Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Do -10C ovako odokativno i bez ikakvih podataka o prostoru, tj. izolaciji...ako je ima -> morao bi da može, i više od 24C čak.

Znaci mora "odreagovati" na tih dodatnih 16m2 sigurno.
Mora, ali ako se tih dodatnih 16m2 već greju na 23 - gotovo izvesno da neće (ili će nešto minimalno)

Cigla i po zid pa stiropor 10cm fasada, 2.7 plafon, gore vuna 5cm na tavanu, pvc, dva spoljna zida, na tom jednom spoljnom bi bila unutrasnja jedinica a udaljena je ~6m dijagonalno od prolaza u hodnik.

"Teraće" ti to Airy i na 26-27C bez značajnijih problema (uz adekvatnu potrošnju, podrazumeva se, ali opet "razumnu" u odnosu na zadatu T, pogotovo kad pređe u održavanje) 🙂
Extreme takođe, samo je pitanje koji će prvi da "otegne papke" na -15C u kontinuitetu 2 i više dana i nižim spoljnim (izvesno Extreme)

Hvala puno, hocu definitivno da ubacim klimu sledeci mesec za grejanje. E sad, 18ka Extreme je negde 78 hiljada, Airy je isto tu negde a zanimljiva mi je i Gaia 12ka, 14LMCE , pomenuta 14KMCC

Mislim da ce biti promasaj 18ka jer ce ici visoko u potrosnju na odrzavanju temp sigurno za taj prostor

Nema na čemu! 🙂
Generalno sa Airy-em i Extreme-om (adekvatne snage) nećeš pogrešiti. Sa Fuji-em nemam iskustva iz prve ruke, pa da ne pričam napamet.

Mislim da ce biti promasaj 18ka jer ce ici visoko u potrosnju na odrzavanju temp sigurno za taj prostor
Ne bi trebalo, ako je ponašanje 12-ica nešto po čemu se može suditi. Naprotiv čak...

Pa kako ce biti promasaj jaca klima u poredjenju sa dvanaestkom u toj istoj prostoriji i kako moze da trosi vise struje?
Valjda je logicno da ce trositi manje struje jer se nece naprezati da radi na maksimumu, vec ce lakse i sa manje struje zagrejati ili ohladiti prostoriju nego ta dvanaestka.

Ok, znaci 18ka Midea moze bez frke ili 14KMCC Fujitsu ali vidim da je samo jedan clan ugradio sada na leto pa nemamo info za grejanje. Za Mideu imam kod mene u Zablju ugradnju i sve a za Fujitsu vidim samo Bg, u varijanti kupovina sa ugradnjom. Da li ima negde u NS mozda?

Zvao sam Fujitsu, 2god je garancija, 14KMCC je taman za mojih 40m2 kaze ali moram da zovem ovlasceni servis u NS. Izadje 94 hiljade sa ugradnjom. A Midea Extreme imam kod mene u Zablju, firma , 5 godina garancije i izadje 95 hiljada 18ka.

Zvao sam Fujitsu, 2god je garancija, 14KMCC je taman za mojih 40m2 kaze ali moram da zovem ovlasceni servis u NS. Izadje 94 hiljade sa ugradnjom. A Midea Extreme imam kod mene u Zablju, firma , 5 godina garancije i izadje 95 hiljada 18ka.
Brate i ja lutao lutao čitao svako kaže drugačije! Kupi sta ti intuicija kaže ! Ja sam se odlučio za extrime zbog odnos cene kvaliteta i potrosnje!

Sto onda ne stavis u 40m2 isto Extreme ali 18btu i zavrsis posao ---> Extreme 18, Extreme 12 i Hisense 12!
Pa zato sto me sledeći ljudi sa japancima pa te bolja midea neka all easy pa neka breezeless pa sam mislio ili neku od njih ili da ponovim još 1x extrime

Pa zato sto me sledeći ljudi sa japancima pa te bolja midea neka all easy pa neka breezeless pa sam mislio ili neku od njih ili da ponovim još 1x extrime
Mislim da extreme 9 i 18 nisu dobre, koliko se secam bilo je zalbi na njihov rad. Ako ti je granica 95000 mozda je bolje 14kmcc, a ako nije uzmi midea oasis sa pdesign na -10 3.5kw

Momci ja grejem 42m2 , sa hisense x pro 12 btu.
Bez problema na -17 je grejala ko singerica i to je drzalo par dana.

