Šta je novo?

The Blood of Dawnwalker

Meni je ovo skroz cool, za sada mi se bas svidja. Odlicna atmosfera, kombat bolji nesgo sto sam ocekivao, prica zanimljiva i drzi praznju, zanimljivi side kvestovi skoro svaki za sad sa nekim izborom. I pored nekih vidljivih nedostataka, na prvu loptu tu su jako lose facijalne animacije, ali i dizajn odredjenih karaktea (deca na primer neka) mada su vise nekako sa tehnicke strane losiji. Time mehanika je izgleda gimik na kraju krajeva, ali daje tu neku dozu svezine i cini da igra ne izgleda kao puka kopija Witchera.

Inace ako se neko od vas dvoumi da kupi igru i time podrzi studio, nemojte to ciniti preko tih "cdkeys" sajtova jer od tih para nista ne ide developerima. Mozda su malo preterali sa cenom od 70e vise bi imalo smisla da je 60e. Mislim bolje odigrati malo narodnu verziju dok ne bude neko zvanicno snizenje krajem godine.

Ja ne vidim koji su to toliki problemi u igri pa da čekam pola godine ili više da se sredi?

Ono što se meni ne sviđa to je ovo sa vremenskim ograničenje i parry combat ali to neće srediti ni jedan patch, takva je igra.

Igra je ful funkcionalna. Tu i tamo po koji bag, ali ništa drastično. Ko ne želi da odlaže uopšte ni ne mora, može da uživa.

Juče igrao bar 6 sati, uvlači igra opasno u njen svet. Moram priznati da sam pogrešio za kombat, komentarisao sam posle nekoliko uvodnih sati... samo minimalno razviješ lika i druga je priča. Dobar mač sa weapon art, witchcraft magije i teče kao med. Odlično je ovo. Igram na fair a komotno može i težina iznad

Meni do ja&/ ovaj stolnjak,djes ga uzo?
Ma kod kineza zena uzela ono kao podloga na meru da bude lepo, i da se onako malo osvezi sam sto 😅

A sto se same igre tice to je to, ono sto sam trazio kada su objavili prvi trejler to sam i dobio, igrace se ovo samo tako, kada se razvije jos malo prica plasim se da li cu stati, odavno me neka SP igra nije ovoliko odusevila, da ima poneki bag ali na konzoli radi sasvim fino i ne zalim se tako da odoh do Karpata a vi kako ocete 😁

Ma kod kineza zena uzela ono kao podloga na meru da bude lepo, i da se onako malo osvezi sam sto 😅

A sto se same igre tice to je to, ono sto sam trazio kada su objavili prvi trejler to sam i dobio, igrace se ovo samo tako, kada se razvije jos malo prica plasim se da li cu stati, odavno me neka SP igra nije ovoliko odusevila, da ima poneki bag ali na konzoli radi sasvim fino i ne zalim se tako da odoh do Karpata a vi kako ocete 😁
Kako radi sa 30 ili 60fps ?

Ova igra dobija jos najamnje 2 dlc-a i jos neki dodatak koji ce da poigne nivo tezine jer vidim i ako nisam probao da brzo postane lagana na najteze.

Ova igra dobija jos najamnje 2 dlc-a i jos neki dodatak koji ce da poigne nivo tezine jer vidim i ako nisam probao da brzo postane lagana na najteze.
Na jače konzole radi u 60 FPS, a ima i 30. Na Series S samo 30 koliko vidim mada je cap otključan pa ide i na 40-45, možda vremenom i tu izađe performance mod.

Zavisi ko igra i kako. Nekom je igra teška, nekom verovatno ne. Postoje razne custom opcije za prilagođavanje.

Ja ću sačekati koji mesec da izađe neko peč. Što se dlc-ova tiče i ekspanzija, mislim da ih igra neće dobiti već se bacaju na nastavak koji će po svemu sudeći biti u moderno doba.

Braća Tomaševići (po Srpski) su ranije govorili da im se jako sviđa Batman Arkham serijal. Vrlo moguće da ćemo dobiti Dawnwalker u tom stilu i znate šta... Mislim da bi takva igra tek mogla da fercera.

Au sunce mu zarko, upalih da probam prodje 4 sata. Mehanika sa vremenom ODLICNA, daje osećaj urgentnosti i forsira izbore koji imaju posledice. Cak i u prilogu kako dan ističe moram da postavis prioritete. Svaka im cast na ovome. Borba je ok, videcemo kasnije. Ni Witcher nije imao neku borbu pa je opet fenomenalna igra.

Blasfemijaaa 😁
Salim se, ali ne bih menjao to ni po koju cenu. Daje igri replay value I osećaj urgentnosti, nesto sto nisam osetio dugo u igrama. 26 dana jos 🥰
Mozes je i faktor original, jer kada das za nesto 70e onda cedis suvu drenovinu 😁

To je samo izraz, ali razumes razliku u cenjenju nečega ako to isto skines za džabe ili platis 70e.

