Šta je novo?

The Blood of Dawnwalker

Prvi utisak mi je pozitivan, naročito jer je developerima ovo prvenac, kad je malo pokrpe biće bolja.
Prvenac u smislu novog IP-a. Glavni devovi imaju i po 20 i više godina iskustva tako da...
Uglavnom, drago mi je da ovo čujem.

Elem, koliko sam ja shvatio, a neko ko igra može potvrditi, svet se kako da kažem "pomera" u formi questova, tako da ako odlučite da neki quest ne radite sad, nećete moći kasnije jer će se on odredati sam na način da će se desiti određene stvari, ili neće...

Svaki quest vuce odredjeno vreme, ja sam odmah poceo na samom pocetku da rokam jednog seljaka, i uhapsili me, i pola questova je nestalo. 😀 Nisam video, pisalo je 8 necega, pretpostavljam sati, u zatvoru.

Probao malo, 2-3 sata, vizuelno možda za neku nijansu bolja od witcher-a 3 a dosta zahtevnija, treba da se ispolira i optimizuje, možda kroz koji mesec bude kako valja.

Kretanje je malo nezgrapno ali se navikne.
Borba isto, treba se navići, direkcioni udarci i blokiranje slično kao u Kingdome Come, ne može samo kliktanje na slepo, i to govorim za normal težinu.
Meni lično se dopada.

Kvestovi su pravi vičerovski po izvedbi i po posledicama a priča je intrigantna i zanimljiva (za prva 2 sata). Glasovna gluma dobra ali treba da porade na sinhronizaciji usana, negde je baš upadljivo. Mehanika sa prolaskom vremena baš ima uticaja na kvestove, i bez mnogo spojlerisanja bitno je koji kvest se radi prvo jer od toga može da zavisi da li ćete nekog spasiti ili ne (jer ste radeći druge stvari zakasnili da mu pomognete). Još ne znam da li mogu svi sporedni kvestovi da se odrade ili se vremenom propuste.

Prvi utisak mi je pozitivan, naročito jer je developerima ovo prvenac, kad je malo pokrpe biće bolja.

Ne razumem zašto se odmah ide u broj sati = isplativije?

Većina tih open world igara nudi gomilu busy work stvari koje ama baš ničemu ne služe osim da nakarikaju broj sati u određenoj igri.
Čak i toliko hvaljeni Witcher 3 ima open world koji je prelep, ali zapravo je gomila upitnika koji ni na koji način ne obogaćuju igru i nude neki neviđeni doživljaj.
Imaš gomilu igara koje traju između 8 i 25-30h i vrede svaki plaćeni evro.

Mislim da si greškom mene citirao. 🙂

Stigao juce Collector konacno, samo sam raspakovao i uzivao, a igru cu danas da sredim, kasno sam dosao kuci, a mora se i raditi, pa danas natenane da se izgustira pocetak igre i uziva u prici.

IMG_4015.webp

Prilozi

• IMG_4016.webp
    IMG_4016.webp
    94.2 KB · Pregleda: 35
  • IMG_4018.webp
    IMG_4018.webp
    103.5 KB · Pregleda: 35
  • IMG_4019.webp
    IMG_4019.webp
    113.8 KB · Pregleda: 35
  • IMG_4020.webp
    IMG_4020.webp
    108.1 KB · Pregleda: 36
  • IMG_4021.webp
    IMG_4021.webp
    87.9 KB · Pregleda: 35
  • IMG_4025.webp
    IMG_4025.webp
    80.9 KB · Pregleda: 34
  • IMG_4026.webp
    IMG_4026.webp
    154 KB · Pregleda: 41
  • IMG_4027.webp
    IMG_4027.webp
    274.1 KB · Pregleda: 43
  • IMG_4028.webp
    IMG_4028.webp
    141.6 KB · Pregleda: 45
Fino radi skroz, ali ima tek da pršti kad ga utegnu malo.

Fino radi ali ovo sa vremenom i mehanika borbi me guraju od igre. Ali neću još odustati.

^Imas mod za to vremenom

@Sector
Meni baš suprotno, zbog mehanike sa vremenom kvestovi mi dobijaju mnogo više na značaju nego recimo kvestovi u W3 jer moraš da odlučiš šta ti je prioritet. Da li da tražim izgubljenog Peru u šumi ili da par sati "učim" latinski za zgodnom botaničarkom? Da li da odmah potražim Miku koga su odveli vojnici ili pomognem Žiki kog su napale životinje u šumi?
The Suspense!

