mts ovih dana izvodi SWAP opreme baznih stanica sa NSN na Ericsson na teritoriji čitave Vojvodine i Beograda.Mts na svoj Ericsson opremi koristi 130MHz za n78 ( znaci da prave 2CC NR sa 100+30MHz ). Ericsson koriste po vojvodini izuzev juznog Banata gde je nokia oprema ( tu koliko sam video ne spaja se tih dodatnih 30MHz ). Takodje i po BG imaju ericsson opremu.
Iskreno, ja sam u Vrscu i Pancevu gledao na baznima koje su upgrade-ovane, one koriste idalje nokia opremu. Imaju nove RRU-ove sa B7 kao i nove n78 antene isto nokiine. Ne znam da li ce to opet da menjaju za ericsson mada sumnjam da ce, barem u juznobanatskom oktugu je takvo stanjemts ovih dana izvodi SWAP opreme baznih stanica sa NSN na Ericsson na teritoriji čitave Vojvodine i Beograda.
Menjaju se stari kabineti za "novi" Ericsson 6150, BBU 6655 i uglavnom se koriste AIR3268 ili AIR3255 massive mimo blok antene.
Tako da ovo što trenutno ima Nokije po Vojvodini će u nekom trenutku do kraja godine postati Ericsson.
Počeli si u većim gradovima da puštaju N7? Koji deo to grada?A1 n7, Bačka PalankaPogledajte prilog 548436

Kod nas ni 200 mpbs nisam merio na Yettel N28. Mi imamo ~ 7500 stanovnika, možda zbog veće opterećenje sporije. A1 je veoma brzo sa B1 + B3 +B3 + B20 kombinacijom, kod nas u centru grada maks brzina je oko 330 mpbs, a na drugi deo grada koji dobije signal od drugi stuba taj ima samo oko 160 mbps brzinu.Yettel n28
Sirig, opština Temerin.
Mesto ima manje od 3.000 stanovnika i zanimljivo da je Yettel gotovo odmah po puštanju 5G prošle godine pustio i ovde.
Takođe zanimljivo da A1 postiže skoro iste brzine za DL na B1+B3+B20, ali je UL na recimo pola. Dešava se da nekada A1 na nekim mestima i brži kada je DL u pitanju.
Pogledajte prilog 550597
Mislis massive MIMO. Svaki panel bi trebalo da ima MIMOA1 5G N78, Senta, ovo je blizu nove lokacije na kojoj su pre par dana počeli da puštaju 5G. Ova bazna stanica je na vrhu mlina na ivici grada, i ako sam dobro video nema MIMO panela.
Pogledajte prilog 551817
Na to sam mislio. Mislio sam na pasivne antene. U Kanjiži na ivici grada sam isto video takvo rešenje, nema Massive MIMO kocki, nego su obične antene koje su povezane sa 5G RRU-om, na primer Nokia Osprey. I za N7 isto ne treba Massive MIMO, puštaju ga sa običnom LTE antenom. Ove male su pasivne antenne, verovatno sa nekim Nokia Osprey RRUMislis massive MIMO. Svaki panel bi trebalo da ima MIMO

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari