Znas kako, zaludni ljudi, nista manje zaludni od onih koji dodju na neku temu i napisu komentar nevezan za temu samo da bi pametovali. 😉Meni je od toga što AI izmišlja i laže, još neverovatnije da neko ulaže svoje vreme i trud da poboljša taj isti AI, tako što sam traži i prezentuje tačne podatke AI-ju.
Pozdrav
To je zato što fundamentalno ne razumeju šta je to LLM. To su pre svega alati koji fanstastično tranformišu text iz jedne forme u drugu. Dati mu tačne izvore (linkove, dokumente, etc.) da vam to prebaci u neki drugi format i-ili summary je bukvalno najbolja moguća primena LLM koja postoji...Meni je od toga što AI izmišlja i laže, još neverovatnije da neko ulaže svoje vreme i trud da poboljša taj isti AI, tako što sam traži i prezentuje tačne podatke AI-ju.
Pozdrav
Kolegi iz Supporta na pitanje koje je postavio Gemini - ju: zašto slika treperi na računaru dao je obrazloženja da je to to kablova najčšćši uzrok.
Ja mu kažem šanse nema da je do kablova (jer je u pitanju AIO) i da jedini kabal koji ima taj računar je onaj od struje (pošto su tatstuara i miš bežični) .
Nije bilo sile, do kabla je. Pa su dva dana dana šetali kabal, probali drugi kabal, zvali tehničku službu , zamijenili utičnicu , zamijenili UPS. . .
Slika je i dalje treperi la 🤣
Ne znam koji ti Gemini koristis, ali moj npr na pitanje gde ima da se kupi Forza Horizon 6 mi je izlistao dugacak spisak gde kod nas moze da se uzme..Gemini je glup ko noc, njemu npr Forza Horizon 6 jos nije najavljena, nije izasla
To je samo deo , retko kad odgovori kako treba ili uporedi
Ne citaju detaljnije specifikacije uredjaja npr
Posto meni sluzi za te stvari
Sada je 2.5 ako se ne varam, u njegovu odbranu na Forzu, bilo je pre mesec dana to pitanje.Ne znam koji ti Gemini koristis, ali moj npr na pitanje gde ima da se kupi Forza Horizon 6 mi je izlistao dugacak spisak gde kod nas moze da se uzme.
Uporedjivao sam sa nekim drugim i mogu reci da daje tacnije i preciznije odgovore.
Gemini je glup ko noc, njemu npr Forza Horizon 6 jos nije najavljena, nije izasla
To je samo deo , retko kad odgovori kako treba ili uporedi
Ne citaju detaljnije specifikacije uredjaja npr
Posto meni sluzi za te stvari
Necu da branim Gemini, ali je mozda problem u vasim pitanjima? Evo ja koristim besplatnu verziju i pokazao je podatke tacnim.Gemini pro ne zna da je izašao Galaxy S25 Edge.
Kada ga ubijediš da je izašao onda laže za visinu i težinu telefona
Ne postoji nepogrešiv, postoji samo dobro i loše napisan prompt. Recimo da na nivou Sonnnet5, Terra (pa i Luna) 5.6 nivo halucinacije je relativno mali. Ako si nekada pisao naučni rad, znaš kako te profesor/mentor vraća za svaku sitnicu, ne smeš jednu stvar, pola rečenice da napišeš a da ili nisi uradio experiment po svim prvilima da to što tvrdiš dokažeš ili navodiš i tačno citiraš izvor. LLM-ovi i te kako mogu da budu precizni ako im tražiš da to budu. Problem je što su ljudi izrazito lenji i napisati prompt od 3000-6000 karaktera im je zadnje što žele da urade, već napišu 20 karaktera i misle da su bili dovoljno precizni...A koji je ne pogrešiv plaćen?
Napiši mu da je danas taj i taj datum i da povuče aktuelne podatke sa interneta. Gemini predefinisano koristi trening podatke do datuma preseka i zato moraš da ga nateraš na pretragu novih kako bi bio bolji u daljim odgovorima. Od ovoga pate i drugi LLM modeli, ali ChatGPT na primer ima podatak o datumu i vremenu pa i ako napišeš pogrešan (jučerašnji na primer) ispraviće te.Gemini pro ne zna da je izašao Galaxy S25 Edge.
Kada ga ubijediš da je izašao onda laže za visinu i težinu telefona
Ja se ne mucim sa istim modelom, vec setam izmedju 2 modela (kada mi je bitno da bude sigurno). Koristim Deepseek, pa kad zelim proveru, copy-paste celog odgovora ide u ChatGPT (iako je najgori od sve AI dece), pa onda vratim njegov komentar Deepseek-u. Kada pogresi, Deepseek analizira svoju gresku i priznaje je, ChatGPT i dalje gura svoju pricu, samo podesava narativ da se uklopi u njegov prvobitni odgovor. Zato ChatGPT definitivno treba izbegavati kao osnovni model.Ja mu ne sugerišem svojom reakcijom da li mi je rekao tačno ili netačno, samo ako nisam sigurna da mi je rekao nešto ispravno, pitam ga nekoliko puta da proveri i on se potrudi da mi bolje "iskopa" određenu informaciju sa izvorima kao dokazima. E, sad, ako ti izvori lažu, to je opet nešto treće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari