Šta je novo?

The Blood of Dawnwalker

Ambruss boss fight spoiler:

Dobra fora sa otrovom koja značajno olakšava borbu a koju sam inače sasvim slučajno provalio.

Dawnwalker 2026-09-08 14-37-06_1.webp

25h in-game, 9. dan. Prvi vazal pao a krenuo sam za drugog da rešavam aktivnosti, odradio gomilu side questova. Ako je računica tačna biće playthrough od 70-80h u zavisnosti koliko budem istraživao. Sa modom to bi bio 3. dan i potpuno bi ubilo logiku progresa vremena u igri. Autor je izbacio mod day one a nije ni odigrao do kraja. Ne bi oni dizajnirali igru sa time sistemom a da potpuno ograniče igrača. Naravno da treba praviti odluke šta odraditi, ima tu dosta i filler stvari koje troše vrijeme a mogu se izbeći. Komplementaran je sistem sa radnjom u igri kao i sa choice & concequence quest dizajnu. Ne bih preoporučio instaliranje bilo kakve alteracije vremena, makar za prvi prelaz.

Ови модови са преводом су само за рачунар?
За конзоле то нема?

@SteXmaN
Dali si radio sve side kvestove na mapi do sada ili si onako nasumice nekoliko komada,pa ajde dalje?Pitam zato sto ne planiram da ponovo igram zbog drugih zavrsetaka,ali opet hocu da iskoristim sav sadrzaj koja igra nudi i da je igram na nacin kako su je zamislili.Ko ce zapamtiti sta sam igrao i kakve sam odluke donosio.

@DusaN
Pametno. Tako i treba gvozdje se kuje dok je vruce. Ista ekipa sad vec znaju i koji elemti igre nisu bili bas najbolji, tu je iskistvo poznat engine u kome su vec radili dok omatori mogu jos 2 igre da naprave. Sanse da omanu su minimalne.

Konacno je neko pametno upotrebio vamprisku tematiku mitologiju, a to je podloga da se napravi gomila igara u potpuno razlicitim okruzenjima a da sve bude logicno i smisleno povezane, od srednjeg veka do mozda i nekih svmirskih avantura. Samo se nadam da jos uvek nece previse da odu u boducnost pa da dobijemo nesto tipa CP2077 sa ogromnim gradom gde 95% objekata i velikih zgrada upste ne moze da se udje, prakticno su samo koreografija u igri.

@SteXmaN
Dali si radio sve side kvestove na mapi do sada ili si onako nasumice nekoliko komada,pa ajde dalje?Pitam zato sto ne planiram da ponovo igram zbog drugih zavrsetaka,ali opet hocu da iskoristim sav sadrzaj koja igra nudi i da je igram na nacin kako su je zamislili.Ko ce zapamtiti sta sam igrao i kakve sam odluke donosio.
Idem redom, kako se koji otvori rešavam. Neću preskakati ništa, sve do možda tri dana pred krunisanje gdje ću vidjeti šta je sve ostalo. Jedino što sada više ne odrađujem su filler side aktivnosti. Imaš outpostove, bandit campove, životinjske jazbine, osposobljavanje oltara itd. To mi generalno i najviše smeta u igri, klasični OW filler. Mogu tu da se pronađu itemi ali s obzirom da oni level scaluju kako igra napreduje nije vrijedno raditi ih kako zbog RL vremena a in-game vremena. Mislim da je moguće odraditi 90% glavnih side questova u igri.

Konacno je neko pametno upotrebio vamprisku tematiku mitologiju, a to je podloga da se napravi gomila igara u potpuno razlicitim okruzenjima a da sve bude logicno i smisleno povezane, od srednjeg veka do mozda i nekih svmirskih avantura. Samo se nadam da jos uvek nece previse da odu u boducnost pa da dobijemo nesto tipa CP2077 sa ogromnim gradom gde 95% objekata i velikih zgrada upste ne moze da se udje, prakticno su samo koreografija u igri.
Mislim da će sledeći Dawnwalker jako ličiti na Betmen Arkham serijal gde će postojati jedan veći grad sa dosta otvorenih objekata i nekih levela ispod grada. Konrad i Mateus su pričali da jako vole taj serijal i da im je inspirativan.

