Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali za nvr ti treba i dobar hard disk i switch, tako da ne može za 100€.
NVR ti i nije neophodan jer skoro sve novije kamere imaju slot za memorijsku karticu na kojima može da se memoriše od 7 dana pa i do par meseci neprekidnog snimanja. A verujem da je dovoljno i 3 dana za kontolu privatnog dvorišta. Drugo su javni prometni prostori gde se po zakonu snimci čuvaju mesec dana, da može da se vidi ko je i kada prolazio.
Za kamere od 8MP je potreban i bolji internet i mnogo više memorije. Značajan faktor je i u kom formatu može da snima, zbog raspoložive memorije.
Dakle, ima niz situacija na koje treba računati pri odabiru kamere i u zavisnosti od prohteva su i troškovi veoma različiti.
Za opisanu situaciju, od jeftinijih rešenja, možeš pogledati wi-fi kamere sa zumom poput xiaomi cw700S ili outdoor 4 pro (obe su sa zumom i za spolašnju upotrebu), a ima i sličnih drugih marki i rešenja.
Ne bih uzimao wifi kamere i memorijske kartice jer mi nije tako praktično. Do 100€ sam mislio samo NVR, poe svič i kamere bih uzeo one ne spadaju u ovih 100€ ali bih ciljao nešto 30-35€ po komadu ukoliko ima u tom rangu. Svakako nemam utičnicu za struju blizu pa mi i više smisla i ima poe.

Skoro sve su kineske, ne znam koja nije.
Pa bitno mi da podržava da mogu da otvorim preko regularno preko IP: port ili preko neke third party aplikacije da ne ide preko kineskih servera sve i slično zato i ne bih wifi kamere dosta njih ne rade bez interneta čak i lokalno jer idu preko kineskih servera

Treba mi kamera koja se montira na špijunku standardnih vrata. Molim za preporuke. Hvala
Najbolje je da pogledas kakvih ima na Aliekspresu i sa kakvim su mogucnostima. Ima nekih i ovde, sve zavisi sa cime bi bio zadovoljan, neki su wi-fi, sa monitorima, sa memorijama, sa aktiviranjem na pokret, neki mogu da se koriste i preko interneta i aplikacije... a i sam dizajn moze da ti se ne svidja. Jedna od mogucnosti je i da stavis neku kamericu blizu vrata visoko.

Mislio sam da nađem nešto ovde. Otpada iznad vrata, komšije prolaze, izbegao bih pitanja.
Važno mi je da može da snima, i video i zvuk.

Nije dozvoljeno ni video da snimaš.
Hvala za Ezviz, videh da ima nekoliko dobrih modela, ali se naručuje, nemaju na stanju. U tom slučaju, kupiću sam preko.

Postoje i interfoni koji su prevashodno, prekidac-zvono na ulaznim vratima, cime izbegavas preterano natezanje sa komsijama.
Imaju opciju i A/V komunikacije sa nekim gostom ispred vrata dok nisi kuci a moze i da posluzi za tvoje potrebe zastite.

Ima i na KP, 100 do 200€, ali na aliekspresu su dosta jeftinije i imaš veći izbor da odabereš koje funkcije ti odgovaraju. Taj ezviz sam video i nije ništa posebno, a ne znam ni kakva mu je slika i osetljivost. To se može preporučiti jedino posle testiranja. Inače je to brend hikvisiona, za koji se može primetiti da posustaje na tržištu i po kvalitetu i po potražnji.

Nazad
Vrh Dno