A primetio sam da nije isto da li se pojaviš na neki kvest noću ili danju, može da ima drugačije cutscene a verujem i ishode.
I dopada mi se što možeš da izgubiš kontrolu i napadneš nekog tokom razgovora ako ti je nizak health dok si u vampirskoj formi. Bukvalno sam zaklao najboljeg drugara dok sam mu sekund ranije rekao da ne treba da se brine oko mene! 😭
A i vampirske moći su super zabavne, hodanje po zidu, pretvaranje u maglu, vuka...

Igra mi je baš kliknula kad sam otvorio celu mapu za istraživanje, do tada mi je bilo toplo-hladno.

Fino radi ali ovo sa vremenom i mehanika borbi me guraju od igre. Ali neću još odustati.
Borba je negde između originalnog Gotika i prvog Vičera. Plus kretanje lika je tragično. To se moralo peglati još dosta, verovatno su ih naterali da izbace igru što pre

@Sector
Meni baš suprotno, zbog mehanike sa vremenom kvestovi mi dobijaju mnogo više na značaju nego recimo kvestovi u W3 jer moraš da odlučiš šta ti je prioritet. Da li da tražim izgubljenog Peru u šumi ili da par sati "učim" latinski za zgodnom botaničarkom? Da li da odmah potražim Miku koga su odveli vojnici ili pomognem Žiki kog su napale životinje u šumi?
The Suspense!

A primetio sam da nije isto da li se pojaviš na neki kvest noću ili danju, može da ima drugačije cutscene a verujem i ishode.
I dopada mi se što možeš da izgubiš kontrolu i napadneš nekog tokom razgovora ako ti je nizak health dok si u vampirskoj formi. Bukvalno sam zaklao najboljeg drugara dok sam mu sekund ranije rekao da ne treba da se brine oko mene! 😭
A i vampirske moći su super zabavne, hodanje po zidu, pretvaranje u maglu, vuka...

Igra mi je baš kliknula kad sam otvorio celu mapu za istraživanje, do tada mi je bilo toplo-hladno.
Apsolutno, mehanika sa vremenom je vrhunska. Baš ću da igram bez presije, ako mi se bere cveće braću cveće. Ako mi istekne vreme baš me zanima šta će da bude.
Inače na fair nema trika da igram koliko je teško. Plus opcija da ne možeš prekinuti kombat i pobeći je haos, i druga stvar što sam menja fokus sa protivnika na protivnika. Nakon teške borbe napadnu me divlje svinje i on trči oko jedne pa promeni i trči oko druge 🤣

Lično, scene sa dijalozima su mi loše. Face nekako plastične, lip sync takođe, tek malo bolje nego HL2 pre 20+ godina. Očigledno bacili fokus na druge stvari, ali kapiram da će ovo da upeglaju vremenom, sigurno može mnogo bolje, nego se verovatno ubrzali da izbegnu novembar.

@Sector
The Suspense!
Taj mod koji negira vreme kao valuti potencijalno daje mogucnost da odradis sve bez da biras.

Rade ljudi vredno, bice ovo spremno za ozbiljno igrenje za nekij 6 mesici odprilike.

I istovremeno poništava svrhu cele vremenske mehanike.
Ali neka svako igra kako voli...
Nekako mi se cini da je poenta te mehanika da se igra odigra par puta da bi se videlo kuda nas vode drugacij izbori sto je meni OK vezano za glavu pricu ali mi nije ok da propustim polovinu zadataka pa da se u drigom prelasku prisecam kakve sam izbore pravi u prvom, to mi je malo previse jer bi da se igram a ne da pamtim kojesta sto mi nije bas tako bitno niti mogu imam bitnije stvari u zivotu koje treba da pamtim.
Ne znam nisam igrao, mozda gresim. Svakako vise volim slobodu da radim sta hocu kad hocu a da pritom zadaci ne isparavaju ili da je vecina zadataka podlozna izboru, sem nekih kljucnih koji odredjuju tok igre.

