Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Inglorious Basterds, Legends of the Fall, Meet Joe Black, Allied, Fight Club, Se7en, The Curious Case of Benjamin Button, Seven Years in Tibet.. Itd.. Itd.
Teško da je Brad Pitt osrednji glumac.
I još jednom - INGLORIOUS BASTERDS

Loš glumac ima oskara za glumu. 🙄 Kompleksi mogu čoveku život da upropaste. Nema razloga za tim, izgledaš tako kako izgledaš, nisi imao sreće, glupo je da kriviš ceo svet za to.

U svim tim filmovima bi i Met Dejmon razvalio, recimo...
Ali svako od rezisera i kreatora ce da ide na siguricu, priti fejs, selebriti velicina + ne pravi gluposti na setu.

Jeste znali da je posle 6 godina apstinencije opet poceo da pije, po njegovom priznanju na nekom podcastu, nekoliko dana nakon sto su na nekom vencanju uslikali kako cirka vino.
PR masina radi super.

@Nabukodonosor
Ne razumem sto ides na vredjanje i pasivnu agresiju non stop, izvini ako sam ti dirnuo u omiljenog selebritija.
Opusti se, ne skaci na prvu... niko ne govori o tebi!

Obozavam sedmu umetnost, volim i glumce i glumice, ali kada sam shvatio da je 90% njih neobrazovano i za pare spremno da uradi sta god, prestao sam da gledam na tu umetnost kroz glumce.
Gledam filmove iskljucivo i prvenstveno kroz scenariste, rezisere, kinematografe... i tek na kraju dodju selebritiji koji stanu na X mesto i izgovore neku recenicu.
nekima se i divim, kao recimo Daniel Day Lewisu... ali to je bas retkost

Oskar je odavno izgubio relevantnost, a pogotovo od momenta kada je jedan crnac osamaraio drugog crnca radi sale...

Bred je najbolji kao nakoksan ludak u 12 Monkeys jer je irl takav.
U Bullet Train boli koliko je ocajan. Mima Karadjic nivo imbecilnosti

Meni je vrhunac Tarantinove karijere Hateful Eight, sve pre i posle je usiljeno i slabije.
Reservoir Dogs je odlican doduse...
Eh teško je naći najbolji ali ako se mora izabrati što se mene tiče PulP Fiction je broj jedan (možda zato što je bio ulaznica u njegov svet).
Jedina uslovna zamerka je da negde polovinom karijere na dalje imam konstantan utisak da dok snima filmove mentalno sebe tapše po ramenu u fazonu "to legendo". Ali ne smeta mi.
p.s. ostaje da se vidi hoće li deseti film biti i poslednji.

E brate, ima loš film Brad. 😅
"Bullet Train" sam gledao 40 min i nisam mogao više... Najiskrenije.
Usudiću se da kažem da je "ALLIED" PODCENJEN FILM i ne toliko poznat.
Ogromna, ogromna preporuka za "Allied".

Dva dana vas gledam i ne verujem da vas još nije pustilo.
Vratite se temi, film/ocena/utisak

Odličan Kalifornia, i čuveni People Can Fly citat Dejvida Duhovnog.

Meni je vrhunac Tarantinove karijere Hateful Eight, sve pre i posle je usiljeno i slabije.
Reservoir Dogs je odlican doduse...
Taj ( Haightfull eight)mi bas nije legao, nekako mi sve usiljeno delovalo i pretenciozno i dosadno.
“ Once upon time” mi je odlican i zabavan

The Whale kako glume ljudi, nema loše uloge. Na kraju posoljen sa malo patetike ali ništa strašno.

The Whale kako glume ljudi, nema loše uloge. Na kraju posoljen sa malo patetike ali ništa strašno.
Čudo da ga tek sad gledaš... Ja razmišljam da ga repriziram. Ne samo zbog Sadie već i zbog Brendana koji je, posle Švracia, moja omiljena glumačka figura iz ranog detinjstva. ☺️
Ali film nikako da me natera da pročitam "Mobi Dika" koji me godinama čeka na polici... 😅

Nije me previše privlačio film pre. Slojevit je da sam znao o čemu je pre bih ga pogledao. Mislim pored očiglednog u filmu ima toliko toga bitnog.

The Pickup (2025)
akciona komedija sa Eddie Murphy. ima jurnjave, razbijanja vozila, pucnjave itd itd moram priznati da za streaming film nisam očekivao ovoliki budžet za jurnjave, pošto su došli do nivoa bioskopskih filmova sa ozbiljnim budžetom
kranja ocena: može da prođe, ništa se ne propušta ako se ne odgleda (eventualno neke scene jurnjave)

Backrooms - nije mi se svideo.
Film ima gomilu stvari koje me užasno iritiraju - ništa više nije zaokružena priča za sebe, sve je "univerzum", "franšiza", "IP". Ako moram da znam sve youtube klipove, reddit postove i sličice iz čunga lunga žvaka da bih imao kompletan kontekst, onda neka hvala, terajte se sa tom patološkom pohlepom; onda taj trend da je sve nedovršeno i nedorečeno, "gledalac treba sam da smisli šta je" da bi mogla još da se muze ideja; ton prvog dela filma skroz neusklađen sa drugim delom. I još me posebno oduševljava kad mi laik, i to laik od dvadeset godina, objašnjava šta je psihologija, psihoterapija, mentalna bolest, mentalno zdravlje i, što da ne, smisao života. I na sve to je glavna glumica užasno ružna 😀
Ideja nije loša, ali, bar u ovom filmu, ništa sa njom nije urađeno.

Inače, gledao sam produženu verziju, ali nisam odgledao do kraja taj dodatak koji ide posle odjave. Izgubio sam interesovanje, a i nisam mogao da nađem titlove za taj deo na kraju, a glumci mumlaju tako da se pola ne razume šta govore.

Obnovio za vikend par klasika i neke krezube koji su loše ostarili . Rambo 1 je kao i uvek jedan od najboljih u žanru tj jedan od retkih gde je film sa nekim izmenama ispao bolji od knjige.

Gledao neki video na netu gde Arnold priča kako je trenirao kao lud da padne na 7% body fat za snimanje Commando kao bi parirao Slyjevom Rambo 2 koji je izašao iste godine gde je tada Sly imao bf 5% u tom filmu što se i vidi.Odgledao oba filma i baš su loše ostarili iako sam ih voleo kao klinac.

T2 obnovio posle verovatno 25+ godina. Da budem iskren nekako sam očekivao veću tenziju iako sam znao skoro svaku scenu napamet nije mi delovao tako napeto i pun eksplozivnih scena. Verovatno je i do toga da nas u današnje vreme bombarduju sa duplo više eksplozivnih scena po kadru pa nam malo stariji filmovi deluju kao drame u poređenju.

Lost in Translation po ko zna koji put. Bez greške.

Nazad
Vrh Dno