Ono što ja negde takođe očekujem jeste igra u temi westerna, a nadam se da ćemo posetiti i čuvenu Transilvaniju. Može nešto u formi filma Van Helsing, Blade Underworld, Dracula... Mogućnosti su neograničene jer imaju postavu samo takvu.

Bilo bi sjajno kada bi igre mogu dobiti svake 3,4 godine. Nadamo se da će tim dobiti ekspanziju u vidu zaposlenih bar duplo i da mogu da rolaju i prave igre svetskog kalibra. To bi svi jedva čekali.

Bilo bi sjajno kada bi igre mogu dobiti svake 3,4 godine. Nadamo se da će tim dobiti ekspanziju u vidu zaposlenih bar duplo i da mogu da rolaju i prave igre svetskog kalibra. To bi svi jedva čekali.
Nema od toga nista. Mozda dobijemo jos jednu evntualno jos dve igre, posle toga svi oni koji su najzasluzniji za igru idu u zasluzenu penziju jer nece znati stace sa parama, sto bi i svako nromalan tako uradi.

@PirateKing
Pa svi iskusni koji odu dobar deo njih ili naprave novi studijo ili se priključe pa prave opet neku dobru igru.
Jebeš ove korporacijske studije, njima više pare ne vredi davati jer realno meni su potrebne godišnje 2-3 ovakve igre i ja zadovoljan više ni ne stižem da igram.

Sad sam u fazonu imam jednu igru koju igram povremenu (D2R, PoE2 ili BF6) i par njih sigle player koje stignem da pređem tokom jedne godine i to jedva.

The Blood of Dawnwalker Screenshot 2026.09.08 - 23.39.08.59.webp
Superior consumable indeed! 😁

Vidio sam da na nexusu ljudi kače različite jezičke lokalizacije pa sam odradio i verziju na našem jeziku. Download
Prekopirati fajlove u: ...\The Blood of Dawnwalker\Dawnwalker\Content\

Menja se engleska verzija, ko želi da sačuva englesku neka napravi kopije fajlova koji se replacuju.
Pogledajte prilog 552476
Pogledajte prilog 552477
Pogledajte prilog 552478
Pogledajte prilog 552479
Pogledajte prilog 552480
Pogledajte prilog 552481
Pogledajte prilog 552482
Pogledajte prilog 552483

GPT je radio prevod, nije savršeno ali sasvim korektno. Ko bude igrao na srpskom neka napiše na google forms zahtjeve i greške AI-a. Poslije mogu unijeti inpute od više korisnika da se odradi korektura prevoda i dići ću na nexus mods.
Download link ne radi, tj. povukao si file ?

^^
Ja mislim da je to blasphemy... Pa igraš onako kako je zamišljeno da se igra. Kada istekne vreme igra se ne prekida već se samo dese izvesni događaji i nastavlja se.
Ako je onih 8 kockica za dan i 8 za noć po jednom danu to je 16. Za 30 dana to je 480. Trebalo bi da je dovoljno. Papir i olovka pa pisati ako nema u igri označeno.

Vec 13 sati igre i tek sam peti dan, mislim da zaista nema potrebe za menjanjem sistema. Directional combat je odličan. Samo treba se pozicionirati dobro da svi budu ispred tebe, jer ih uvek ima vise, i nema jeda.

Ja sam isključio da skilovi uzimaju vrijeme, to mi je bezveze. Kad se to isključi 30 dana je dovoljno za igru.

Bravo, zasluženo.
Polako privodim kraju, ostalo mi još 9 dana (zapravo 7 jer ću 2 dana da istrošim da levelujem skilove) za istraživanje mape.
407d371bebd342853d63d0d8f90953c972872307.webp

Bas zato i jeste zanimljivo.
Meni to gotivno, titl za video mi ne treba.

Poslednja izmena:
Uf kako borba dobije dinamičnost kada se otključaju witchcraft i vampirskih skokovi, bas je dobro.

Nazad
Vrh Dno