Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Meni se pošiljka sa Temua već tri dana zadužuje kuriru za dostavu. Zovem Transferu - juče i danas - kaže "Danas očekujte isporuku".
Pitam je koja je kurirska služba u pitanju. Kaže Transferina.
Može li lično da se preuzme, pošto sam iz Banovaca, kaže ne.

Kojim danima su vam LP pošiljke ubačene u avion. Meni jedna u utorak, a druga čeka od nedelje...

Vecina sto mi je bilo sa Aliexpress Standard Shiping-om je stopiralo "Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit" vec 10-ak dana 😕 i dalje sa AP kodom, a 17track, cainiao, postal ninja, parcels i ostali u tom stilu ih vide sa tim AP kodom i sa jednim ili dva alternativna CNG koda sto bi trebalo da znaci da su i dalje Kini.
Da cutim i da k3nj/\m ili da im udarim po kuknjavi za 4-5 dana?
meni ista prica evo vec nekoliko paketa...svi su stigli na kraju, ali da, svaki je blejao 10-ak dana na ''awaiting flight'' ili kako vec statusu...cak i da im pises, mislim da nema pomoci, ne mogu prodavci da ubrazju tu nista...

Jel ovo normalno za LA...HU posiljku sa Alija,da vec 15 dana stoji ovako?

Export customs clearance complete
Sat | Aug. 15 06:45

Naručio sam neke stvari sa Temu-a, izgleda da će stići sledeće nedelje (trenutni status -pripremljeno za carinjenje). Problem je što u ponedeljak putujem na odmor i vraćam se za deset dana. Kako da odložim dostavu paketa (M-One dostavljač)?

Kapiram da je Ali usporio jer je bila rasprodaja do pre neki dan, pa su mozda imali veci promet. Moguce da je isto smanjen broj letova, trebalo bi da krece polako kriza sa kerozinom.
Jedan sa Ali Standard Shipping-om sto je cucao desetak dana na aerodromu u Kini se pokrenuo, ostali i dalje cekaju. Sitnice koje idu preko Holandije se kotrljaju polako. Njih sam platio zajedno mozda 10 EUR, kapiram da ce mi naplatiti dodatnih 20 EUR nasi zulumcari. Ide zivot.
Par komada sto je dolazilo preko BEX-a mi je doneo momcic juce. Jedan deklarisan na 3 i kusur EUR, drugi deklarisan na 4 i kusur EUR. 160 din naplaceno.
Choice paketi sa Ali Selection Standard se ne mrdaju sa aerodroma jos uvek (10 dana). Krenuce i to u nekom trenutku. Samo se nadam da ce da budu CN ili LP PP kada se pokrenu.

Dva koja su od nedelje čekala na let malo pre ukrcani… Jedan Choice, jedan od prodavca direktno, selection standard shipping oba. Oba dobila LP…PP kod.

Još par čeka na let, ali oni su od sredine nedelje na aerodromu.

LP***PP posiljka stigla za 10 dana, uhvatio vikend, 2.38$ placeno, tacno naplacen PDV(60din), Bex isporucio.

Kod mene jos brze, samo 9 dana a naplaceno 100 dinara na 28€ prave vrednosti. Pa onda jos jedan paket iz iste prodavnice, kupljen istog dana, tek treba da poleti

Pitanjce, CN posiljke, jel ima neka online varijanta da se vidi RS broj kada ga dobiju na osnovu prethodnog CN broja?
Tipa postalninja, ili parcels.app ili nesto u tom fazonu...

Ne. Broj saznas kad dobijes viber/sms poruku.
Teoretski bi domaci kinez sto drzi tu firmu mogao da prosledi taj broj ...

LP PP u Bex paket shopu ,cuvaju 3 radna dana.

Poslednja izmena:
Kako vam tako brzo stižu LP PP pošiljke? Ja preko mesec dana čekam svoje 3 pošiljke i stoji Carina - Izvoz najavnog manifesta. Od 28 jula stoji tako.

LP...PP bukvalno lete 🙂 Kao Singapur nekada...

Ima li možda još nekog pošiljku da je zaglavljena sa AP..... brojem(nikako da dobije CN ili LP ili šta god) od datuma i statusa 17.avg 2026, 20:15
Cainiao
Arrived at departure transport hub. The package has been picked up

Kod mene AP:
In transit
Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit.
Mon | Aug. 24 14:13

Isto, par komada od 17-og ili 18-og cuce na aerodromu kod Kineza sa AP brojem i cekaju let.
Jedan sa CN mi je stigao pre par dana kod nas (BEG), ne znam sada koliko je dug proces dok ne dobije RS broj.

sta se desava sa ovom posiljkom

Delivery: Aug. 29 - Sep. 08
AliExpress Standard for Special Goods
Tracking number: LA086953942HU
Copy
Customs complete
Export customs clearance complete.
Sat | Aug. 15 06:45
Export customs clearance started
Sat | Aug. 15 06:22
In transit
Awaiting flight
Thu | Aug. 13 18:00
Package leaving origin country/region.
Thu | Aug. 13 18:00
Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit.
Fri | Aug. 07 06:49
In transit
Package left sorting center of origin.
Thu | Aug. 06 00:19
Package received by sorting center of origin.
Tue | Aug. 04 16:44
Collected by carrier
Package collected by carrier.
Tue | Aug. 04 08:32
Your package is being prepared
Aug 2, 22:55 (GMT+2)
Your order's been created
Aug 2, 22:54 (GMT+2)

Naručio sam neke stvari sa Temu-a, izgleda da će stići sledeće nedelje (trenutni status -pripremljeno za carinjenje). Problem je što u ponedeljak putujem na odmor i vraćam se za deset dana. Kako da odložim dostavu paketa (M-One dostavljač)?
Nisam uspeo da odložim isporuku, pa je komšinica danas preuzela pošiljku.

Koliko dugo vam LP..PP paketi stoje na carini… ovaj status “Carina - Izvoz najavnog manifesta, INO”? Do pre nekih desetak dana su isti dan prolazili carinu, sad već neki stoje 3-4 dana… usporavanje!?

Nazad
Vrh Dno