Ono sto ti nije bitno, nije bitno ni ako propustis 🙂

Meni je to super, moja zamisao savrsene rpg igre, jeste da nema quest markera, nego samo usmeno/pismeno opisanih ciljeva, a da sve sto radis u svetu, ima svoje posledice koje ne mogu da se ponove.
Hocu da idem svojom glavom kroz igru i da iskusim zapravo Role Playing, a ne check listu i redjanje savrsenih poteza da min/maxujem ishode.

Ono sto ti nije bitno, nije bitno ni ako propustis 🙂

Meni je to super, moja zamisao savrsene rpg igre, jeste da nema quest markera, nego samo usmeno/pismeno opisanih ciljeva, a da sve sto radis u svetu, ima svoje posledice koje ne mogu da se ponove.
Hocu da idem svojom glavom kroz igru i da iskusim zapravo Role Playing, a ne check listu i redjanje savrsenih poteza da min/maxujem ishode.
To je uredu nego to nema veze sa time sto protok vremena brise odredjene zadatke. Nije isto kad neki zadatak nestane zbog prirodnog razvoja price i kada nestane zato sto je jednostavno proslo vreme u kome je moglo da se uradi jer se radio neki drugi zadatak koji nema veza sa tim koji je nestao, pa aj onda samo zbog toga jovo nanovo u igru i prisecaj se do sutra sta si radio a sta nisi, malo previse traze od igraca, igra je da se igramo a ne da u igri zivimo, mislim ako je to tako u ovoj igri.

53.5€
Na loaded, cdkeys
Vuče me da bacim lovu, kad čuh onu witcher muziku, kao hipnotisan

Ja bukvalno ne mogu da se odlučim da li mi se sviđa ili ne ova mehanika sa vremenom.

Sa jedne strane mi je vrh jer ono što odaberem stvarno ima posledicu jer ne mogu pomoći svima i mogu da vidim šta će se desiti na osnovu mojih izbora, a sa druge strane volim side questove da odradim do kraja u svakoj igri koja mi se sviđa, ali neću da igram ispočetka samo da bih odradio drugu polovinu. Tj neću da imam dva polovična playthrough-a.

Mislim da bar malo treba biti strpljiv, ni perfomanse mi nisu kao u drugim novim igrama.. Borba mi je skroz dobra! Jednostavno pricekajmo bar prvu vecu zakrpu - pa onda...

u zavisnosti od konfiguracije, kako vam radi? sa prethodnom verzijom drajvera se vrteo oko 60fpsa, sa najnovijom ga bije u rasponu 120-150

Zvuk ne radi baš kako treba npr. muzika se nekad slabo čuje a nekad normalno, isto i glasovi npc likova koji pričaju u pozadini, nekad tiho nekad normalno.

U borbi lako možeš da se zaglaviš na mali kamen koji nisi video i onda se desi da te okruže neprijatelji i ne možeš da izađeš.
Ne daj bože da imaš neke tarabe ili ogradu iza leđa, instant reload.

Selekcija protivnika nekad zna da pravi problem ali mi u većini slučajeva radi.
Desi se da nekom bacim prašinu u oči i onda umesto da se selekcija zadrži na njemu ona se automatski prebaci na nekog drugog protivnika.

Inače, borba mi se mnogo više dopada nego u W3, deluje tromo kad se gleda ali mnogo je dobar osećaj kad uđeš u štos pa kreneš da blokiraš i izbegavaš udarce u zadnjem trenutku, pa onda udariš neki skill i gledaš masakr koji si napravio! Probao sam bez indikatora udaraca, nema šanse da pogodim odakle napadaju, naročito kad te dva ili više njih napadnu. Isto i za životinje, tek njih ne mogu da pročitam pa sam vratio u opcijama na staro.

Odigrao jedno 6h i za sada vrlo solidan utisak igra ostavlja. Najviše me brinuo combat ali zahtijeva pažnju zbog direction sistema i nije bezumni block, parry i dodge. Potrebno je dobro pozicioniranje prilikom borbe sa više protivnika. Time sistemu ću suditi kada je završim, za sada je ok. Dobro je napisan dijalog kao i glasovna gluma. Kvalitet questova na nivou Witchera i vidi se koliko su ovi ljudi bili zaslužni za sami uspjeh trilogije.

Ja ne mogu ovaj parry combat sa refleksima... Sve drugo na stranu ali kombat mehanika mi je nepodnošljiva.

Ima dodge

Jel koristi neko mod za vrijeme, ima li smisla i u kojoj mjeri remeti igru?

Nazad
Vrh Dno