Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Brightburn - odavno sam hteo da ga gledam, ali nikako. Baš mi se svidela ideja o "formativnim godinama zlog Supermena", ali je ispalo prilično loše. Loše napisano, neispeglan scenario, nerazrađeni likovi. Elizabet Benks prilično kilavo odigrala glavnu ulogu. 6,1 na Imdb je možda i više nego što bih ja dao.

Prospect - 5/10

Gubljenje vremena. Otac i ćera traže drago kamenje, međutim nakon sukoba sa dvojicom stranaca, preživi po jedan iz svake ekipe koji onda nevoljno moraju da udruže snage da bi preživeli. I sve to je nepotrebno smešteno u scifi okruženje, a moglo se bez svega toga i onda bi verovatno bilo zanimljivije i imalo veću težinu. Ovako je film nepotrebno opterećen prikazom okruženja i retrofuturističkim izgledom opreme i oružja, što nema ključni uticaj na radnju, dok su likovi dosta bledi, iako bi trebalo da je akcenat na njima. Dodatno, Pedro Pascal zvuči nepotrebno teatralno u odnosu na ostale glumce.

Mayday (2026)

Kao što Statam ima svoj podžanr, tako ima i Rajan Rejnolds 🙂 Klasičan njegov film, kome se on sviđa kao glumac svideće mu se i film, i obrnuto 🙂 Kenet Brana takođe dobar.

@zweet Taj film ima neku kao "zanimljivu" priču. Prvo je snimljen kratki film za neku siću pa je dobro prošao pa su dobili 4M$ da ga snime ponovo kao dugometražni film. Akcenat je bio na kostimima i scenografiji jer su sve uradili za "male pare" i radili ga ljudi koji to nikad nisu radili i još su za te pare dobili Mandalorijana.

Tomi Li Džons jedan od mojih omiljenih glumaca prvenstveno te generacije a i generalno.

Edit
Morao sam da dodam Džons da neko ne pomisli da je u pitanju jedan drugi Tomi Li i jedan drugi film, mada iskreno i taj film volim...

Poslednja izmena:
За тог другог је Блажа рекао - шта је бре Томи, мајонезу један!

Tomi Li Džons jedan od mojih omiljenih glumaca prvenstveno te generacije a i generalno.

Edit
Morao sam da dodam Džons da neko ne pomisli da je u pitanju jedan drugi Tomi Li i jedan drugi film, mada iskreno i taj film volim...
I verovatno Fugitive, kao njegov najbolji film

За тог другог је Блажа рекао - шта је бре Томи, мајонезу један!
Kuriozutet za Blažu 🤣
Dok sam radio pre 15ak god u centru BG sporadično sam ga u razmaku od par meseci sretao kod podzemnog prolaza Terazije i svaki put mu se javljao "Gde si Blažo legendo." Gledao me ko budalu sa facom ko je ovaj. Negde posle god dana ista scena i tog puta mi odgovori "E kako si? Kako tvoji?" 🤣 Čoveku se vidi da me se seća ali ne zna odakle.

odosmo u offtopic , jedna anegdota za Blazu u vreme dok je reklamirao Sinalco i vrteo se na tvu, video ga neki ortak, sedi sa drugarima ispred prodavnice i piju pivo, pita ga ovaj: Je li Blazo, sto ne pijes Sinalco, kaze Blaza: Bezi bre, da se otrujem.

Poslednja izmena:
Kuriozutet za Blažu 🤣
Dok sam radio pre 15ak god u centru BG sporadično sam ga u razmaku od par meseci sretao kod podzemnog prolaza Terazije i svaki put mu se javljao "Gde si Blažo legendo." Gledao me ko budalu sa facom ko je ovaj. Negde posle god dana ista scena i tog puta mi odgovori "E kako si? Kako tvoji?" 🤣 Čoveku se vidi da me se seća ali ne zna odakle.
🤣🤣🤣 ista prica i sa mnom, samo ga ja srecem u prezentu.

Nazad
Vrh Dno