Šta je novo?

SEPA Srbija

Ako se selis u DE, nemoj da ti Revolut bude glavni racun, najbolje je da imas neku "brick & mortar" banku, npr Detsche Bank.

Razlog je taj sto Revolut moze lako da ti blokira racun ako im je bilo sta sumnjivo, a kako si nov i deponujes vecu sumu na racun, nije nemoguce. Isto je i sa ostalim Neobankama (N26, Trade Republic). Ako se to desi, mozes nedeljama ili mesecima da budes blokiran i bespomocan, jer nikome ne mozes direktno da se obratis.

Plus ne znam kako ces na Revolutu da uplatis kes ;-) kao i kod ostalih Neobanaka ako je suma veca od npr 200 Eur.

Deutsche Bank i ostali imaju bankomate gde je uplata moguca, ali za svaku uplatu u kesu preko 5k eur mislim, moze da ne prihvati, onda moras na "blagajnu" sa dokazom o poreklu novca. Mislim da mozes da pitas ChatGPT da ti da vise detalja. Isto i ako saljes sebi na racun, moras da proveris sa support-om banke ili sa sluzbenikom - samo vodi racuna da ako zelis da pricas sa osobom uglavnom moras da imas termin (koji se ceka).

Revolut koristi kao dodatnu banku iskljucivo.
C24 ili ING cu kao glavnu verovatno. Ali svakako cu kes da ponesem pa cu da vidim da l cu da ga trosim direktno ili da ubacim na racun

C24 ili ING cu kao glavnu verovatno. Ali svakako cu kes da ponesem pa cu da vidim da l cu da ga trosim direktno ili da ubacim na racun
Problem je sto ce ti vrlo brzo trebati na racunu za kiriju. Ne prihvataj NISTA sem racun-racun placanje u DE za kiriju.
Van toga, nosenje 5k je lakse definitivno.

C24 ne savetujem kao glavnu isto, to je Neobroker (online Bank).

Takodje, obrati paznju da je ING isto Direktbank - znaci nema filijala i za uplatu kesa ista prica - moras sa racuna na racun. Jedino sto je velika banka i daleko pouzdanija od Neobanaka.

ING je jako selective a ne znam po kom principu. Sumnjam da ne zele klijente kojima ne mogu kredite da prodaju ali mozda je slucajnost 🤷‍♂️

BTW, mozda bitno i dan danas - neka mesta primaju samo EC/GiroCard, ne Visa/MC. Pa nije lose barem na pocetku imati brick and mortar banku koja izdaje EC karricu! Ne izdaju je cak ni neke brick and mortar.
Ovo je redje ali desava se. A ima mesta koja ne primaju kes.

Pozdrav, treba mi pomoc, ocekujem da mi stigne cash back, na osnovu kupovine sony aparata, 14.8. sam dobio mejl od banke za priliv iz inostranstva, popunio sam sve regularno, 18.8. dobio od sony-ja mejl da je novac uspesno poslat, novac jos nije legao sad je 31..8., radi se o unicredit banci, prvo su rekli kroz par dana, onda sam dobio objasnjenja da ne znaju sta se desava sto priliva nema i da su poslali tiket i da ce me obavestiti, to je sve bilo pre par dana, kontaktirao sam sony, poslali su mi potvrdu da su poslali novac i da nije do njih. Da li je ovo ocekivano vreme, jer mi se cini da i ovi bankarski agenti zvuce zbunjeno ili nije i ima li neke opcije koje mogu da preduzmem? Hvala unapred
* koristili su WORLDPAY-link network, ja imam devizni tekuci racun

Nazad
Vrh Dno