Ima istine, uvek prisutan osecaj da bi trebao da iskoristis ono sto si platio...Motiv vise da ne napustis igru 😉 Za mene samo malo da se optimizuje igra i to je to - placam

Obratite pažnju da vam se obavezno pojavi animacija edikta kada postanete dovoljno ozloglašeni (notoriety) u Court sekciji (trebalo bi automatski da se desi, ako se ne pojavi animacija odradite quickload), jer ako se ne pojavi nećete moći da sačuvate igru. Meni se desilo.

Izvini sto malo kasnim, stavio sam balanced tj 40fps, jedna od retkih igara koja mi dozvoljava da ukljucim taj mod jer moj tv iako je high end iz 2016-te je pa ne podrzava VRR i u vecini igara moram da biram 30 ili 60, a za SP igre uglavnom furam 30fps zbog izgleda grafike, a kada dodje neka teza sekvenca stavim 60fps da odradim fight i vratim na 30 😅

Ali ovako radi sasvim fino i stabilno, nemam zamerki, jedino ima dosta pop up tekstura, ali i to ce se srediti, ovako igra je lepa i prelepi pejzazi, i bas ne zalim ni dinara sto sam ih podrzao sa Collector edicijom, svaka im cast

Super, a ovo je tek pocetka, imacemo od njih makar jos jednu dobru igru dok svi koji su radili na igri ne zarade dovoljno para da nikad vise ne morajiu nista da rade i posle cao. Tako i proprada gejming industrija, svi ti koji znaju brzo dodju do velike love i bas ih briga vise da rade, ostanu u timovima samo vunsteri koji prave lose igre.

ako ima neko ko nije ranije igrao directional combat ili ga ne voli previše a igra ovu igru da javi kako se snalazi bio bih jako zahvalan 🙂

Vidio sam da na nexusu ljudi kače različite jezičke lokalizacije pa sam odradio i verziju na našem jeziku. Download
Prekopirati fajlove u: ...\The Blood of Dawnwalker\Dawnwalker\Content\

Menja se engleska verzija, ko želi da sačuva englesku neka napravi kopije fajlova koji se replacuju.
Dawnwalker 2026-09-07 02-16-08_1.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-16-29_2.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-16-54_3.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-17-05_4.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-17-30_5.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-17-53_6.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-18-23_7.webp
Dawnwalker 2026-09-07 02-18-44_8.webp

GPT je radio prevod, nije savršeno ali sasvim korektno. Ko bude igrao na srpskom neka napiše na google forms zahtjeve i greške AI-a. Poslije mogu unijeti inpute od više korisnika da se odradi korektura prevoda i dići ću na nexus mods.

Prilozi

• 1788740537734.webp
    1788740537734.webp
    52.9 KB · Pregleda: 25
Naleto sam na ovaj video gde lik govori i tome sta misli o igri nakon 100h. Nadam se da je sve ovo tacno jer ako jeste uz odredjene ispravke i popravke tokom vremena, bice ovo mozda i najbolja igra ove godine.

Ne znam dal sam ikada igrao zanimljivije kvestove. Odnosno znam, nisam nikad 🤭 Ajd samo malo nakon posla i 7 sati kasnije evo me

Igra kida, vidi se da su ovo radili witcher developeri. Na stranu tehnikalije koje treba da se reše, srž igre je dobra i gameplay je dobar. Već sad mi je igra interesantnija nego zadnjih 4 AC naslova zajedno.
A skroz se slažem za kvestove, stvarno su super a neki imaju baš opasne posledice.
I kao da ne postoji glavni kvest jer možeš da radiš bilo šta, ovo vreme podiže tenziju ali ne toliko da moraš da juriš samo najbitnije stvari, ima tu dosta prostora i za istraživanje.

I sviđa mi se što su neki kvestovi malo isprepleteni.
Recimo pomogneš osobi A u jednom kvestu koji si slučajno uzeo i onda u nekom desetom kvestu ti osoba B kaže: Ah, znam te ja, ti si onaj što je pomogao osobi A, e pa ti si kul, ne mora da se bijemo, imaš prođu ovde.
Ili sretneš neku osobu u svetu, pozdraviš se, odeš svojim putem. A onda uzmeš neki kvest i taj kvest te odvede do te osobe samo što je ona sada mrtva i onda ti tvoj pratilac iz kvesta kaže voleo bih da si mogao da upoznaš ovu osobu a Koen kaže, zapravo već sam je sreo ranije dok sam putovao... To je mali detalj ali se primeti da su se trudili.

Voleo bih samo da postoji foto mod u opcijama jer sam boles'an što se skrinšotovanja u igrama tiče.
Dawnwalker.exe Screenshot 2026.09.07 - 23.16.50.01.webp Dawnwalker.exe Screenshot 2026.09.07 - 23.15.28.96.webp

Nakon 3h što se mene tiče jako prijatno iznenađenje, priča me na startu odmah usisala. Combat sistem takođe mi se dopada, ala Kingdom Come samo brži. Grafički takođe izgleda super, voice acting, sve mi za sada djeluje odlično! Što se performansi tiče kod mene je prepoznao sve na ultra, 4K uz DLSS Balanced, klizi, doslovno.

Nazad
Vrh Dno