Hvala puno, hocu definitivno da ubacim klimu sledeci mesec za grejanje. E sad, 18ka Extreme je negde 78 hiljada, Airy je isto tu negde a zanimljiva mi je i Gaia 12ka, 14LMCE , pomenuta 14KMCC

Preporuka za tu 14LMCE je vezana za Frankenštajna sa 14LMCE unutrašnjom i 14LALL spoljašnjom, koja je komercijalni model i ošla je uz kanalske klime. Ima jedan član 12-cu u toj kombinaciji, grejao prošlu zimu, čovek prezadovoljan. Spoljašnja tenk od 40kg.

Da li ti je ta prostorija izjedna ili? Da li klima ima grejace tacne ?
Neko napisao da mnogo često rade defrost... i da je ne kupujem baš više ne znam kome da verujem

Defrost klime ce zavisiti od mnogo faktora, koliko radi defrost kod tebe ne mora biti egal i kod mene, ne radi se defrost po setovanom tajmeru vec po parametrima.

Ako je visoka vlaga, defrost ce svaka klima raditi cesto, prosta fizika.

Zapravo imaju mnoge klime setovani DF, ova Midea ima na minusu DF na svaka 2 sata od po 6-7 minuta što nije strašno, u uslovima velike vlage i temperature oko nule taj interval bude i češći al to je već normalno.

Zapravo imaju mnoge klime setovani DF, ova Midea ima na minusu DF na svaka 2 sata od po 6-7 minuta što nije strašno, u uslovima velike vlage i temperature oko nule taj interval bude i češći al to je već normalno.
Ja sam uzeo već ovu extrime wiik mida 12ca za spavacu sad za dnevnu moram što pre da nadjem neku koja dobro greje

Stigao je Solstice 18ka. Za mene to izgleda kao cudoviste naspram kevinog Pulara, spoljna jedinica i kvalitet sasije. Videcemo kako ce se ponasati na grejanju, hladjenje me i ne zanima.

Prilozi

• IMG_20260902_122831.webp
    IMG_20260902_122831.webp
    257 KB · Pregleda: 63
  • IMG_20260902_122719.webp
    IMG_20260902_122719.webp
    346.2 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20260902_122913.webp
    IMG_20260902_122913.webp
    117.4 KB · Pregleda: 59
Imam Xtreme 18icu i nisam primetio vremenski DF.

Grije i moja punica 40 m2 sa najjeftinijim VOXom koji je koštao 280 EURA prije 5 godina, što ne znači da je jedinica dobra, već da živi u stanu koji izokola svi griju + prolazi dimnjak kroz 2 sobe...
Da ima izolaciju zidova i čestitu stolariju, tek bi onda bilo smiješno.

Društvo na kom sajtu mogu produžiti garanciju za klimu? Ne mogu da najdem izlazi mi za crnu goru

Mislim da Midea nema produženu garanciju 2+3 godine,( za neke uredjaj imaju) nigde nisam našao to. Jedino možeš da platiš premiju osiguranja i to se računa kao produžena garancija, ali ono tipa da se registrujes i da dobiješ gratis 3 godine garancije, toga nema ili ja ne mogu da nadjem, čak ni kod uvoznika.
Ovo sam našao u vezi produzene garancije, to daju neki prodavci uz redovan servis i ugradnju svojih registrovanih servisa:
"

10 GODINA GARANCIJE NA MIDEA KLIME​

Iskoristite specijalnu promociju i ostvarite čak 10 godina garancije na Midea klima uređaje - za dugotrajnu sigurnost i bezbrižno uživanje u savršenoj temperaturi tokom cele godine.*
Za ostvarivanje produžene garancije potrebno je da uređaj bude ugrađen od strane ovlašćenog partnerskog servisa, uz obavezno redovno godišnje održavanje.
Servisiranje se obavlja jednom godišnje i naplaćuje se u skladu sa važećim cenovnikom servisa."

Poslednja izmena:
Tako je, samo sa redovnim godisnjim servisom imas produzenu garanciju, nema dodatne registracije.

Ja nisam ni ispratio ovo za produzenje garancije za Solstice. Jel ovo treba da se uradi? Ili da se ceka ugradnja pa tek onda?

Ugradjena solstice is 18btu, danas .videcemo na grejanju kako ce se pokazati.

Prilozi

• IMG_5415.webp
    IMG_5415.webp
    35.8 KB · Pregleda: 30
Nazad
Vrh Dno