Šta je novo?

Xiaomi Watch 5

Nisam znao za onaj trik da pritisneš na ikonicu sata nekoliko puta za force update 🙂

Ja na trećem reklamiranom primerku, 2 zelena i sad crni. Sa punim dlanom 3+ puta relativno brzo se poklopi preko celog ekrana i momentalno se zaglupi i resetuje... 😢
Isto se dešava i na bilo koji deo tela čak i kroz tanju garderobu (majica, šorc) dok se hoda i očeše ruka o telo.

Na 3 sam ukapirao da u startu radi (ne resetuje se) dog god nije povukao zadnje update PlayStore-a i 3 Goggle aplikacije za koje ne kaže koje su (apdejt Xiaomi i Wear OS mu nisu smetali) i kada i to apdejtuje - gotovo baguje. 🙄
Inače servis je bio totalno beskoristan, pomogao/izašao u suret menadžer Xiaomi radnje. 🙂

Time sam gotovo siguran da je softverski bag, pa čekam apdejt da se to ispravi...
Jel moguće da niko nije primetio ovaj problem??
Čak ni Julski apdejt ne pomaže i dalje...!

Nije mi se resetovao nikad sam od sebe. Verovatno kombinacija tvog fona i dodatnog softvera nekog, možda i bluetooth veze.
Ja bih odradio fabrički reset na oba uređaja i povezao ponovno.

Nije mi se resetovao nikad sam od sebe. Verovatno kombinacija tvog fona i dodatnog softvera nekog, možda i bluetooth veze.
Ja bih odradio fabrički reset na oba uređaja i povezao ponovno.
3 primerak, svaki resetovan fabrički nekoliko puta i aplikacija na POCO F8 Ultra isto... A isto radi i kad nije povezan sa telefonom.
A rekao sam već, reseti počnu tek nakon 1 apdejta; te je 99% do softvera!

I nema greške 3 ili više puta poklopiti ekran celim dlanom (ceo ekran dodirnuti!) ili dodirnuti o bilo koji deo tela čak i kroz tanju tkaninu, i automatski se zaglupi i posle resetuje.

Probajte ga poklopiti, trebalo bi da vidite isti problem. A ja ga tako nosim da radim stalno - o leđa kad hodam (često stavljam ruke iza leđa) ili o butinu, o nogu dok vozim, kad prekrstim ruke...

Ja za sad nemam taj problem 🙂
Resetovao mi se jednom kada sam primio poziv, javio se na satu, i na telefonu prebacio vezu tj zvučnik sa sata na telefon.

Neće da se resetuje čak ni kad se proba ovo moje sa dlanom..??

Ja sam probao neće reset. Kupio sam ga u Mađarskoj prvi dan kad se pojavio na Iponu (mesec i nešto pre prodaje u Srbiji).
Bilo bi sigurno nešto po stranim forumima. Verovatno neka nekompatibilnost Pocoa i njega. Mislim da je sledeći update wearos7 pa možda taj problem iščezne sam od sebe. A verovatno će i Poco dobiti neko veće sistemsko ažuriranje.

• Like
Reagovanja: MDM
  • Like
Hmmm, do softvera je definitivno; a kao što kažete moguće + da se aktivira u posebnoj kombinaciji sa telefonom.
Ali tragično da je to slučaj sa de facto Xiaomi telefonom...! 😅🤣😂

Ostaje nada za sledeći softverski apdejt 😎

Ti rece da se desava i kada sat nije povezan?

Ti rece da se desava i kada sat nije povezan?
Da, i kad ga razvežen i fabrički se resetuje (automatski) odmah nakon restarta i pre povezivanja na bilo koji telefon, odmah se tako ponaša.

A dok se nije apdejtovao prvi put, nije to radio...

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da reprodukujem ovo sa vise puta dlanom pokrivanjem. Povezan je na Honor Magic 7 Pro i iskljucen je touch to wake.
Moj primerak je kupljen u Španiji sredinom marta.

Kod mene se javlja drugi problem - nekako sam random uspeo da nateram da povuce junski update. Probao sam bio svašta i kad sam vec odustao vidim notifikaciju da skida update. Posle tog update-a, ako se povežem na Xiaomi cloud sat samo nestane iz Devices i jedino resenje je hard reset. Probao sam sa raznim regijama, ali uvek isto. Xiaomi account i negog razloga nema region i verujem da je to problem. Ono sto je upside je da EKG radi.

Ja sam uspeo da reprodukujem ovo sa vise puta dlanom pokrivanjem. Povezan je na Honor Magic 7 Pro i iskljucen je touch to wake.
Moj primerak je kupljen u Španiji sredinom marta.

Kod mene se javlja drugi problem - nekako sam random uspeo da nateram da povuce junski update. Probao sam bio svašta i kad sam vec odustao vidim notifikaciju da skida update. Posle tog update-a, ako se povežem na Xiaomi cloud sat samo nestane iz Devices i jedino resenje je hard reset. Probao sam sa raznim regijama, ali uvek isto. Xiaomi account i negog razloga nema region i verujem da je to problem. Ono sto je upside je da EKG radi.
Konačno da znam da nisam jedini!!
Da treba to uraditi relativno brzo...
I da, ni meni nije pomoglo gašenje bilo kojih touch ili gotovo svih funkcija i dalje isto reagovao, čak i kad sam ostavljao da bude ekran stalno upaljen.

Ja nakon apdejta samo vratio na Srbija i taj mi deo sve radi.
Probaj obrisati aplikaciji, možda se samo ona zaglupela..

Poslednja izmena:
Brisao app, čistio keš... Čekam da mi odgovore iz Xiaomi podrške vezano za region.

Tek sam sad malo vise uzeo da koristim sat i savršen je za ono sto mi treba - radi placanje super, kratka pitanja za Gemini rade odlicno, a i Shazam radi. Maps za hodanje se nisam nadao da ću cu koristiti, ali zapravo baš znače.

Probao prvo obrisati ga iz Bluetooth dela, i vratiti?

Jos jedna dobra stvar kod novog azuriranja - naucio je sat da pregovara sa smart punjacima

Kako misliš?

Pre ovog update-a nije započinjao punjenje na punjačima koji imaju više modova punjenja, nego je morao da se izvadi iz punjača i usteka. Radio je ok samo sa običnim 5V2A.

Da se upišem u klub, danas mi se restartovao iz čista mira u komori dok sam farbao auto. Verovatno kombinacija znoja i ko zna čega

• Like
Da se upišem u klub, danas mi se restartovao iz čista mira u komori dok sam farbao auto. Verovatno kombinacija znoja i ko zna čega
Pre da je verovatno kao kod mene slučaj, dotakao si bilo Koji deo tela čak i kroz odeću ako nije predebela dva tri puta u zastopce i on se automatski resetuje znoj i voda ga ne resetuju.. . 😉

Nazad
Vrh Dno