Šta je novo?

Koliko zaista možemo da verujemo pametnom satu i prstenu kada nam kažu kako smo spavali?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Apple-Watch-SE-_31.webp

Koliko zaista možemo da verujemo pametnom satu i prstenu kada nam kažu kako smo spavali?​

Tužba protiv Oura Ringa zbog navodne netačnosti praćenja sna otvara mnogo šire pitanje: koliko su pouzdani Apple Watch, Garmin, Fitbit, Whoop i drugi nosivi uređaji kada procenjuju faze sna?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...atu-i-prstenu-kada-nam-kazu-kako-smo-spavali/

Moram da kazem da je Apple bio prilicno precizan, u smislu da sam shvatio koliki problem imam. Gotovo da nisam imao deep sleep. Uradio sam pravu medicinsku studiju spavanja koja je pokazala slican rezultat.

To što nisi imao deep sleep je sigurno neki ozbiljan wake lock, verovatno jedan clean reboot rešava stvar, a ako ne onda mora factory reset.

Moram da kazem da je Apple bio prilicno precizan, u smislu da sam shvatio koliki problem imam. Gotovo da nisam imao deep sleep. Uradio sam pravu medicinsku studiju spavanja koja je pokazala slican rezultat.

Da li si I kako pokušao da rešiš problem?

Bio kod doktora, CPAP Masina, Air Sense 10, promenila mi zivot. Budim se odmoran, ne boli me grlo od hrkanja, drugi covek 🙂

To što nisi imao deep sleep je sigurno neki ozbiljan wake lock, verovatno jedan clean reboot rešava stvar, a ako ne onda mora factory reset.
Nope, nista nisam radio i kada spavam sa CPAP masinom je merljiv. Nemam vise smart watch pa ne mogu da proverim sve ovo je bilo pre 4 godine otprilike.

Bez obzira što frljaju, svi ti uređaji će da detektuju ako nešto nije u redu.

Nisam imao nikakav problem i bio sam mnogo mlađi, ali meni je prvi Pebble otvorio oči gde sam grešio sa odlaskom na spavanje. Jako brzo se čovek preporodi čim počne dobro da spava.

Meni smesno ovo oko tuzbi za prstenje i satove .
Kad sam u Francuskoj zivim normalno. Posto se tamo znaju pravila, kad neko ode u krevet da spava, ostali ukucani ne prave buku i cesto i oni uskoro odu u krevet da spavaju.
22h najkasnije, pa cak i leti kad dan traje do 22h. Ja idem oko 21:30 da spavam kad sam u Francuskoj, ustajem u 6:30. Spavam cvrsto. Kad sam u Srbiji u krevet nikad pre ponoci, a ustajem isto oko 6h. Celu noc se okrecem. Spavam cvrsto mozda max 2h, posle sam ceo dan umoran....Tu mi ne moze pomoci ni prsten ni sat. Mogu se kljukati raznoraznim tabletama za spavanje, ali ne zelim. Odmorim se kad sam u Francuskoj. Umorim se kad sam u Srbiji.

Ranije u krevet i više sna, ali ne toliko više koliko je postao kvalitetniji vremenom. Veoma dugo već mi je kasni odlazak na spavanje izuzetak pre nego pravilo, a godinama se budim bez alarma, skoro svako spavanje kao ponovo rođen.

Bez dileme je, barem meni, to najveći zdravstveni i energetski pomak u životu. Kad sam rešio ishranu i treninge, sad u ovim godinama sam praktično jedini u društvu gde nemam šta da doprinesem diskusiji o njihovim zdravstvenim problemima. Zaokružena priča veoma jednostavne investicije, koja se posle vrati time da ti treba sve manje sna za oporavak, a san je sve kvalitetniji. Lako nije, sve navike su ljudima u kanalu, ali početi od sna. Najlakše sa uređajem, bilo kojim.

Nazad
Vrh Dno