Šta je novo?

Koje platforme za razmenu poruka koristite? (07/2026)

Koje platforme za razmenu poruka korisite?

• Telegram

Glasovi: 48 33.6%
  • Viber

Glasovi: 119 83.2%
  • WhatsApp

Glasovi: 88 61.5%
  • Facebook Messenger

Glasovi: 34 23.8%
  • Instagram

Glasovi: 40 28.0%
  • Apple Messages

Glasovi: 18 12.6%
  • Discord

Glasovi: 17 11.9%
  • Snapchat

Glasovi: 1 0.7%
  • Signal

Glasovi: 16 11.2%
  • Nešto drugo?

Glasovi: 6 4.2%

• Ukupno glasača
    143
Kod mame sam viber otvorio stariji telefon s6 ona ni jedan chat vise ne vidi. Prvo onaj moj viber, pa poslovni, pa chatgpt, pa dupla reklama. HOROR.

Pored Telegrama i Vibera koristim Conversations (na f-droid se može skinuti besplatno), tj. XMPP. Aplikacija je klot, nema ničeg sem slanja poruka i obavljanja audio/video poziva. Možete sami da podignete server koji će koristiti, ne treba vam broj telefona, logujete se sa user/pass. Mane su joj što nema opciju za brisanje pojedinačnih poruka u razgovoru, kao i pomalo komplikovano rešen sistem enkripcije poruka, ali je vrlo jednostavna i brzo radi.

Viber sa svakim update-om dobije neki novi bloatware, vidim ljudi se žale u komentarima na Google Play-u ali ne obazire se proizvođač. Ni ja nisam našao plan da se uvede naplata za sve, mislim da im to i ne bi odgovaralo, više zarade ovako.

Drago mi je da sam naisao na ovu temu. Zaista Viber postaje nesnosljiv; sad hoce da prevodi poruke, hoce da predlaze sta da kucam, pa trista cuda. Da nemam dosta kontakata koji koriste Viber slatko bih ga obrisao.

Nazad
Vrh Dno