ja sam sredinom juna uzeo ovaj model, isto sam istrazivao do besvesti sta bih mogao da uzmem za te novce i sveo se na 3 modela
Hisense energy pro X
Haier perl premium
Midea Solstice
(svi modeli su 12k)
E sad kako sam ja shvatio na kvadraturi od 27m2 sa jednim spoljnim zidom nece biti neke znacajne razlike u radu za bilo koju da sam se odlucio. Hisense sam odbacio zbog velikog broja negativnih komentara ljudi u mom okruzenju (a i na forumu je retko ko hvali). Haier mi je bio favorit zbog masivne spoljne jedinice i potencijalnog grejanja na do -30C (bar tako pise u specifikacijama) i grejac tacne. Medjutim nekako je ipak Midea odnela pobedu jer ipak provereno ime, servisna mreza velika, i ima jedna prodavnica koja daje 10g garancije uz redovan servis, pa sam zato i prelomio na tu stranu.
Ugradio sam je sredinom juna i izuzetno sam zadovoljan hladjenjem i malom potrosnjom (mada ja na 25-26C drzim unutra dosta mi je). Od opcija 300 djavola jos nisam sve ni stigo da ispitam ima breezless koji kao ne duva u tebe (a zapravo duva), krilca se podesavaju i usmere vazduh, to je ok. Prati temperaturu na daljinskom, cisti vazduh, turbo, AI neke funkcije da sama klima na osnovu vremenske prognoze proceni kako ce da radi, bas svasta. Tako da mislim da se nisam zezno, ali opet cekam hladnocu da vidim sta ce biti...