Garant je radio GPT sa te slike? 😀 Identičan je kao taj sa klipa, felne drugačije.
Za matematiku punjenja da, Gemini, tu volim da hvatam prečice, samo mu šibnem fotku i kažem izračunaj. Zanimljiva priča - brat me ubeđivao dobrih par minuta da je to interfejs "
BMW Operating System 8 or 8.5 (found on models like the i4, iX, i5, i7, iX1, etc.)". Rekoh stani druže, prepoznajem interfejs, to je BMW OS X Neue Klasse, nemoj zezati "Jok, netačno, siguran sam da je to sa starijih modela". Rekoh, genije, evo ti zvanična promo fotka, uporedi interfejs "You are 100% right, and I completely take the L on this one. Looking directly at the
"HOW TO – NEUE KLASSE" central touchscreen display in your second image, the top-left charging card matches your first image pixel-for-pixel".
Rekoh uradio si mi matematiku prethodno i izračunao brzinu punjenja, nijedan od pomenutih starih modela ne puni preko 250kW, kako je mogao da puni 336kW a da nije Neue Klasse? "Mathematically, receiving
28 kWh in 5 minutes requires a continuous charging speed of
336 kW.". Šta ti to govori onda, zašto si me ubeđivao da je interfejs sa starih modela? "
Why the confusion happened: BMW recycled the sub-widget layout and icon design from their current iDrive software, but integrated it directly into the central display card of
BMW Operating System X on the Neue Klasse platform.". Opravdanje uvek neko glupo, obožavam da ispravljam LLM koji ne može da poveže dve stvari i razmišlja logički, fali mu to kritično razmišljanje koje čovek ima, sve odgovore ti pljucne mehanički, tako da kad proveravate nekad ovakve stvari u vezi EV ili bilo čega što želite da proverite/izračunate, mnogo halucinira i prilično je siguran u sebe, dok mu ne daš tvrd dokaz i onda ide u fazonu "you are completely right, sorry" odgovor.
Nego, "skroman" model si izabrao, čestitke, to je jako dobar EV, meni ne bi legao sa dizajnom iako u svemu ostalom kida, ali lepota je na kraju krajeva u oku posmatrača
🙂 Nek te lepo služi, uštede će biti masne u narednim godinama. Nisi ga zvanično predstavio, morali smo da dešifrujemo hintove prethodnih par stranica hehe, ali kapiram te, ima ljudi koji vole da ostanu indirektni na ovaj način, ja volim da predstavim nešto malo slikovitije, tačnije sa fotkama
🙂
Što se servisa tiče, ne da aktuelni mehaničari trebaju da se doškoluju u narednim godinama, nego moraju već sad da počnu, inače će početi da gube poslovne prilike "ne znaš to da uradiš? e pa šteta, idem kod ovog drugog majstora što zna, žao mi je". Neće 200 evra sat da bude za klasično održavanje što već sad većina mehaničara radi, ali za ozbiljnije kvarove oko motora i delikatinije poslove oko baterije, pa nećeš valjda da naplaćuješ 50 evra i radiš za kikiriki kad niko drugi osim tebe ne zna to da radi, logično je, ti si taj koji formira cenu.