 🙂 Tako to krene.ali je besmislena rezerva za nešto što se koristi jednom u nikad.
Nemoj otkazivati porudžbinu.Reci mi posto nije dobra ova Parkside PPABSS 20 Li A1 svarc koju da sacekam u lidli od Parkside? A ovu da odkazem.
Koji model da jurim i sacekam ?
Ja imam skroz suprotno mišljenje i situaciju od tebe, da sam kupovao Einhell, sada bih bio srećniji...Osećam se sad malo kao de*il, uzeo sam onu Einhell sa 4Ah baterijom za 13k, a mogao sam uzeti sada Parkside čekić i ugaonu brusilicu za iste pare, takođe sa 4Ah baterijom. Samo da sam na vreme krenuo da uzimam Parkside alat, ne bih o Einhell razmišljao, a sad me to nervira... Nije da ću osiromašiti za te pare, niti da mi treba naročito nešto, ali eto.
Ma to se ne popravlja, ako crkne alat od 4000 rsd nakon 5 god recikliras i kupis novi.Ja imam skroz suprotno mišljenje i situaciju od tebe, da sam kupovao Einhell, sada bih bio srećniji...
Zamisli sada situaciju, imaš aku alat na nekoj platformi...
I sad došlo krečenje, radiš polako sam sobu po sobu kad stigneš, tvoja kuća, tvoja slobodica, radiš kako ti hoćeš, posle posla, ne prilagođavaš se nekome majstoru kada njemu odgovara, radiš baš kada i kako ti hoćeš.
I pripremaš tako ćerinu sobu, i vidiš na mestima se malo odvaja i ljušti, valjalo bi to oguliti gde se ljušti i pregletovati. Pregletuješ, jednom, sačekati da upije, pa išmirglati viškove, i pregletovati još jednom i na kraju opet išmirglati/išlajfovati da bude ravno.
a) Imaš Einhell platformu, nikakav problem, odeš/naručiš bilo gde einhell šlajfericu i odradiš posao.
b) imaš Parkside platformu(moj slučaj), obiđeš sve Lidlove po Novom Sadu, nema nigde, na kraju...šmirglao ko' mazga ručno...*** nema da se kupi šta ti treba kad ti treba
Ok, hajde da pričekam malo sa sobom za dečake, da sačekam da u ponudi bude šlajferica, da se ne mučim kao sa ćerinom sobom, prođoše dva meseca, nema nigde u ponudi, na kraju, nađem na oglasima polovnu i uzmem, izašla me skoro kao nova, samo jer neću na merdevinama da pored dugačkog creva usisivača vukljaram još i kabal...
Taj problem ne bih imao sa Einhelom.
Šta ti treba, odeš i kupiš kad hoćeš.
Druga stvar,
Kad prođe tih 3 godine(za zelene) ili 5 godina za crne alate, radio ne radio sa njima, posle toga kad crkne...popravka je skoro pa nemoguća misija. Kao iznajmljeni alat na 3/5 godina i to je to.
Naručivanje rezervnih delova za Parkside(ako izuzmemo trivijalne stvari poput ležajeva, četkica itd)....sve ostalo je misaona imenica.
Onda kreću gimnastike sa AliExpress delovima, ako imaš sreće pa je SDS bušilica unutra kopija Bosch-a, možeš naručiti Bosch gumicu za udarni mehanizam itd...
Einhell je sa druge strane proizvođač alata i možeš naručivati delove za uređaje šta ti treba i kad prođe garancija.
Kao što @PJ reče, neću verovatno imati potrebe za jačom mašinom, ali zašto ne imati makar rezervu snage?
Moram da ispravim sam sebe...Ma to se ne popravlja, ako crkne alat od 4000 rsd nakon 5 god recikliras i kupis novi.
Mada u DE ima Lidl Online pa narucis ponovo alat koji ti treba za iste pare…
Slicno izgleda i Bauhaus u DE, ja se prosetam barem jednom nedeljno 🙂Evo me u Njujorku, malo obilazio Home Depot njihov, to je ko naš Uradi sam, al malo jači, mrzi me da vucaram alate odavde, al baš ima svašta, u prosloj turi sam uzeo neke sitnice, Milwaukee radne naocare rukavice i sl.
On je bre taj ljud sto se zali da nema kad mu treba 😛Svega nekoliko poruka iznad se ljudi žale na problem da ne možeš da kupiš deo kada ti je potreban, jer supermarket tog trenutka nema isti u ponudi i ne zna kada će ga imati.
Za srafilicu nikako, previse je teska baterija i nece ti biti komotno da radis s njom. A i nema poente, veca baterija ti treba za vece potrosace, cirkular, brusilica...Uzeh i ja Parkside Švarceneger komplet, zanima me jel ima poente uzimati onu jaču "Smart" bateriju?
Ovu od 6k konkretno:
Jel zaista daje jače performanse bušilici?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari