G17
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 06.04.2024
- Poena
- 50
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i7-12700KF
- Matična ploča
- H610M-E
- RAM
- 32.0GB
- GPU
- RTX 4060
- Pristup internetu
- Mobilni internet
Ne bih uzimao wifi kamere i memorijske kartice jer mi nije tako praktično. Do 100€ sam mislio samo NVR, poe svič i kamere bih uzeo one ne spadaju u ovih 100€ ali bih ciljao nešto 30-35€ po komadu ukoliko ima u tom rangu. Svakako nemam utičnicu za struju blizu pa mi i više smisla i ima poe.Ali za nvr ti treba i dobar hard disk i switch, tako da ne može za 100€.
NVR ti i nije neophodan jer skoro sve novije kamere imaju slot za memorijsku karticu na kojima može da se memoriše od 7 dana pa i do par meseci neprekidnog snimanja. A verujem da je dovoljno i 3 dana za kontolu privatnog dvorišta. Drugo su javni prometni prostori gde se po zakonu snimci čuvaju mesec dana, da može da se vidi ko je i kada prolazio.
Za kamere od 8MP je potreban i bolji internet i mnogo više memorije. Značajan faktor je i u kom formatu može da snima, zbog raspoložive memorije.
Dakle, ima niz situacija na koje treba računati pri odabiru kamere i u zavisnosti od prohteva su i troškovi veoma različiti.
Za opisanu situaciju, od jeftinijih rešenja, možeš pogledati wi-fi kamere sa zumom poput xiaomi cw700S ili outdoor 4 pro (obe su sa zumom i za spolašnju upotrebu), a ima i sličnih drugih marki i rešenja.
Pa bitno mi da podržava da mogu da otvorim preko regularno preko IP: port ili preko neke third party aplikacije da ne ide preko kineskih servera sve i slično zato i ne bih wifi kamere dosta njih ne rade bez interneta čak i lokalno jer idu preko kineskih serveraSkoro sve su kineske, ne znam koja nije.