Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

O propasti BTC/kripta pises od kako ja pratim ovaj forum. Ljudi su se u medjuvremenu usrali od para na istom samo ako su hodlovali bez ikakvog trejda. Isto ces da pises i ako bude otisao na milion nekada. Ne vidim sta imas od toga osim sto ces nekog mucenika da ubedis da proda bas kad ne treba. Cak i da ode na nulu, opet ne vidim sta si time dobio? Sa tolikim znanjem i ubecenjem sa kojim pises, do sada bi trebalo da si u kolikoj lovi da zivis na jahti negde po svetu a ne da kucas ovde medju "sirotinjom" koja zeli nesto love da napravi.

Sine, uzeo sam i ja lepu lovu na ovome, pogotovo na altovima tamo 2017. i 2021., al se se zbog toga ne pravim da sam svu pamet popio i sad ću ja da objašnjavam plebsu kako ovo zapravo nije ponzi, nego sam ja zaradio zato što sam genijalan. Kripto je ponzi šema i to ti je to, valjamo potpuno bezvredne asete ovde. Nikad ja nikom nisam rekao da ne kupuje kriptose, ja samo ukazujem na očiglednu činjenicu da na kraju kola na nekom moraju da se slome. Kada i na kome, to ostaje da se vidi, ali kao što kaže izreka, obično sve puca po sirotinji.

Trenutno je cela US berza jedan ogroman Ponzi i u jednom trenutku će sve da se skrši, što ne znači da dobar deo ljudi neće zaraditi.
IT/AI balon je naduvan novcem koji se uzima iz pozajmica, veliki broj ljudi se kladi da će berza da raste brže i više nego što je njihov dug banci, zato i ulažu. I same kompanije ulažu jedna u drugu praktično nezarađenim novcem, a pri tome US dug i dalje vrtoglavo raste i samo se ubrzava rast.
Poenta je da kada se podvuče crta, na zapadu se više pretače iz šupljeg u prazno, a na istoku se više pravi nova vrednost, ali zbog komplikovane geopolitike to nije jasno svima. Sve može šta želiš, ali ne može dokle želiš. Resetovanja su se i ranije dešavala, uvek izađe neko kao pobednik, ali što kaže @morbius, uvek nahebe sirotinja. Tako će da bude i u nekoj budućnosti sa ovim silnim ekonomskim mešetarenjem oko obveznica, deonica, EFT-ova, BTC-a, zlata, kredita,...jer sve je povezano.
Ovo nije poziv da se odustane od BTC-a, daleko od toga, mnogi koje lično znam su sa BTC-om uradili endgame za svoj život, obezbedili se da ne moraju ništa da rade do smrti, ali treba biti oprezan i ne treba verovati da ne može da se izgubi, može, i to debelo...a to važi za sve asete.
A ako pogledate unazad, možete da vidite jedan interesantan trend vezan za BTC, koji se sve više ponaša kao zlato, a sve manje kao NASDAQ.

Poslednja izmena:
Ima ljudi koji su zaradili na dafiment banci, sto ne znaci automatski bilo sta.

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)​

Teorije zavere o ponzi šemama nisu za ovaj topic.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno