Na 5G NSA maksimalno bi teoritetski mogla brzina do 3.5 Gb/s.Da li MTS ili drugi imaju Maksimalnu teoretsku brzinu koju moze da postigne korisnik.
Nisam citao celu temu. Da li je neko postigao npr 2GB
U toku prvih dva meseca nakon što je 5G bio zvanično pušten, mts je imao problema sa mrežom, pa su primenili "preporuke od strane vendora (čitaj Ericsson)" gde su izvršili određena ograničenja kako bi stabilizovali mrežu. Od tog trenutka pa nadalje, skoro uopšte više nisam uspeo zabeležiti peak brzine veće od 1100Mbps u downstream-u, za razliku od prva dva meseca.Da li MTS ili drugi imaju Maksimalnu teoretsku brzinu koju moze da postigne korisnik.
Nisam citao celu temu. Da li je neko postigao npr 2GB
3.5 Gb/s? To je verovatno sa NR Carrier agregacijom? Zanima me kada će i kod nas početi uvođenje NR CA agregacije. Na primer, mogla bi kombinacija N7 + N78, eventualno + N28. Ali mislim da to nije baš verovatno u skorije vreme, ne verujem da će biti u narednih godinu-dve.Na 5G NSA maksimalno bi teoritetski mogla brzina do 3.5 Gb/s.
Tek sa 5G SA je maksimalna 20 Gb/s, a to jos nisu poceli da kod nas pustaju.
Ja sam na A1 5G NSA dosad maks izvukao 1.3 Gb/s.
Mislio sam na NR bandove. Nije potrebno MMWave 5G za 3 Gb/sec brzinu. Dosta je 6 GHZ 5G, ako mobilni provajderi dobijaju dozvolu da koriste 6 GHz za 5G.Vec radi CA sa LTE tako da kombinuje npr N78, b3 i b7 sto mu dodje 140mhz ukupnog kapaciteta (ako posmatramo i UL i DL onda i vise). O nekim vecim brzinama (3, 5, 10Gb/s) mozemo da pricamo tek kad dodje MMWave 5G i mislim da to nije nuzno povezano sa SA.
Mts radi intraCA gde kombinuje 2 n78 (100+30MHz)3.5 Gb/s? To je verovatno sa NR Carrier agregacijom? Zanima me kada će i kod nas početi uvođenje NR CA agregacije. Na primer, mogla bi kombinacija N7 + N78, eventualno + N28. Ali mislim da to nije baš verovatno u skorije vreme, ne verujem da će biti u narednih godinu-dve.
Rok im je do kraja godine da pokriju sva naseljena mesta sa 5g, mada kojim tempom idu je sramota za mts. Skoro trećina drzave nije videla njihov 5g u svom gradu.Da l ce u skorije vreme da se sete za jug 😀 mislim na Leskovac...yettel je skoro svuda sa 5g-cak i okolna sela, A1 drugo mesto a mts uopste 😀 jedino sto ima svuda signal (gde yettel i a1 ni naznake)-jest 2g al koristi za pozive i poruke
Idalje dosta baznih stanica fali kako otvorim znam da su na nekim mestima puštene 5G za A1 i Telekom i vidim već par gde nema na mapi a puštene su par meseciAžuriran je i RATEL, tj serbia cell towers
To je rok za 5 godina. Do kraja godine su u obavezi da imaju 200 stanica.Rok im je do kraja godine da pokriju sva naseljena mesta sa 5g, mada kojim tempom idu je sramota za mts. Skoro trećina drzave nije videla njihov 5g u svom gradu.
Ne prolaze dobro ni kroz kisu, maglu, lisce ili bilo kakvu prepreku zid. Je ko olovni plašt za obične signaleМилиметарски таласи не пролазе кроз зидове тако да нису за телефоне него за интернет преко антене, тако да би боље било да то дају и онима који имају бежични интернет а не само телекому, јетелу и а1.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari