Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Gospodo, sledeće godine od 15.05 do 15.08. računajte i na pakao zvani Expo

kakve to veze sa morem ima?

Nema vise Turaka ka Turskoj ker su raspusti zavrseni, tako da je BG trenutno OK.
Na Gradini kod nas par auta, Bugari lagano radili pa nam trebalo sveukupno mozda pola sata. Kroz Bugarsku jedino ona klisura nekih 17km lagano ( 70-80kmh), na autoputu slabo auta pa se islo u granicama. Posto je bila nedelja i ring oko Soluna smo prosli extra brzo, nije bilo guzve.

Situacija što se tiče TAG uređaja vezanog za karticu:

08.08. smo se vratili s mora, prilikom izlaza TAG je uredno očitan.
Ženče juče išlo do Niša(treći put od 08.08.), a stavila je pripejd TAG(prvi put kad je išla) na kojem još ima para pa da se to potroši. TAG na karticu se nalazi u pretincu.

Jutros mi stiže poruka da je pokušana naplata putarine, a nije uspela zbog nedovoljno sredstava na kartici. Pitam ženu da li je menjala uređaje, kaže nije, uđem u APK i vidim da je ulaz na autoput bio 08.08(odnosno dan i vreme kad smo izašli s autoputa po povratku s mora), a izlaz 01.09. kod Niša, znači nekim čudom je, posle 5 prolazaka na istim naplatnim stanicama sa pripejd TAGom, očitan na šestom prolasku.

Ceh je oko 2500 din, uložena reklamacija i sad čekam odgovor.

^ Nije neočekivana situacija. Stavljanje TAG-a samo u kasetu u kolima nije dovoljno da spreči očitavanje. TAG mora da se stavi u neki Faradejev kavez - kesicu ili kutiju u kojoj je originalno isporučen, ili neku metalnu kutiju i slično. Ja koristim metalnu kutijicu od bombona. Dovoljne je veličine za 2 TAG-a a provereno radi.
Pozdrav

Dobro, al ovamo neće da očita ako je negde na šoferci gde ne "hvata" na naplatnoj, a hoće da očita kroz pretinac.
Znam za slučaj gde je TAG uredno postavljen, al naopako okrenut i nije hteo da se očita.

Stoji tamo negde na onoj kesici u kojoj se dobije tag da u slucaju nekoriscenja mora da se vrati u nju posto ima onu kao "aluminijumsku" unutrasnjost..

Nazad
Vrh Dno